Ad

Crypto Winter forklarede: hvorfor Solana, Monero, XRP, ICP, BTC styrtede ned

Af:
op Oct 7, 2023
Listen
  • Kryptovalutaindustrien har været igennem en længere vinter.
  • Vinteren har slettet over 2 billioner dollars i værdi i de seneste par år.
  • Denne præstation skyldes finans- og pengepolitikken.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheder for de seneste opdateringer >

Kryptovalutapriser gennemgår en længere kryptovinter, der har udslettet over 3 billioner dollars i værdi. Mens Bitcoin er steget med mere end $10.000 fra sit laveste niveau, er det fortsat markant lavere fra sit højeste punkt nogensinde.

Er du på udkig efter signaler og advarsler fra professionelle handlere? Tilmeld dig Invezz Signals™ GRATIS. Det tager 2 minutter.

Andre mønter og tokens som Monero, Ripple (XRP), Solana og Internet Computer (ICP) er trukket tilbage. Så hvorfor fortsætter denne kryptovinter?

ICP, BTC

ICP, BTC, XRP, Solana diagram

Pengepolitiske ændringer

Copy link to section

Pengepolitik er den vigtigste grund til, at priserne på kryptovalutaer gennemgår en kryptovinter. Verdensøkonomien har ændret sig dramatisk i de seneste 18 måneder.

Centralbanker som Federal Reserve, European Central Bank (ECB) og Bank of England (BoE) har taget en ekstremt høgeagtig tone til sig for at bekæmpe den høje inflation.

Fed har flyttet renten fra nul til mellem 5,25 % og 5,50 %, mens ECB leverede sin 10. renteforhøjelse i september, hvilket skubbede den til rekordhøje 4 %. Andre centralbanker som RBA, Bank of Canada og Riksbanken har også presset renterne op.

Derfor er kryptovalutaer dykket, efterhånden som investorer tilpasser sig denne nye normal med høje kurser. Tidligere var det ikke ualmindeligt, at folk lånte penge og investerede dem i højrisikoaktiver som kryptovalutaer, vækstaktier og venturevirksomheder.

Højere rater påvirker også krypto på andre måder. For det første har de gjort den amerikanske dollar og korte obligationer mere attraktive. Pengemarkedsrenterne er nu steget til over 5,50 %, det højeste punkt i år. Som sådan bevæger mange mennesker sig fra risikable aktiver til sikkerheden for den amerikanske dollar.

Også højere rater øger risikoen for en recession . For eksempel er rentekurven styrtdykket i et stykke tid, Som jeg skrev i denne uge, rejser Jeffrey Gundlach nu bekymringer om en forestående recession.

Finanspolitiske ændringer

Copy link to section

Krypto-vinteren sker også på grund af de finanspolitiske ændringer, især i de udviklede lande. Kryptovalutaer steg under pandemien, da politiske beslutningstagere oversvømmede markedet med kontanter. I USA gav Trump- og Biden-administrationerne gratis penge til millioner af mennesker.

https://www.youtube.com/watch?v=Fa_4MNMx–4&pp=ygUSVVMgc3RpbXVsdXMgY2hlY2tz

De satte også studiegæld på pause og satte et moratorium på udsættelser. Det skete på et tidspunkt, hvor renten var på nul, og hvor de fleste blev hjemme. Som sådan besluttede mange af dem at investere i kryptovalutaer, som gav stærke afkast.

På det seneste er tingene dog gået fuld cirkel. Millioner af mennesker er begyndt at betale deres studiegæld tilbage, mens inflationen er blevet en torn i kødet. Priserne på alt er steget de seneste to år.

For eksempel er priserne på nye og brugte biler steget kraftigt, mens boligpriserne har ramt rekordhøje. Højere renter har presset omkostningerne ved at betjene denne gæld meget højere, end hvor det var for et par år siden.

Som sådan har den nye normal med restriktive penge- og finanspolitikker ført til kryptovinteren. Andre bekymringer er sammenbruddet af virksomheder som FTX og Voyager Digital og den igangværende reguleringskontrol.

Vil kryptopriserne stige igen?

Copy link to section

Fordelen med den igangværende kryptovinter er, at industrien stadig er enorm, hvor alle mønter har en markedsværdi på 1 billion USD. Bitcoin har en markedsværdi på over 545 milliarder dollars. Hvis det var en virksomhed, ville det være den tiende største virksomhed i verden.

En anden ting er, at vinteren ikke har påvirket kryptovalutaer alene. Obligationsmarkedet er styrtet, mens aktierne endnu ikke har genvundet deres rekordhøje niveauer. Mens S&P 500-indekset er hoppet med tocifrede, var disse stigninger drevet af Magnificent 7 . S&P 493 mangler endnu at komme sig.

Da markederne bevæger sig i cyklusser, er der derfor en sandsynlighed for, at de alle vil vende tilbage, når Fed ændrer sin høgagtige tone og begynder at sænke renterne.

Denne artikel er oversat fra engelsk ved hjælp af AI-værktøjer, og derefter korrekturlæst og redigeret af en lokal oversætter.

Bitcoin Sølv Storbritannien XRP Ædelmetaller Kryptovaluta Obligationer