Overvejelser fra redaktøren: har Peter Schiff ret om Bitcoin?

Af:
op sep 16, 2022
  • Peter Schiff har muligvis ret med hensyn til Bitcoins prisudsigter.
  • Schiff siger, at Bitcoin er bestemt til at nå $10.000-niveauet.
  • Investorerne reagerer ikke positivt på Bitcoin-katalysatorer.

Det er svært at være en Bitcoin ( BTC ) tyr i disse dage. Den seneste Bitcoin pris er nu vendt tilbage til $20.000, og de to seneste forsøg på at genvinde $25.000-niveauet er mislykkedes.

For at kunne genvinde sine tidligere højdepunkter på omkring $68.000, så er Bitcoin nødt til at fordobles i værdi og derefter genvinde yderligere 70%. På den anden side, så skal Bitcoin kaste yderligere $9.000 eller deromkring af sig for at nå det meget bekymrende niveau på $10.000.

Er du på udkig efter hurtige nyheder, gode tips og markedsanalyser? Tilmeld dig Invezz' nyhedsbrev i dag.

Jeg hader at sige det, men alles favorit (eller mindste favorit) Bitcoin-bjørnen Peter Schiff vinder her debatten. Prøv bare at tage et kig på vores tidligere artikel, hvor vi dækkede Peter Schiff, som du kan læse på engelsk her. Schiff anvendte i midten af august teknisk analyse til at argumentere for, at rallyet der sendte Bitcoin til $24.000-niveauet ganske enkelt var falsk.

En lille advarsel inden du læser videre: Schiff befinder sig på den tabende side af handlen i sammenligning med de hodlere, der købte Bitcoin for år siden. Men nu hvor 40% (sandsynligvis meget mere nu) af bitcoin-investorerne er under vandet, så vil vi i denne artikel fokusere på de kortsigtede prisbevægelser.

Bitcoin-katalysatorerne, der er alt andet end dette

Invezz rapporterede tidligere i september 2021 om, hvordan Schiff argumenterede for, at kryptovaluta udbredelsen ville resultere i højere forbrugerpriser. To måneder forinden dækkede en anden artikel Schiffs kommentarer om, at Bitcoin er dømt til at forblive på $30.000-niveauet.

Når dette så er sagt, så henter Schiff en kæmpe sejr – i det mindste for de investorer med en meget kort tidsramme.

De seneste Bitcoin nyheder er fulde af, hvad der virker som opadgående katalysatorer, der ser ud til at være bevis for, at Schiffs negative holdning er forkert. Forbes beskriver for eksempel BlackRocks ( BLK ) nye spot bitcoin private trust som en “game-changer”, der åbner Bitcoin op overfor BlackRocks skattekiste på $10 billioner.

Fidelity, Citadel og Charles Schwab annoncerede også lanceringen af en ny Bitcoin og kryptovaluta udveksling, der går under navnet EDX Markets (EDXM).

Pressemeddelelsen citerer EDXM’s bestyrelse, der udtalte, at kryptovaluta markedet er en “aktivklasse på $1 billion med over 300 millioner deltagere, og en ophobet efterspørgsel fra adskillige millioner andre brugere.”

Enhver af disse udviklinger burde i sig selv kunne overbevise enhver, der sidder på sidelinjen lige nu om, at det er et godt tidspunkt at købe Bitcoin . Men nej. Bitcoin-prisen formåede ikke at få noget momentum, hvilket blot beviser, at det der virker som en opmuntrende og positiv udvikling, faktisk er alt andet end dette.

Så hvad skal der til for at hjælpe med at understøtte Bitcoins højere pris? BlackRock er verdens største kapitalforvalter, mens Citadel anser sig selv for at være “de finansielle markeders Amazon.”

Jeg kan ikke forestille mig flere meningsfulde katalysatorer, der vil kunne drive Bitcoin i nærheden af dens tidligere højdepunkter. Med andre ord, så vil Schiffs sejrsdans (forudsat at han altså danser denne) fortsætte i et endnu stykke tid – hvis ikke på ubestemt tid.

Men hvad med El Salvador?

El Salvadors eksperiment med Bitcoin som lovligt betalingsmiddel har nu passeret et-års-mærket, og at sige at det har været en succes er blot en del af sandheden. En del af den oprindelige præsentation fra præsident Nayib Bukele til det globale finansielle samfund var “invester her og tjen lige så mange penge, som du ønsker dig.”

Som en lille påmindelse, så handlede bitcoin i nærheden af $47.000 på daværende tidspunkt. Ingen grund til at påpege dens aktuelle handelspris.

For nylig har Reuters fremhævet en undersøgelse fra National Bureau of Economic Research (NBER), der viste, at kun 20% af befolkningen downloadede kryptovaluta walleten Chivo kort efter, at den blev tilbudt offentligheden med gratis kredit på $30. Spol nu frem til 2022, og “næsten ingen downloads har fundet sted.”

Rapporten siger også, at den lokale befolkning faktisk ikke forstår Bitcoin , og at de “heller ikke stoler på mønten.” Dette lægges oven i møntens ekstreme volatilitet og høje gebyrer. I betragtning af El Salvadors status som et tredjeverdensland, så er det helt sikkert en fiasko at give landets befolkning yderligere økonomiske vanskeligheder på bekostning af bitcoin.

Vores dataanalytiker Dan Ashmore rejste for nyligt til El Salvador for at se Bitcoin-eksperimentet med egne øjne. Du kan læse hans vidunderlige artikel her, og hans observationer er mere eller mindre i overensstemmelse med NBER-rapporten.

Dan fortæller mig:

Bitcoin er et kompliceret koncept, der tager tid at forstå. I El Salvador blev det erklæret som lovligt betalingsmiddel natten over uden forudgående varsel til befolkningen – og blev annonceret fra en Bitcoin-konference i Miami. Manglen på input fra folket, og fraværet af tilstrækkelig uddannelsesressourcer til at kunne informere folk om, hvordan man bruger valutaen, og hvad den kan være gavnligt for, har indtil videre skadet hele projektet.”

Men hvem havde ret i El Salvadors Bitcoin-eksperiment fra dag ét? Du gættede det, vores alles sammens favorit (eller mindste favorit) Bitcoin-bjørn. Schiff sagde på RT kort efter Bitcoin blev lovligt betalingsmiddel:

El Salvador har en masse problemer. Det de har brug for, er en dosis fri markedskapitalisme. De har brug for massiv deregulering, de har brug for mindre regering. De skal frigøre iværksætterånden i landet. Og i stedet for at tage Bitcoin til sig, så bør de i stedet tage kapitalismen til sig. Dette er vejen ud af dette rod.

Jeg ønsker ikke at Peter Schiff har ret, men det har han

Jeg har intet personligt imod Peter Schiff. Han ser ud til at være utroligt velinformeret og uddannet om Bitcoin og kryptovaluta markedet. Meget af det had, der rettes mod ham, skyldes smålig partiskhed fra Bitcoin Bros, der ikke kan tolerere udefrakommende meninger.

Jeg har selv en finger med i spillet, så det er i min egen økonomiske interesse, at Schiff tager fejl. Min største eksponering overfor Bitcoin er via et Bitcoin mining firma kaldet BitFarms, der handler på Toronto Stock Exchange og Nasdaq.

Ligesom den digitale mønt, så er aktierne lige nu ved at blive banket ned i jorden, og har oplevet et fald på 75% siden begyndelsen af 2022 – uden nogen lettelse i sigte.

Av.

Invester i kryptovaluta, aktier, ETF'er og meget mere på blot få minutter med vores foretrukne mægler eToro

10/10
67% of retail CFD accounts lose money