Bitcoins distribution uændret efter FTX, og hvaler dominerer fortsat

Af:
op Feb 3, 2023
Listen
  • Et dyk på blockchainen om, hvordan distributionen af Bitcoins har bevæget sig efter FTX.
  • 70% af Bitcoins forsyning er indeholdt i wallets med mindst $1 mio., hvilket tyder på en toptung distribution.
  • Wallets med mindre end $1K begynder at købe igen efter salgspres mod afslutningen af sidste år.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google News for de seneste opdateringer >

Efterhånden kender vi alle den beskidte fortælling om hr. Bankman-Fried, det engang så kendte krypto vidunderbarn, der nu er placeret under husarrest i det alt for komfortable californiske hus, som ejes af hans forældre.

Selvom skandalen måske kunne være en gammel nyhed, så desværre for krypto investorerne, fortsætter det kæmpe sammenbrud med at trække ofre med sig ned. Den seneste er Genesis, der er kryptovaluta låneudbyderen, der har indgivet sin konkursbegæring, og angiveligt skylder hele $3,5 milliarder til sine top 50 kreditorer.

Her vil jeg fokusere på, hvordan begivenhederne i de sidste par måneder siden denne seneste krypto skandale har påvirket distributionen af Bitcoin. Fordi det smukke ved blockchainen er, at vi kan spore adresser på tværs af hele netværket, og se hvordan de 19,27 millioner bitcoins, der i øjeblikket er i omløb, distribueres.

Antallet af Bitcoin-adresser med mindre end $1K falder

Den første konsekvens af kollapset var faldet i små adresser med mindre end $1.000. Disse adresser omtales ofte som “rejer”, altså små fisk med andre ord.

38,7 millioner adresser holdt på mellem $1 og $1K krypto, da FTX faldt, et tal som faldt til 38,1 millioner post-FTX. Ikke det største træk i verden, men når man medregnet, at Bitcoin også faldt 20% i pris, så var der sandsynligvis wallets på over $1K, der faldt i denne kurv i kraft af, at Bitcoin er mindre værd i dollars.

Ikke desto mindre fremhæver dette, at små portioner blev solgt efter valutakollapset, hvor akkumuleringen først kommer tilbage nu i januar. Igen er det værd at bemærke, at adresser, der indeholder mindre end $1K bitcoin, kun udgør 2,84% af det samlede udbud.

Indehavere mellem $1.000 og $10.000 vokser

Interessant nok var mønsteret relativt ens med hensyn til antallet af wallets, der indeholdt $1 million eller mere Bitcoin. For en gangs skyld var hvalerne og fiskene i overensstemmelse med hinanden, så det i hvert fald ud til.

Besynderligt nok opdagede jeg den modsatte tendens, da jeg så på wallets, der rummer mellem $1.000 og $10.000 Bitcoin. Der var en mærkbar stigning lige efter, at FTX kollapsede, som derefter er aftaget ind i januar, efterhånden som markedet er kommet sig.

Igen, så er det er lidt svært at vide, hvad man skal konkludere ud fra dette, fordi prisen på Bitcoin er steget så betydeligt, hvilket betyder, at mange af de wallets, der tidligere er klassificeret her, måske lige er blevet rykket op til den næste kategori, men det er helt klart afvigende som hver anden pålydende værdi viser den modsatte effekt. 4,6% af Bitcoin-forsyningen er indeholdt i wallets, der rummer mellem $1.000 og $10.000 Bitcoin.

Bitcoins distribution er fortsat ulige

Du har måske bemærket, at de tal, som jeg har smidt ud ovenfor vedrørende procentdelen af Bitcoin forsyningen, der er indeholdt i små wallets, er relativt lille. Dette skyldes, at Bitcoin har en ret toptung distribution.

Mindre end 6,5% af forsyningen er indeholdt i wallets, der indeholder mindre end $10.000. I mellemtiden er over halvdelen af hele forsyningen, 51,8%, indeholdt i wallets med over 10 millioner dollars. Udvider man dette til at se på alle wallets, der rummer mere end $1 million i Bitcoin, så stiger dette tal til 70% af det samlede udbud.

Dataene viser, at mens Bitcoin er en decentraliseret, så er dette dog ikke tilfældet med distributionen af dens mønter. Hvalernes wallets dominerer, hvilket er en konsekvens af, at Bitcoin var så billig i sine tidlige dage, før den indledte en så betydningsfuld opadgående prisstigning.

At kaste $500 eller $1000 ind i Bitcoin for kun syv eller otte dage siden ville give dig et forbløffende afkast, og det er derfor, vi ser eksistensen af disse massive hvalpunge.

Hvis du smed $500 eller $1000 ind i Bitcoin for blot syv eller otte dage siden, så ville du få et kæmpe afkast, og det er derfor, vi ser eksistensen af disse enorme hval wallets