Detailsalget steg 0,9% i april: Er en “recession” stadig mulig?

Af:
op maj 18, 2022
  • Det amerikanske handelsministerium siger, at detailsalget steg 0,9% i april.
  • Økonom Mohamed El-Erian diskuterede detailsalgsrapporten på CNBC.
  • Det toneangivende S&P 500-indeks steg mere end 1,0% denne tirsdag.

Detailsalget steg 0,9% i april, og dette på trods af at inflationen forblev på et ca. 40 års højdepunkt. Dette blev rapporteret af det amerikanske handelsministerium denne tirsdag.

Vigtige tal fra detailsalgsrapporten

I sammenligning med dette var Dow Jones-estimatet en marginalt højere stigning på 1,0%. Kernedetailsalget (ekskl. biler) steg 0,6% i sidste måned mod en forventet stigning på 0,4%. Disse tal er ikke korrigeret i forhold til inflationen.

Er du på udkig efter hurtige nyheder, gode tips og markedsanalyser? Tilmeld dig Invezz' nyhedsbrev i dag.

Interessant nok faldt energipriserne med 2,7% i april. Men en stigning på 2,1% i onlinesalg, en stigning på 2,0% i værtshuse og restauranter og en stigning på 4,0% i den diverse detailhandel hjalp salget med at vokse for fjerde måned i træk.

Også i mandags offentliggjorde Home Depot stærke resultater for sit regnskabsmæssige 1. kvartal, og hævede ligeledes sin prognose for hele året med henvisning til, at forbrugeren fortsat er stærk set i lyset af den rekordhøje inflation.

Økonom reagerer på detailsalgsrapporten

På årsbasis steg detailsalget med 8,2% i april. Da han diskuterede rapporten på CNBC’s “Squawk Box”, så sagde den berømte økonom Mohamed El-Erian:

Detailsalgstallet fortæller os, at økonomien fortsat er relativt stærk. Risikoen for recession eksisterer stadig, men den er lav. Væksten er på vej ned, men dette er en økonomi, der næppe vil træde ind i recession, medmindre vi oplever en eller anden politisk fejl.

El-Erian gentog også, at økonomien er på vej mod stagflation. Det amerikanske bruttonationalprodukt faldt uventet med et årligt tempo på 1,40% i første kvartal af 2022. De amerikanske aktier steg med mere end 1,0% denne tirsdag.

Invester i kryptovaluta, aktier, ETF'er og meget mere på blot få minutter med vores foretrukne mægler, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money