Seneste nyt: Binance køber FTX

Af:
op nov 9, 2022
Listen to this article
  • Binances direktør Zhao meddelte på Twitter, at de havde accepteret at købe FTX.
  • FTX' direktør Bankman-Fried bekræftede efterfølgende nyheden.
  • FTX-udbetalingerne blev suspenderet, men midlerne ser nu ud til at være sikre.

Overskriften siger det hele.

Forbløffende nok er verdens største kryptovaluta børs, Binance, klar til at erhverve sig verdens næststørste kryptovaluta børs, FTX.

Er du på udkig efter hurtige nyheder, gode tips og markedsanalyser? Tilmeld dig Invezz' nyhedsbrev i dag.

Selvom der endnu ikke er alt for mange oplysninger lige nu, og jeg vil opdatere denne historien i god tid på Invezz, efterhånden som detaljerne ser dagens lys, så startede galskaben tirsdag eftermiddag, da FTX sendte markedet i opløsning ved at suspendere sine udbetalinger.

Jeg brugte i går på at lave et dybt dyk ned i rodet for at vurdere, om FTX havde tilstrækkeligt med likviditet. Jeg konkluderede, at selvom det er højst usandsynligt at de er insolvente, så er hele skandalen ikke god for nogen som helst. Ironisk nok kunne det hele have været løst ved at smide bevis på platformens reserver på blockchainen i en slags offentlig wallet.

Da markedet fik FTX’s originale token, FTT, til at underkaste sig, så begyndte bekymringerne efterfølgende at vokse. Og så kom de suspenderede udbetalinger. I et par timer var der helt stille fra FTX chefen Sam Bankman-Frieds side.

Og så sprang bomben.

Binances direktør Changpeng Zhao (CZ) erklærede ganske enkelt, at man har planer om at erhverve sig sin største konkurrent.

Selvfølgelig er det hele underlagt rettidig omhu, men forudsat at overtagelsen går igennem, så er dette en fantastisk udvikling. At SBF er faldet i unåde er væsentligt i denne kamp mellem milliardærerne med forkortede øgenavne.

BNB var allerede det eneste token, der modstod salgsbølgen i dag, og mens jeg sidder og skriver dette i minutterne efter meddelelsen, så stiger bølgen yderligere.

I mellemtiden ser de FTX-kunder, der sveder over de suspenderede udbetalinger, ud til at være blevet reddet.

Som jeg indledte denne artikel med, så der endnu ikke er alt for mange oplysninger lige nu, men vi vil snart offentliggøre et dybt dyk ned i hele affæren. Hvis der er én ting, som kryptovaluta elsker, så er det en likviditetsknase.

Invester i kryptovaluta, aktier, ETF'er og meget mere på få minutter med vores anbefalede mægler, eToro

10/10
67% of retail CFD accounts lose money