Fakturering indenfor kryptovaluta – Request Finance

Af:
op okt 26, 2022
Listen to this article
  • Request Finance er et decentraliseret betalingssystem bygget på Ethereum.
  • De har oplevet ekstrem volatilitet og er faldet over 90% fra dets højdepunkter, ligesom de fleste altcoins.
  • Vi interviewer dem og spørger dem om kryptovaluta betalinger, volatilitet og bjørnemarkedet.

Det har det været et voldsomt år på kryptovaluta markederne

Bitcoin og Ethereum er faldet med over 70%. Men i altcoins-verdenen har det stået meget værre til, idet mange mønter faldt med knap 90%, da tyremarkedshysteriet gik brat i stå.

Er du på udkig efter hurtige nyheder, gode tips og markedsanalyser? Tilmeld dig Invezz' nyhedsbrev i dag.

Det decentraliserede betalingssystem Request Finance er en af disse, hvis originale token er faldet med over 90% fra dets højdepunkt. Ved at levere faktureringstjenester og andre lønløsninger har selskabet vist endnu mere volatilitet end normalt på det seneste. Jeg interviewede Ivan Hong, der er indholdschef hos Request Finance, for at få et indblik i, hvordan livet har været for de altcoins, der kæmper mod bølgen af frasalg på tværs af branchen, og hvad Requests plan er fremadrettet.

Invezz (IZ): Request tokenet steg med over 80% før det faldt 40% tidligere på ugen, og er nu vendt tilbage til nogenlunde det samme punkt, hvor det startede. Sammenlignet med tidligere højdepunkter er dette stadig et fald på over 90%. Synes du, at møntens ekstreme volatilitet og den relativt lave likviditet er en dårlig ting?

Ivan Hong (IH): Volatilitet er kun en dårlig ting, når man taler om en stablecoin, der er beregnet til at lette strømmen af værdi i en økonomi.

Tværtimod, for alle investorer kan volatilitet kun være en god ting. For investorer med et langsigtet synspunkt, så giver volatiliteten investorerne mulighed for at akkumulere et ønskeligt token til deres målpriser. For kortsigtede investorer er volatilitet faktisk selve kilden til profit.

$REQs volatilitet er faktisk godt for udbredelsen og væksten. Det virker også som om, at investorer med forskellige overbevisninger begynder at lægge mærke til, hvad vi laver.

Det er også vigtigt at huske, at Request Finance er en app bygget oven på Request Network protokollen. Hvis Request Finance lykkes, så vil $REQ også lykkes.

Token økonomien er designet således, at det øgede brug af Request Network reducerer token forsyningen. Alt andet lige, så burde dette forøge værdien på $REQ-tokenet i det lange løb.

Request Finance bidrager til faldet i $REQ-forsyningen ved at accelerere betalingsanmodningerne på netværket. Netværket har ramt næsten $250 millioner i samlet betalingsvolumen siden lanceringen i januar 2021.

Vi håber, at Request Finances konsekvente, og ofte tocifrede månedlige vækst viser de andre udviklere værdien af at bygge andre applikationer oven på Request Network.

Teamet forbedrer konstant appen for at gøre den mere brugervenlig. For nylig lancerede Request Finance en escrow-funktion, der bruger smarte kontrakter til kryptovaluta betalinger for at beskytte brugernes midler yderligere.

IZ: Som en person, der fakturerer mit arbejde hver eneste måned, så er jeg meget fortrolig med faktureringsprocessen. Hvordan præcist ville Request gøre det nemmere, og hvilke fordele ville det have sammenlignet med lignende processer udenfor blockchainen? Hvad hjælper blockchain helt præcist med at opnå?

IH: Forskellen er nat og dag – og især hvis du driver virksomhed globalt. Jeg forstår, at Invezz.com er en global virksomhed, der også har mange freelancere, der fakturerer din virksomhed i kryptovaluta.

Hvordan administreres disse kryptovaluta fakturaer i dag? Typisk er de PDF-filer sendt via e-mail. Dette skaber alle mulige former for administrativ hovedpiner.

For det første er der spørgsmålet om betalinger. De fleste virksomheder har et regneark, der indeholder lister over wallet adresser i den ene kolonne og navne i den anden. De skal manuelt kopiere betalingsoplysningerne fra enten PDF-fakturaerne eller dette regneark, når de betaler fakturaerne. Dette er tidskrævende og utroligt udsat for menneskelige fejl.

I Request Finance er alle wallet adresser knyttet til navne og e-mails. Der er ingen chance for at betale det forkerte beløb eller den forkerte person. Med vores batch-betalingsfunktion kan du også gennemgå, godkende og betale hundredvis af forskellige wallets i forskellige tokens med blot tre klik.

For det andet er der også spørgsmålet om finansoperationer. Med Request Finance kan du spare dig selv for den endeløse frem og tilbage og unødvendige kommunikation mellem freelancere og din virksomheds økonomiafdeling.

Du kan planlægge tilbagevendende fakturaer til månedlig fakturering. Eller automatiser e-mail påmindelserne for at jagte afventende eller forsinkede betalinger. Du kan også aktivere e-mail notifikationer for at lade alle vide, hvornår deres fakturaer er blevet afsendt, afvist, accepteret eller betalt på blockchainen.

Men vent – der er mere. En almindelig gene for virksomheder med fakturaer er, at der nogle gange opstår fejl med de forkerte faktureringsoplysninger, såsom virksomhedens navn, skatte-id eller adresse. Dette kan forårsage unødvendige forsinkelser i forbindelse med behandlingen af betalinger.

Vores “InvoiceMe”-funktion giver dig mulighed for at sende dine freelancere eller entreprenører en QR-kode eller et link. Dette vil automatisk oprette en faktura, der allerede er udfyldt med alle dine virksomhedsoplysninger. De skal blot udfylde resten af fakturaen. På denne måde kan enhver fakturere dig korrekt med blot et par enkelte klik.

For det tredje er der spørgsmålet om bogføring. PDF-filerne kommer alle i forskellige designs, som skal downloades manuelt, navngives korrekt og så gemmes som filer. Deres data skal udtrækkes, kompileres og uploades til et eller andet bogførings- eller regnskabssoftware, såsom Xero. Men hvordan redegør du for de historiske valutakurser for de fakturaer der udbetales i volatile kryptovalutaer, eller endda fiat-kurserne? Hvad med gasgebyrerne?

Alt dette er automatiseret hos Request Finance. Du har et enkelt rent betjeningspanel, hvor du kan se alle dine fakturaer i kronologisk rækkefølge, filtrere efter navne, adresser eller betalingsstatus. Alle disse data, inklusive de historiske valutakurser og gasgebyrer, kan nemt eksporteres til virksomhedens skatte- eller regnskabssoftware med blot få klik.

IZ: Jeg er tidligere blevet udbetalt i kryptovaluta, hvilket var en problemfri oplevelse, der blev udført ved at sende min wallet adresse til min arbejdsgiver. Hvor passer Request ind i denne proces?

IH: Request Finance er designet til at imødekomme virksomhedernes operationelle og overholdelsesbehov. Jo nemmere det er for dem at administrere hundredvis af freelancere som dig, jo mindre sandsynligt er det, at de vil begå fejl eller døje med forsinkelser, når de betaler dig.

Men der er også fordele ved, at du som freelancer eller entreprenør bliver udbetalt i kryptovaluta.

Det hjælper dig med at forenkle faktureringsprocessen. Du kan automatisere tilbagevendende fakturaer til fakturering af dine kunder månedligt, ugentligt eller endda på streamingbasis. Eller planlæg i stedet e-mail påmindelser for at jagte kommende regninger eller endda forsinkede betalinger.

Den fortæller dig også, hvornår du er blevet betalt. Du kan også aktivere e-mail notifikationer for at lade dig og dine kunder vide, hvornår dine fakturaer er blevet sendt, afvist, accepteret eller betalt på blockchainen.

Endelig fungerer den som et deterministisk bevis på indkomst. Antag f.eks., at du modtager et opkald fra de lovgivende myndigheder, der mistænker dig for at hvidvaske penge for en international svindelring. Eller skattemyndighederne, der anklager dig for ulovlig skatteunddragelse. At sende dem din Etherscan wallet historik vil ikke gøre meget godt for dig her.

Dette er allerede sket for flere af mine kolleger, der arbejder med kryptovaluta. Desværre måtte de udholde besværet og forskrækkelsen forbundet med timevis af afhøring og at få deres aktiver frosset, før de endelig blev erklæret uskyldige efter adskillige uger.

Den pseudonyme karakter af kryptovaluta wallet adresserne og de lange alfanumeriske strenge af transaktions-hash er dårligt egnede til finansiel rapportering eller beregning af skatteforpligtelser.

Men med Request Finance dokumenteres alt dette nemt og i et menneskeligt læsbart format. Alle wallet adresser er også tilknyttet til identiteter i den virkelige verden på en deterministisk måde. Der er næsten ingen chance for, at en wallet eller betaling ved et uheld bliver fejlmærket.

IZ: Hvad er tanken bag Requests originale token? Kunne tjenesten eksistere uden dette?

IH: $REQ-tokenet blev designet til at muliggøre transaktionerne på tværs af Request Network-økosystemet på en række forskellige måder:

  • Anti-spam: Transaktionsgebyret, der opkræves for hver anmodning modvirker ondsindet netværksbrug, hvilket reducerer spam. Uden spam transaktioner er netværkets ydeevne bedre, hvilket forbedrer brugeroplevelsen (UX).
  • Governance: Request Network er en decentral protokol, der anvender en styringsstruktur uden for blockchainen. Deltagerne kan stemme om vigtige beslutninger, der påvirker netværkets langsigtede succes gennem denne mekanisme. Projektgruppen planlægger at indføre en on-chain governance-struktur parallelt med udviklingen af en decentraliseret autonom organisation (DAO). Under den reviderede styringsstruktur vil $REQ utility tokenet være nødvendigt for at kunne afgive stemmer.
  • Deflation: De transaktionsgebyrer, der opkræves af brugerne, akkumuleres i en Ethereum smart-kontrakt, der danner grundlaget for en deflationsmekanisme for $REQ kryptovaluta forsyningen. Denne mekanisme hjælper med at stabilisere værdien på $REQ-tokenet ved at reducere den cirkulerende forsyning.
  • Staking: Brugere kan stake $REQ-tokens på Bancor i en enkelt-token likviditetspulje, der giver permanent tabsbeskyttelse. Derudover planlægger Request at introducere et internt staking koncept til node-implementering. Med andre ord, ved at satse $REQ, så kan brugerne betjene en node, der giver deres slutbrugere en mere strømlinet oplevelse.
  • Rabatter: $REQ kryptovaluta holderne vil modtage rabatter på produkter, når de bliver tilgængelige.
  • Uafhængighed: $REQ-tokenet tillader Request Network at operere samtidigt på flere blockchains – eller sin egen særlige blockchain. $REQ er bygget til at være et interoperabelt utility token, der kan migrere uden at påvirke netværkets ydeevne negativt. Som følge heraf er netværkets ydeevne uafhængig af både tokenet og den tekniske infrastruktur hos dets tjenesteudbydere.

IZ: Der er mange kryptovaluta startups, der arbejder indenfor lignende områder. Hvor konkurrencedygtigt er dette område, og hvor mange tror du i sidste ende vil overleve dette bjørnemarked?

Konkurrence er altid et godt tegn. Det indikerer, at mange mennesker synes, at en mulighed er værd at forfølge. Nye deltagere er altid velkomne til at træde ind i rummet, og ældre spillere kan også beslutte at konkurrere på denne arena ved at erhverve sig kryptovaluta startups som os.

Men jeg tror, at det at opnå brugernes tillid måske er noget af det vanskeligste at gøre for SaaS-virksomhederne. Økonomichefen for et større kryptovaluta firma, der behandler millioner af dollars hver måned, vil næppe blive overbevist om at prøve et sideprojekt uden garanti for kundesupport, når tingene går galt, eller evnen til at understøtte nye funktionsanmodninger, integrationer eller løbende forbedringer.

Request Finance er utroligt velkapitaliseret med store, velkendte brugere som The Sandbox, Decentraland, Aave og andre – hvoraf mange også er vores bagmænd.

Virkeligheden på ethvert frit marked er, at de fleste ikke vil overleve bjørnemarkedet. Se blot på alle de fejlslagne dotcom-håb fra 1990’erne. Men jeg tror også, at virksomheder som os, der fortsætter med at bygge på bjørnemarkedet og kan demonstrere fortsat vækst på trods af ugunstige makroøkonomiske forhold, er godt positionerede.

IZ: Bjørnemarkedet har tilsyneladende været brutalt, hvor priserne over hele linjen er kollapset. Tror du, at mønter som Request kan vende tilbage, mens makromiljøet fortsætter med at forværres, eller vil dette være en langsigtet genopbygning, der er betinget af, at den bredere økonomi (og kryptovalutaerne) kommer sig, samt at Request fortsætter med at udvikle sig?

IH: Hvis jeg med nogen som helst sikkerhed kunne fortælle dig, hvor prisen på ethvert token var på vej hen, så ville jeg enten være et geni, en bedrager eller et fjols! Jeg gør ikke krav på at være det første, og bestemt ikke det sidste.

Der er mange bestemmende faktorer for token priserne, der er så talrige og komplekse i deres interaktioner, at prisbevægelserne lige så godt kunne karakteriseres som værende stort set stokastiske.

Dem der ønsker at drage fordel af kortsigtede positioner skal gøre det med ekstrem forsigtighed, og sørge for aldrig at indsætte mere kapital end de har råd til at tabe. Det er bestemt ikke umuligt at handle med altcoins, og opnå en profit på denne måde. Men langt de fleste afslappede investorer vil tabe penge i den opfattelse, at de kan opnå en profit.

Generelt set bør de fleste mennesker vælge et langsigtet syn på de forskellige projekter, og vurdere deres fordele på grundlag af de grundlæggende principper på en så striks måde som muligt. Der findes mange modeller for værdiansættelse lige fra det traditionelle til det esoteriske. Vi mener, at dette er grunden til, at vi i øjeblikket har et stort antal Tier 1, globale venture kapitalfonde, der kaster tilbud i vores retning.