Alibaban osakekurssi on romahtanut. Onko se liian aliarvostettu jätettäväksi huomiotta?

Ohi:
päälle Mar 11, 2022
Listen
  • Alibaban osakekurssi on romahtanut rajusti viime kuukausina.
  • Yhtiön pelätään vetäytyvän Yhdysvalloista.
  • Osake on huomattavan aliarvostettu Amazoniin verrattuna.

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Newsin kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Alibaban (NYSE: BABA) osakekurssin traaginen romahdus kiihtyi tämän viikon torstaina. Osake putosi alimmilleen 92,90 dollariin, mikä oli alin taso sitten tammikuun 2017. Se on pudonnut yli 70 % vuoden 2020 korkeimmasta pisteestä, kun taas sen kokonaismarkkina-arvo on pudonnut noin 262 miljardiin dollariin.

Onko Alibaba aliarvostettu?

Alibaba on myynyt voimakkaasti, kun sijoittajat ovat huolissaan Yhdysvaltojen listautumisen peloista. Securities and Exchange Commission (SEC) julkaisi torstaina listan viidestä kiinalaisesta osakkeesta, jotka voitaisiin pakottaa pois amerikkalaisista pörsseistä.

Vaikka Alibaba ei ollut listalla, sen osake putosi, koska pelättiin, mitä tapahtuu seuraavaksi. Silti perustavanlaatuisesta näkökulmasta BABA:sta on tullut yksi Wall Streetin aliarvostetuimmista yrityksistä.

Ensinnäkin yritys kasvaa edelleen huolimatta merkittävistä haasteista, joita se kohtaa Yhdysvalloissa ja Kiinassa. Esimerkiksi sen vuositulot viimeisen 12 kuukauden aikana nousivat yli 131 miljardiin dollariin aiemmasta 109 miljardista dollarista. On todennäköistä, että tämä suuntaus jatkuu tulevina vuosina.

Alibaba on myös erittäin kannattava yritys. Vuonna 2020 sen nettotulot olivat yli 21 miljardia dollaria. Se pieneni jyrkästi noin 9 miljardiin dollariin. Tämä lasku johtuu osittain siitä, että Kiinan sääntelyviranomaiset pakottivat yrityksen maksamaan suuren sakon vuonna 2021. Kannattavuuden lasku johtuu myös kiinalaisten teknologiayritysten lisääntyvästä sääntelystä.

Toiseksi vertailu Alibaban ja Amazonin (NASDAQ: AMZN) välillä osoittaa suuren eron. Ensinnäkin Amazonin markkina-arvo on yli 1,5 biljoonaa dollaria, kun taas Alibaban arvo on 262 miljardia dollaria. Silti Alibaballa on suurelta osin paremmat voittomittarit kuin Amazonilla. Esimerkiksi sen käyttökatemarginaali on 16 prosenttia, kun taas Amazonilla on 12.

Kolmanneksi arvonmäärityksen kannalta Alibaba käy kauppaa PE-kertoimella 26 ja termiiniluvulla 12. Siksi se on huomattavasti edullisempi kuin laajemmilla markkinoilla.

Alibaban osakekurssiennuste

alibaba stock price

Viikkokaaviosta näkyy, että BABA-osakkeen hinta on ollut syvässä laskevassa trendissä viime kuukausina. Osakkeet ovat pudonneet yli 70 % kaikkien aikojen ennätyksestä. He ovat onnistuneet siirtymään alle 25 viikon ja 50 viikon liukuvan keskiarvon.

Osake on myös pudonnut alle 78,6 %:n Fibonacci-jäljitystason, kun taas suhteellinen voimaindeksi (RSI) on siirtynyt ylimyydylle tasolle. Siksi osake todennäköisesti jatkaa laskuaan, kun karhut kohdistavat seuraavan avaintuen 80 dollariin. Pitkällä aikavälillä osakkeet todennäköisesti elpyvät, kun listalta poistumispelot helpottavat.

Ad

Kopioi asiantuntijatreidaajia helposti eToro :n avulla. Sijoita osakkeisiin kuten Tesla & Apple. Käy välittömästi kauppaa ETF-rahastoilla, kuten FTSE 100 & S&P 500. Rekisteröidy muutamassa minuutissa.

10/10