Flame animation

Den hotteste nye
meme coin

Flame animation
Coin spinning animation

100x potentiale

Shiba Memu Roll-out Logo KØB NU

Bitcoin prisprognose efter endnu et prisfald

Af:
op May 8, 2022
Listen
  • Bitcoin tester horisontal støtte.
  • MicroStrategy vil modtage et marginopkald, hvis Bitcoin falder til $21.000.
  • Den faldende trekant antyder yderligere nedside på vej.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google News for de seneste opdateringer >

Bitcoin oplevede endnu et prisfald denne weekend, og handler nu tæt på sit laveste niveau i 2022. Efter at have nået $40.000 i maj, så faldt mønten kraftigt overfor den generelle amerikanske dollarstyrke.

Fordi Bitcoin er den førende kryptovaluta, så påvirker ethvert udsving hele kryptovaluta markedet. Med andre ord, når Bitcoin oplever et rally, så vil alle de andre kryptovalutaer også opleve et rally. Eller mere specifikt; hvis Bitcoin falder, så falder alle de andre mønter også.

Dog steg Bitcoins udbredelsesrate i løbet af de seneste måneder. De institutionelle investorer vendte deres opmærksomhed mod Bitcoin, og kryptovalutaen blev endda lovligt betalingsmiddel i et suverænt land.

Men den stigende udbredelsesrate kommer med en pris. Bitcoin og kryptovaluta markedet udgør nu en systemisk risiko for de finansielle markeder. Med andre ord, når Bitcoin stiger, så udløser dette en lignende bevægelse hos de andre kryptovalutaer.

  • Save

Et prisfald har dog langt større konsekvenser for de finansielle markeder end det plejede at have før i tiden. Derfor med hvert eneste prisfald, så stiger presset på Bitcoin hodlere og de børsnoterede virksomheder, der investerede i Bitcoin.

Tag for eksempel MicroStrategy. For nylig erkendte selskabets økonomichef, at et marginopkrævning ville blive udløst, hvis Bitcoin falder til $21.000.

MicroStrategy investerede kraftigt i Bitcoin ved for det meste at låne fra de finansielle markeder. Det skal nu håndtere $2,5 milliarder i gæld med blot $500 millioner i omsætning.

MicroStrategy er blot ét isoleret eksempel. Igen kunne Bitcoins stigende udbredelsesrate, der bifaldes af hodlere, ende med at udgøre en systemisk risiko for de finansielle markeder, fordi Bitcoin nu udgør en del af mange porteføljer eller virksomheders balancer.

  • Save

Den faldende trekant tyder på, at yderligere nedside kunne være på vej

Copy link to section

På samme måde som det amerikanske aktiemarked, så faldt Bitcoin i 2022. Mønten handler nu et godt stykke under dets åbningsniveauer, hvilket har skabt et muligt faldende trekantmønster.

En faldende trekant er et fortsættelsesmønster, der er et tegn på at der er flere ulemper på vej, hvis prisen skulle bryde den vandrette støtte. Hvis dette er tilfældet, så kunne MicroStrategy modtage en marginopkrævning før snarere end senere, fordi den faldende trekants målte bevægelser peger langt under $21.000.

For at opsummere, så bør Bitcoin-investorerne håbe på, at aktiemarkedet vil stige, da dette også ville understøtte Bitcoins pris. Men hvis aktiemarkedets nuværende svaghed fortsætter, så er der risiko for at Bitcoin vil falde yderligere grundet møntens større volatilitet.

  • Save
  • Save