Dow Jones, S&P 500 og Nasdaq efter amerikansk jobrapport

Af:
op May 8, 2022
Listen
  • Dow Jones er faldet -0,24%, S&P 500 -0,21% og Nasdaq -1,54% for ugen.
  • USA tilføjede 4278.000 job i april.
  • Den amerikanske centralbank hævede renten med 50 bps.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google News for de seneste opdateringer >

Wall Streets tre hovedindekser faldt alle i sidste uge, selvom det amerikanske arbejdsmarked bekræftede, at den amerikanske økonomi lige nu er ganske sund, men udsigten til flere Fed-renteforhøjelser fortsætter med at holde investorerne i et negativt humør.

USA udgav i fredags sin Nonfarm Payrolls rapport, som viste at landet tilføjede 428.000 job i april. Jobrapporten oversteg økonomernes estimater på 391.000 for april og understregede økonomiens stærke fundamentale faktorer på trods af en nedgang i bruttonationalproduktet i første kvartal.

Arbejdsløsheden forblev uændret på 3,6%, mens den gennemsnitlige timeløn steg med 0,3% mod en stigning på 0,4%. Ryan Detrick, der er chefmarkedsstrateg hos LPL Financial sagde:

De solide beskæftigelsestal i dag bekræfter, at økonomien har det godt. Indtjeningen har været stærk, beskæftigelsesbaggrunden er stærk, men usikkerheden over den højeste inflation i 40 år og en aggressiv Fed er stadig, hvad investorerne står overfor resten af året.

Som udbredt forventet hævede den amerikanske centralbank onsdag renten med 50 bps og meddelte, at den ville begynde at reducere balancen den 1. juni.

Federal Reserve-formand Jerome Powell sagde også, at han ville støtte en rentestigning på 50 basispoint i juni og juli, hvilket bekræfter at Federal Reserve bliver nødt til at være mere aggressiv end forventet i forbindelse med at hæve renten for at bekæmpe inflationen.

På den anden side er Ruslands angreb på Ukraine fortsat i fokus, og en del af indeksernes tab kan tilskrives krigen mellem Rusland og Ukraine. Ukraines præsident Volodymyr Zelenskiy udtalte, at det internationale samfund burde tage den russiske trussel om at bruge atomvåben i Ukraine alvorligt.

S&P 500 faldt -0,21% på ugebasis

For ugen faldt S&P 500 (SPX) med -0,21% og lukkede ved 4.123 point.

Datakilde: tradingview.com

Potentialet på opsiden forbliver begrænset i den kommende uge, og falder prisen under 4.000 point, så vil dette være et kraftigt “salgssignal”.

DJIA faldt -0,24% på ugebasis

Dow Jones Industrial Average (DJIA) faldt med -0,24% for ugen og lukkede ved 32.899 point.

Datakilde: tradingview.com

Det stærke støtteniveau ligger på 32.000 point, og falder prisen under dette niveau, så kunne det næste mål være på 31.500 point. Hvis prisen stiger over 33.500 point, så kunne det næste mål være ved modstanden ved 34.000 point.

Nasdaq Composite falder -1,54% på ugebasis

Nasdaq Composite (COMP) faldt -1,54% på ugebasis og lukkede ved 12.144 point.

Datakilde: tradingview.com

Det vigtige støtteniveau ligger på 12.000 point, og falder prisen under dette niveau, så kunne dette være begyndelsen på et langt kraftigere stærkere frasalg.

Opsummering

Dow Jones, S&P 500 og Nasdaq endte lavere i sidste uge, selvom det amerikanske arbejdsmarked bekræftede, at økonomien lige nu har det godt. USA tilføjede 428.000 job i april, men udsigten til flere Fed-renteforhøjelser fortsætter med at holde investorerne i et negativt humør.

Ad

Invester i kryptovaluta, aktier, ETF'er og meget mere på få minutter med vores anbefalede mægler, eToro

10/10