Bør du købe Amgen efter solid indtjening får aktien til at stige?

By: Motiur Rahman
Motiur Rahman
Md Motiur er interesseret i at undersøge, hvordan moderne virksomheder løser de udfordringer, som verden vil stå overfor i… læs mere.
on maj 15, 2022
  • Amgen-aktien har været stigende siden begyndelsen af maj.
  • Resultaterne for første kvartal af 2022 var bedre end forventet.
  • Aktien møder modstand ved $248, men kunne dog stige til $257.

Amgen Inc. (NASDAQ:AMGN) aktien har været robust på det seneste. Aktien etablerede en stærk støtte ved det oversolgte niveau på $233 i begyndelsen af maj. Den vigtigste katalysator for Amgen-aktiens stigning har været selskabets kvartalsresultater, som var bedre end forventet.

Da Amgen offentliggjorde sine resultater for første kvartal 2022 den 27. april, så forventede analytikerne en indtjening på $4,13 pr. aktie. Selskabet rapporterede $4,25 i værdi pr. aktie, hvilket også var højere end de $3,70 fra det foregående år. En omsætningsforventning på mellem $25,4 milliarder og $26,5 milliarder lå indenfor prognosen på $26,1 milliarder.

Er du på udkig efter hurtige nyheder, gode tips og markedsanalyser? Tilmeld dig Invezz' nyhedsbrev i dag.

Amgens stigning sker lige mens analytikerne satser på de store biotekvirksomheder midt i fald i de fleste sektorer. I en investornote den 27. april sagde UBS-analytikerne, at Amgens produktsortiment var en vækstkatalysator. Analytikerne nævnte FDA-ansøgningens potentiale i forbindelse med lecanemab i andet kvartal. Efterhånden som bioteknavnene bliver investorernes favoritter, så vil Amgens bekræftede styrker være en vækstkatalysator.

Amgen stiger og har plads til at stige yderligere

Kilde – TradingView

Teknisk set handler Amgen over støtten ved $233. Dette niveau er sammenfaldende med ekstremt oversolgte forhold, hvilket gjorde dette til en vigtig zone for aktien. Vi tror på, at aktien vil fortsætte med at stige, da den endnu ikke har ramt en modstand. Investorerne bør derfor holde på aktien indtil området omkring $248. Selvom aktien kunne stige til de tidligere niveauer på $257, så kunne aktien også vende tilbage efter at have rørt ved $248.

Afsluttende tanker

Amgen-aktien vil potentielt stige op til $257. Dog eksisterer modstanden ved $248, og en tilbagetrækning kunne stadig finde sted. Investorerne bør derfor fortsætte med at holde på aktien, men $248 er dog et område at holde øje med for at afslutte deres positioner for efterfølgende at købe til en lavere pris.

Invester i kryptovaluta, aktier, ETF'er og meget mere på blot få minutter med vores foretrukne mægler, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money