Kan web3 komme til Google Maps? Interview med Hivemapper

Af:
op nov 4, 2022
Listen to this article
  • Google Maps er den seneste centraliserede tjeneste under angreb fra web3
  • Hivemapper er en decentraliseret udgave af Google Maps, som betaler chauffører i krypto for at bygge kortet.
  • Vi interviewer Hivemappers administrerende direktør for at få klarhed over deres plan.

Der er alle mulige skøre applikationer i web3-rummet.

Nogle har deciderede anvendelser, og er spændende projekter med ambitiøse mål. Andre har minimale anvendelser, og er blevet lanceret midt i et stigende tyremarked, der drev alt kryptovaluta relateret til uanede højdepunkter.

Er du på udkig efter hurtige nyheder, gode tips og markedsanalyser? Tilmeld dig Invezz' nyhedsbrev i dag.

I dag vil jeg tage et kig på Hivemapper, der er en relativt ny protokol, som mener, at den har fundet en ny niche på markedet. De er nu på vej ind i landkort verdenen og er ved at bygge et alternativ, der ligger udenfor de centraliserede virksomheder som Google.

Med Hivemapper er konceptet, at enhver vil kunne bidrage til at bygge landkortet, hvor en række chauffører vil købe kameraer, og bidrage med billeder på gadeniveau. Som betaling for dette vil disse chauffører blive betalt i platformens originale token, HONEY. På denne måde bliver det hele decentraliseret og løbende opdateret (hvis chaufførerne altså udfører deres opgave).

Hivemapper hævder, at Google maps ikke opdaterer tilstrækkeligt hurtigt, og at deres dækning udenfor de store byer ikke er så god – noget Hivemapper mener, at de vil kunne forbedre via deres driverbyggede dækning.

Jeg havde naturligvis nogle spørgsmål, og interviewede derfor direktør Ariel Seidman for at få nogle svar.

Dan Ashmore, Invezz (DA): Hvad er fordelen ved et fællesskabsdrevet landkort? Hvorfor vil folk vælge at bruge landdette kort i stedet for f.eks. Google maps?

Ariel Seidman, Hivemapper CEO (AS): Hivemapper er en ny måde at kortlægge og mine kryptovaluta på. Landkort er en afgørende del af den moderne verdensøkonomi og teknologiske infrastruktur. Men i dag er det kun en håndfuld af de største teknologivirksomheder, der kontrollerer dem. Hivemapper ønsker at skabe et fællesskabsdrevet globalt landkort, der er bygget af alle og tilgængeligt for alle.

De vigtigste fordele ved Hivemapper omfatter det faktum, at vi leverer et kort, der konstant opdateres og giver bedre dækning end konkurrenterne, muligheden for passivt at tjene kryptovaluta til gengæld for at indsamle billeder på gadeniveau med et dashcam, og det faktum, at fællesskabet hjælper med at opbygge kortlægnings infrastrukturer i den virkelige verden, mens databeskyttelsen opretholdes.

DA: Apropos Google Maps, så bemærker du, at en af fordelene er, at landkortet opdateres hver eneste uge i stedet for hvert andet år, som hos Google. Som en person, der er vant til at bruge Google maps, så kan jeg ikke huske mange gange, hvor jeg oplevede problemer, fordi landkortet var forældet – kan du venligst uddybe, hvorfor ugentligte opdateringer er en væsentlig fordel?

AS: Evnen til konsekvent at opdatere dit nabolag ændrer hele konceptet for et globalt landkort. For eksempel, hvis der finder vejarbejde sted i en længere periode, så vil vores landkort vise de områder, der er overbelastede på grund af den specifikke situation. Denne form for næsten minutvis opdatering vil ændre selve den måde, hvorpå vi træffer beslutninger om, hvor og hvordan vi rejser.

I øjeblikket har et af de største globale landkort i verden 500.000 kendte problemer, hvor der kræver fotos for at verificere og opdatere landkortet. Forestil dig alle de ukendte problemer.

Derudover, selvom de eksisterende landkort kan være gode at bruge i steder som New York, LA og San Francisco; når du ankommer til mindre byer og udenfor USA, så forringes kvaliteten af landkortene dog hurtigt. Googles tilgang er en dyr tilgang, der fungerer rimeligt godt i steder som Los Angeles, men dog knap så meget andre steder, såsom f.eks. Manila og Lagos.

Sidst men ikke mindst, så vil EU kræve, at alle nye biler der sælges kommer med hastighedsadvarsler inde i bilen. Dette betyder, at landkortene over fartskilte skal være utroligt nøjagtige og opdaterede for at kunne understøtte dette krav. Og her vil det at opdatere et landkort hvert eneste eller hvert andet år ikke længere fungere.

DA: At tage magten væk fra de store multinationale selskaber er et beundringsværdigt mål. Men det er dog en anden sag rent faktisk at gøre dette – hvordan planlægger du at få folk til at bruge Hivemapper i stedet for de etablerede brands?

AS: Vi har en række spændende partnerskaber i rørledningen, som vil være afgørende for at drive væksten. Vi mener også, at incitamentet til at tjene penge vil være tilstrækkeligt stort til at få folk, der ikke er bekendte med kryptovaluta til at gå over til web3.

DA: Er det skræmmende at lancere et token på dette marked, hvor alle kryptovalutaerne tilsyneladende har meldt om meget negative afkast siden begyndelsen af året?

AS: Vi foretrækker faktisk denne form for marked. Vi er langsigtede byggere, så det, der er sket i de seneste kvartaler, har faktisk elimineret masser af unødvendig støj fra teknologi og kryptovaluta turisterne. Folk som os, der er i gang med at bygge noget, der vil tage mange år, såsom f.eks. et decentraliseret globalt landkort, er ikke generet af de nuværende markedsforhold.

DA: Hvor kommer de HONING-tokens fra, som skal bruges til at betale de chauffører, der kører rundt og kortlægger?

AS: Mapping Network Foundation minter i første omgang disse tokens for at kunne belønne bidragyderne. Ved at belønne bidragyderne med HONNING-tokens, så hjælper det med at løse “hønen eller ægget” problemet forbundet med et globalt landkort. Derudover, når kunder bruger kortdataene, så mintes der nu nye tokens gennem et system kaldet “Burn and Mint”.

DA: Hvis prisen på HONENING falder, forudser du så mindre kørsel (fordi de optjente HONING-tokens vil være mindre værd, og dermed reducere incitamentet), hvilket vil resultere i, at landkortet opdateres sjældnere under et bjørnemarked end et tyremarked?

AS: Det er et godt spørgsmål og noget, som vi bestemt tager med i vores overvejelser. Vores dashcam er designet til at kunne passe ind i folks eksisterende liv og være nyttigt for dem – uanset udsvingene på kryptovaluta markedet. Som du måske ved, så bruger mange professionelle og Uber/Lyft chauffører allerede dashcams til sikkerheds- og forsikringsformål. Så som en enhed med to formål, så er der stadig en underliggende nytteværdi i vores dashcam, uanset om markederne går op eller ned.