Hvad betyder USTs frakobling for krypto? En eksperts synspunkt

By: Benson Toti
on maj 14, 2022
  • Chase Coleman, en leder i datalogi og økonomi ved UMA-projektet, delte sine synspunkter om UST's frakobling.
  • Eksperten forventer, at dette vil tiltrække mere opmærksomhed på kryptovalutaerne fra USA's myndigheder.
  • Han mener dog, at UST's sammenbrud simpelthen er "vokseværk"; fremtiden er lys.

Det har været en begivenhedsrig uge indenfor kryptovaluta verdenen, hvor højdepunktet af smerten var sammenbruddet af Terras LUNA og den algoritmiske stablecoin TerraUSD (UST). Tokenets kollaps, som har fået LUNA til at lande på praktisk talt nul, og hvor UST hænger ved fingerspidserne efter at have frakoblet sig voldsomt fra dollaren, har gjort markedet irriteret, trist og i fuldstændigt vantro.

Hvad og hvordan det skete – sammenbruddet af den multi-milliard kryptovaluta, der var Terra (LUNA) og TerraUSD – er næsten et fjernt minde lige nu.

Er du på udkig efter hurtige nyheder, gode tips og markedsanalyser? Tilmeld dig Invezz' nyhedsbrev i dag.

MEN hvad betyder denne episode, som Nexo-medstifter Antoni Trenchev sagde, ikke ville udgøre et ‘ Lehman-øjeblik ‘, med hensyn til de lovgivningsmæssige og fremtidige udsigter for branchen?

Ekspert forventer øget lovgivningsmæssig opmærksomhed

Ifølge en ekspert er det hele ganske enkelt: Terras uro har potentialet til at “forstyrre hele DeFi-området og forøge kontrollen fra tilsynsmyndighederne”.

Chase Coleman er leder i datalogi og økonomi ved UMA, der er et optimistisk orakel, der bruges til at bygge decentraliserede applikationer i DeFi og Web3. Her er hvad han ellers sagde om denne uges begivenheder:

Vi har tidligere set mindre stablecoins blive frakoblet for at lande på 0, men dette er bestemt den største stablecoin, som vi har observeret blive frakoblet, og den har allerede tiltrukket sig opmærksomhed fra embedsmændene og tilsynsmyndighederne.

Han bemærker, at selvom den amerikanske regering tidligere har indikeret behovet for at nærme sig kryptovaluta lovgivning på en “gennemtænkt og bevidst” måde, så kunne det der lige er sket hjælpe med at fremskynde noget ‘handling’ på denne front.

Men øget lovgivningsmæssig opmærksomhed kunne dog have positive konsekvenser for kryptovalutaerne. I kommentarer, der blev delt med Invezz sagde Coleman:

Mens resultaterne af en øget amerikansk regeringsregulering endnu ikke har udfoldet sig, så vil mere regulering sandsynligvis bidrage til at skabe større klarhed, forudsigelighed, sikkerhed og stabilitet for decentraliseret finans og kryptovalutaerne.

Hvad betyder det for Bitcoin, stablecoins og DeFi?

Ifølge Coleman står det endnu ikke klart præcist hvad Terras kollaps vil betyde for Bitcoin og det bredere kryptovaluta marked. En ting er dog klokkeklart: “denne teknologi er uundgåelig, og lunefulde markeder ændrer ikke på dette.”

Coleman mener også, at det er på tide, at de forskellige DeFi-udviklere og -teams for alvor tager højde for deres økonomiske incitamenter, når de ønsker at lancere en protokol. Nogle projekter har udnyttet de “gode markedsforhold” og “overfloden” i løbet af de sidste par år til ikke at være nær så seriøse med det de bygger, bemærkede han.

Kunne begivenhederne skade hele stablecoin-markedet? Coleman vil bestemt ikke udelukke dette, men siger, at det nuværende uheldige scenarie er ” en del af det vokseværk “, som kryptovalutaerne skal vokse sig igennem.

Han siger også, at mens nutiden ser sort ud, så ser fremtiden for kryptovalutaerne (og DeFi) lys ud. Og som en del af denne fremtid bør der også være veldesignede stablecoins.

Når dette så er sagt, så vil ” Nogle opfindelser overleve, hvorimod andre ikke vil ,” afslutter han.

Terra’s LUNA, der var på -100% denne seneste uge ifølge tal fra CoinGecko, kunne muligvis være en af de heldige og ikke at tælle blandt de projekter, der ikke formåede at klare det.

Invester i kryptovaluta, aktier, ETF'er og meget mere på blot få minutter med vores foretrukne mægler, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money