Binance forbliver konge, mens Coinbase trues af bjørnemarkedet

Af:
op sep 22, 2022
Opdateret: sep 26, 2022
  • Binance er fortsat verdens største børs, og langt større end FTX og Coinbase, når det kommer til volumen.
  • Binances token, BNB, har klaret sig bedre end Bitcoin og Coinbase-aktien siden sidstnævnte blev børsnoteret.
  • Coinbase fyrede 18% af sin arbejdsstyrke tidligere i år, mens Binance annoncerede efter nye ansatte.

Størrelsen af Binances forspring i kryptovaluta udvekslingsspillet er markant.

Et simpelt kig på nedenstående diagram, som plotter Bitcoins volumen over de sidste par måneder mod Coinbase og FTX, hamrer denne pointe i mål.

Er du på udkig efter hurtige nyheder, gode tips og markedsanalyser? Tilmeld dig Invezz' nyhedsbrev i dag.

Selvom ovenstående er spotvolumen, så er der også derivater at overveje. Selvom dette udelukker Coinbase, så er sammenligningen med FTX ens – og Binance klar og tydelig.

Dette viser, hvor dominerende Binance er blevet som den bedste udveksling. På trods af, at Coinbase blev spået til at være klar til at overtage tronen, da den blev offentliggjort i 2021, så sidder Binance fortsat på tronen.

Jeg husker, at jeg på daværende tidspunkt funderede over, hvor meget den offentlige børsnotering ville gøre for folks opfattelse af Coinbase, og at jeg var nysgerrig efter at vide, hvordan en ansøgning til SEC ville forbedre dets omdømme i forbindelse med sikkerhed, og især blandt nybegyndere.

Jeg troede, at dette kunne være en katalysator for Coinbase til at vinde flere markedsandele, idet udbredelsen steg blandt institutionerne, og at trad-fi-investorerne i stigende grad strømmede i retning af de virtuelle valutaar. Jeg tror dog, at jeg undervurderede Binances innovation, såvel som de implicitte fordele ved ikke at blive børsnoteret.

Lidt over et år efter børsnoteringen afskedigede Coinbase 18% af sin arbejdsstyrke – hele 1.100 mennesker. I mellemtiden fortsatte Binance med ikke blot at udvide deres arbejdsstyrke, men endda annoncere efter nye ansatte.

Faktisk, siden Coinbase blev børsnoteret i april 2021, så har Binances tokenet ( BNB ) overgået det markant, hvor COIN ligger på 82% og BNB 52%. Interessant nok har platformen også overgået Bitcoin i samme tidsperiode.

Faren for at udvide sig for hurtigt

Det ser ud til, at Coinbase er blevet udvidet for hurtigt.

“Selvom vi gjorde vores bedste for at få gøre det hele rigtigt, så står det i dette tilfælde nu klart for mig, at vi overansatte” siger Coinbases direktør Brian Armstrong.

Den implicitte fordel ved at være en privat virksomhed er dog, at Binance ikke står overfor den konstante undersøgelse af de finansielle markeder, og heller ikke er tilbøjelig til at ofre deres langsigtede vækst i jagten på kortsigtede gevinster, som i sidste ende ikke er den rigtige fremgangsmåde.

De berygtede Super Bowl-annoncer er endnu et eksempel på en fejlvurdering. Super Bowl fik tilnavnet Crypto Bowl, da et utal af kryptovaluta annoncer – Coinbase, FTX og mere – prydede tv-skærmene over hele kloden og kostede millioner af dollars.

Binance valgte igen et hårdt nej. Og igen ligner dette et forudseende træk i dag.

FTX fungerer som en sidste udvejs låneudbyder

Hvad med FTX? Deres seneste tiltag om at fungere som sidste udvejs låneudbyder har været bemærkelsesværdigt og er blevet rost af hele branchen. Personligt mener jeg, at dette er mindre et barmhjertig-samaritansk træk, og mere et tilfælde af opportunistisk forretning. Ikke desto mindre er FTX også blevet drevet ekstremt godt og er gået fra styrke til styrke i løbet af de sidste par år.

For mig adskiller FTX og Binance sig fra mængden af børser, og der er nu et betydeligt forspring. Dette er især tydeligt nu, hvor bjørnemarkedet har vendt sig, hvor de dårligt forberedte bliver afsløret, på samme måde som Coinbase er blevet det med deres afskedigelser.

FTX modtog en masse presse i forbindelse med at række ud med livliner til virksomheder i form af redningsaktioner – og var involveret med en række forskellige virksomheder enten via FTX eller Sam Bankman-Frieds Alameda Group. Blandt de mest bemærkelsesværdige af disse var et bud på den kriseramte låneudbyder BlockFi.

Mens BlockFi-ledelsen oprindeligt fordømte Bankman-Fried for at være opportunistisk snarere end altruistisk – så eksisterede der og eksisterer stadig en fortælling om, at SBF rakte ud til virksomhederne for at redde dem i stedet for af egeninteresse – jeg ikke sikker på om dette betyder noget eller ej.

Bundlinjen er at FTX på trods af alt dette er i stand til at forsøge at udnytte det afsmitningsdrevne rod, som så mange virksomheder har fundet dem selv midt i. Hvis dette ikke er et tegn på stærk planlægning og en formidabel balance, så ved jeg ikke hvad er.

Originale tokens

Sidst men ikke mindst, for at kunne se, hvor godt både FTX og Binance har klaret sig, så er det blot nødvendigt at tage et hurtigt blik på deres originale tokens. Jeg plottede FTX’s tokenet, FTT , og Binances token, BNB, mod Bitcoin – den ultimative kryptovaluta målestok.

Hvis man kigger på afkastet siden FTT blev lanceret i juli 2019 (BNB blev lanceret i november 2017), så har begge børsers tokens klaret sig betydeligt bedre end Bitcoin. BNB er steget med 900%, hvorimod FTT er steget med 1268% siden juli 2019. I løbet af samme tidsramme er BTC kun steget med 100%.

Selvom dette ikke er et perfekt barometer, så anser jeg alligevel ofte de forskellige tokens som værende virksomhedernes egenkapital, men dog med det kæmpe forbehold, at de er stærkt korrelerede til Bitcoin og det bredere marked (fuldstændigt på samme måde som virksomhederne selv, hvis man skal være 100% fair).

Konklusion

Afslutningsvis mener jeg at på trods af bjørnemarkedet, så bør Binance og FTX begge være tilfredse med deres ledelse og planlægning. Kryptovaluta markedet er et meget ustabilt marked, og de gode tider kunne ganske enkelt ikke vare for evigt. Men med spilleplanen på plads, så ser begge disse giganter nu ud til at overleve stormen, hvilket gør dem godt placeret til, når pengene vender tilbage til sektoren.

Invester i kryptovaluta, aktier, ETF'er og meget mere på blot få minutter med vores foretrukne mægler eToro

10/10
67% of retail CFD accounts lose money