Nexo talsmand: Shulev er en 'utilfreds' tidligere ansat, der genfortæller 'noget FUD han læste online'

Af:
op Jan 19, 2023
Listen to this article
  • Nexo-medstifter Georgi Shulev skrev angiveligt en e-mail fra 2020, hvor han kritiserede virksomheden.
  • Shulev hævder, at Nexo er involveret i 'handlinger, der er ulovlige'.
  • En talsmand fra Nexo siger til Invezz, at Shulev 'har intet kendskab til virksomhedens drift'.

Kryptovaluta udlåneren Nexo ( NEXO/USD ) var på modtagersiden af endnu en bekymrende nyhed om kryptovaluta. Onsdag offentliggjorde BestBrokers.com, hvad de beskriver som en e-mail, der “angiveligt er skrevet af en af firmaets medstiftere Georgi Shulev.”

Ifølge en oversættelse af brevet skrevet på bulgarsk, så skriver Shulev, at virksomheden er involveret i “ulovlige aktiviteter” i hans hjemland Bulgarien og rundt om i verden.

Er du på udkig efter hurtige nyheder, gode tips og markedsanalyser? Tilmeld dig Invezz' nyhedsbrev i dag.

Men efter at have læst e-mailen et par gange, er jeg dog mindre overbevist om, at de seneste Nexo-nyheder har nogen chance for at sende tokenet ind i glemslen og forårsage endnu større skade på kryptovaluta fællesskabet på et tidspunkt, hvor Bitcoin ( BTC/USD ) igen kunne have fundet noget stabilitet.

Anklagerne mod Nexo del 1: aktieejerskab

Den pågældende e-mail blev tilsyneladende skrevet i 2020 som et svar til Zeus Capital, et globalt aktivforvaltningsfirma. Shulev mener dog, at Zeus blot er en facade for Nexo til at manipulere markederne med, og hjælpe med at flytte en mønt i den retning, der genererer et overskud til Nexos beholdninger.

Under alle omstændigheder begynder e-mailen med en masse foragt overfor ledelsesteamet, og der er en bitter konflikt mellem Shulev og firmaets andre stiftere angående aktieejerskabet af virksomheden.

Dette er en historie, der har udspillet sig utallige gange før og hos meget større virksomheder. Husk bare, da Bill Gates forsøgte at skubbe Paul Allen ud af virksomheden, da han kæmpede mod kræft, eller Mark Zuckerberg udvandede Facebook-aktien for at sparke hans ven Eduardo Saverin ud.

Måske har Shulev en gyldig pointe her, og han bliver faktisk snydt af Nexo med hensyn til kompensation. Men dette er ikke noget, der er særligt bemærkelsesværdigt eller noget, der ellers ville få en Nexo-kunde til at løbe væk fra platformen så hurtigt som muligt.

Beskyldningerne mod Nexo del 2: det ‘virkelige problem’

Shulev fortsætter, at det “virkelige problem” hos Nexo er “medarbejdernes involvering i driften og ansvar for handlinger, der er ulovlige.”

Dette lyder bekymrende. Hvad er disse ulovlige aktiviteter? Kan dette være relateret til den seneste politirazzia på Nexos kontor, der involverede kontra-efterretningsofficerer (!). Som en påmindelse kan du læse Invezzs tidligere dækning af razziaen her.

Nix.

Tilsyneladende præsenterede Zeus et super negativt argument mod Chainlink ( LINK/USD ), som argumenterede for et 99% nedside potentiale. I mellemtiden har Nexo åbne korte positioner i LINK, så de ville drage fordel af møntens kollaps.

Var det det hele? Jeg mener, hvis det er sandt, så er det dårlig opførsel. Men dette er amatørarbejde i sammenligning med, hvad aktie shortsellere går igennem for at presse deres teser igennem. Mest bemærkelsesværdigt brugte Bill Ackman hundredtusindvis af dollars på lobbyvirksomhed i Washington for at ødelægge Herbalife, så han kunne tjene en formue på hans shortselling.

Nexo talsmand: Shulev ‘har intet kendskab til virksomhedens drift’

I modsætning til den originale Bestbrokers-rapport, så kontaktede Invezz Nexo for at kommentere på den rapporterede e-mail.

Ifølge en Nexo-talsmand er Shulev blot en “utilfreds tidligere ansat”, der “intet har kendskab til virksomhedens drift.” Han blot “genfortæller noget FUD, han læste online.”

Shulev var også på den tabende ende af et mislykket forsøg på underslæb “med hensyn til Nexo-aktiver, som han søgte at beholde efter opsigelsen af sit ansættelsesforhold.”

Medierne dækkede en domstolsdom, hvor Shulev blev beordret til at overdrage kontrollen over en handelskonto, der indeholder Nexos virksomhedsaktiver. Nexo-udtalelserne tilføjer:

Hr. Shulev undlod igen at overholde og returnerede sine aktiver til Nexo, hvilket fortsatte videre til en retssag den 5. april 2022 for Hr. Justice Henshaw. Nexo er glad for, at Retten har vurderet sagen til deres fordel og er fuldt ud enig i det argument, den har fremført.

Min holdning: dette er en ikke-historie

Alt FUD-y tiltrækker sig opmærksomhed, og investorerne er naturligvis opmærksomme på dette. Selvom Shulevs påstande i virkeligheden er sande, så kommer det virkelig ned til en stifterstrid om aktieejerskab, og en virkelig dårlig måde at profitere på en kort position. Jeg mener, det eneste, Nexo skulle gøre, var at vente på, at kryptovinteren faldt på plads. Men det er ved siden af pointen.

Ingen lader som om, at Nexo er en slags krypto-darling. Det er der nemlig der er. Alle virksomheder har deres andel af hemmeligheder og påstande om forkerte handlinger, men lad os ikke være alt for opmærksomme på de dårlige historier, der forsøger at kapitalisere på FUD.

Er der gyldige grunde til at være bekymret over Nexos nuværende drift? Jo da. Invezz’s dataanalytiker Dan Ashmore opsummerede disse i hans seneste artikel her.

Dan hævder, at Nexo sammen med det bredere kryptovaluta udlåns fællesskab lider af en mangel på total og fuldstændig gennemsigtighed for en virksomhed, der opererer “indenfor en gråt område af loven.” Han skriver:

Den manglende gennemsigtighed betyder, at kunder, der investerer i virksomheden, er tvunget til at satse på, at alt er i orden. Og det kan være fint nok – alt kan faktisk være i orden, der er ingen beviser for noget andet. Men det er netop det – det drejer sig om en satsning og blind tillid til ledernes ord.