Voyager afviser Bankman-Fried’s “lavpristilbud”

Af:
op jul 27, 2022
  • Voyager, der har indgivet en konkursbegæring, blev fanget af Three Arrows Capital kryptovaluta smittestormen.
  • Bankman-Fried tilbyder kunderne en måde at få nogle af deres aktiver uden at vente på konkursen.
  • Voyager hævder, at aftalen er et "lavpristilbud" forklædt som redningsaktion"

Konkurserklæring er en ord, der er blevet en del af den daglige tale hos de fleste kryptovaluta investorer i år. Kort sagt taler vi her om den juridiske konkursbegæring, som har ramt en række kryptovaluta relaterede fonde og platforme i år.

Three Arrows Capital

Netop en sådan platform er (var?) Three Arrows Capital (3AC), der er kryptovaluta hedgefonden, der blev grundlagt af Kyle Davies og Su Zhu. Efter en handelsstrategi, der tilsyneladende var centreret omkring at være så gearet og risikabel som overhovedet muligt, så blev 3AC tvunget til at betale prisen, da markederne blev grumme.

Er du på udkig efter hurtige nyheder, gode tips og markedsanalyser? Tilmeld dig Invezz' nyhedsbrev i dag.

Terra-dødsspiralen i maj var det, der for alvor satte gang i tingene. En enorm eksponering betød, at sandhedens time var kommet for Zhu og banden, og dette på trods af, at han fortsat nægtede at anerkende dette faktum på daværende tidspunkt.

Det er derfor nærmest overflødigt at sige, at 3AC nu er en saga blot. Dominobrikkerne fortsatte dog med at falde, og førte os således videre til hovedpersonen i denne artikel – nemlig Voyager Digital. Sidste måned meddelte Voyager, at 3AC havde misligholdt et lån på $670 millioner, hvilket er et oppustet beløb i sammenligning med de $137 millioner i amerikanske dollars og kryptoaktiver, som de ejede.

At finde 3AC

Zhu og Davies dukkede op igen efter at have leget gemmeleg i en måneds, hvilket er ifølge en rapport fra Bloomberg. Selvom jeg delvist har en vis sympati for en handelsstrategi, der er gået grueligt galt, så er den måde de har håndteret dette på intet mindre end beklagelig. Desværre er det her den almindelige detailkunde, der lider mest under alt dette, idet deres misligholdte lån og handlinger har udløst en beskidt bølge af smitte, der desværre ikke skåner nogen.

“Det er ikke en overraskelse, at Celsius, os selv, den slags virksomheder, alle oplever problemer på samme tid”, sagde stifterne til Bloomberg – omend alt for sent. »Vi har vores egen kapital, vi har vores egen balance, men så tager vi også indlån fra de her långivere, og så genererer vi afkast på dem. Så hvis vi beskæftiger os med at tage indskud og derefter generere afkast, så betyder dette, at vi ender med at foretage lignende handler.”

Det son vi dog ikke indså var, at LUNA var i stand til at falde til et faktisk nulpunkt i løbet af ganske få dage, og at dette ville katalysere et kreditpres på tværs af branchen, der ville lægge et betydeligt pres på alle vores illikvide positioner

Three Arrows Capital medstifter Zhu Su

Med Voyager som en af disse kreditorer, så står deres investorer nu overfor et tab på 99% i aktiekursen og deres egen konkurserklæring. I denne uge trådte Sam Bankman-Fried, der har påtaget sig rollen som låneudbyder af sidste udvej på kryptovaluta markederne, ud med et tilbud om at købe det problemramte firma til en “fair markedsværdi”.

Hans tilbud ville give kunderne mulighed for at få tilbagebetalt i det mindste en del af deres fastlåste midler hos Voyager, i stedet for at vente på den langvarige (sandsynligvis årelange) proces i forbindelse med Voyagers egen konkurserklæring.

“Voyagers kunder valgte ikke at være konkursinvestorer med usikrede krav,” sagde Bankman-Fried i en erklæring. “Formålet med vores fælles tilbud (der involverer tre af hans firmaer) er at hjælpe med at etablere en bedre måde at løse et insolvent kryptovaluta firma på – og på en måde, der giver kunderne mulighed for at opnå tidlig likviditet og genvinde en del af deres aktiver uden at tvinge dem til at spekulere over konkursudfald og løbe en ensidig risiko.”

Voyager afviste dog tilbuddet og afviste det direkte, og kaldte det for “et lavt bud forklædt som en redningsaktion”

Bankman-Fried hævdede, at ved at tilbyde en rute for kunderne til at bruge FTX til at indløse nogle af deres beholdninger, så kunne de derved undgå den mareridtsagtige konkursproces. Et hurtigt kig på, hvor lang tid det tog Mt GOX-børsen at håndtere disse juridiske problemer viser, at han har en pointe. Der findes jo netop sådan noget som tidsværdien på penge.

Voyagers holdning er dog stadig, at dette ikke er andet end et grimt reklamestunt, der håber at male et billede af FTX som en altruistisk enhed, når tilbuddet i virkeligheden blot vil tilbyde kunderne færre penge end de ellers ville få gennem konkursbehandlingen.

Den nuværende forfølgelse af 3AC blev fremhævet som værende en stor faktor af Voyager, som fortsat er overbeviste om, at kunderne stadig har en mulighed for at få nogle af deres penge tilbage – noget som en accept af Bankman-Fried-tilbuddet ville komme i nærheden af. Men Bankman-Fried bekræftede dog via FTX, at kunderne “kan fortsætte med at forfølge Three Arrows Capital for at opnå yderligere inddrivelse”

For mit vedkommende er jeg overbevist om, at enhver tillid til firmaer som 3AC, Voyager, Celsius eller lignende for længst er pist væk. Jeg har alligevel en tendens til at tro, at Sam Bankman-Fried og FTX handler i god tro her. Jeg er samtidigt også overbevist om, at de også står til at vinde et eller andet med hensyn til det potentielle markedsførings-push såvel som eventuelle omdømme gevinster, men hvis det i sidste ende hjælper kunderne – hvad er så problemet?

Ved at afslå dette tilbud, så kan Voyager nu bedre leve op til løftet om at give kunderne flere af deres penge tilbage. Hvis de ikke gør dette, så har de nu begået endnu en alvorlig fejl, og kan således føje dette til det, der efterhånden er ved at blive en chokerende lang liste.

Invester i kryptovaluta, aktier, ETF'er og meget mere på blot få minutter med vores foretrukne mægler, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money