Onko Vale osto tehtyään vähähiilisen nikkelisopimuksen Teslan kanssa?

By: Motiur Rahman
Motiur Rahman
Md Motiur on Invezzin rahoitusanalyytikko, joka kattaa Pohjois-Amerikan, Euroopan ja Aasian osakemarkkinat. Hänellä on 5 vuoden kokemus osakkeiden analysoinnista… lue lisää.
on touko 9, 2022
  • Vale allekirjoitti vähähiilisen toimitussopimuksen Teslan kanssa perjantaina
  • Osake sulki viime viikolla laskussa
  • Sijoittajien tulisi ostaa osakkeita nykyisen tason alapuolella.

Vale SA (NYSE: VALE) ilmoitti pitkäaikaisesta sopimuksesta suurimman sähköautojen valmistajan Tesla Inc:n (NASDAQ: TSLA) kanssa luokan 1 nikkelin toimittamisesta. Yhtiö ilmoitti toimittavansa vähähiilistä toiminnoistaan Kanadassa. Sijoittajien olisi odotettu piristävän osaketta sopimuksesta Teslan kaltaisen sähköautojohtajan kanssa. Vale sulki kuitenkin yli prosentin alempana uutisen jälkeen. Miksi?

Valen osakkeen päättämättömyys Teslan kanssa tehdyn sopimuksen jälkeen korostaa yhtä kaivostyöläisten kohtaamaa perusongelmaa – tarjonta. Kun yhtiö julkisti ensimmäisen vuosineljänneksen tuloksensa 27. huhtikuuta, nettotulos oli 19,6 % pienempi. Nettotulos 4,45 miljardia dollaria oli edelleen odotettua 4,24 miljardia dollaria parempi. Sijoittajat kuitenkin olivat houkuteltuja pienempiin tuotantomääriin, jotka yhtiön mukaan kompensoivat korkeammat hinnat.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Kun Vale teki sopimuksen Teslan kanssa, sijoittajat pysyivät varovaisina, koska kysyntäpuoli ei koskaan ollut ongelma. Alan laajuisten toimitusongelmien lisäksi Vale on kamppaillut myös huonon sään kanssa toimipaikallaan Minas Geraisissa. Sikäli kuin alakohtaiset ja yrityskohtaiset ongelmat säilyvät, Valen osakkeet voivat jatkaa laskuaan.

Vale-osake voi laskea edelleen, jos 16 dollaria ei pysy

Lähde – TradingView

Teknisesti Vale käy kauppaa 16 dollarin tuen ympärillä. Osake on kuitenkin laskussa ja putosi tilapäisesti tuen alapuolelle. Vaikka välitöntä laskevaa laukaisinta ei ole, osakkeen heikkous voi nousta, jos viikoittainen kynttilänjalka sulkeutuu alle 16 dollarin. Suosittelemme sijoittajia odottamaan, että osakkeet laskevat hieman ennen ostoa. Seuraava tuki on noin 11,74 dollarissa.

Yhteenveto

Vale allekirjoitti pitkäaikaisen sopimuksen Teslan kanssa vähähiilisestä nikkelistä. Osake ei reagoinut uutiseen. Syynä ovat tarjontapuolen ongelmat, koska yrityksen tarjonnan kysyntä on edelleen korkea. Sijoittajien tulisi odottaa mahdollisuutta ostaa osakkeita halvemmalla.

Sijoita kryptoon, osakkeisiin, ETF:iin ja muihin muutamassa minuutissa suosittelemamme välittäjän avulla., Capital.com
9.3/10
75.26% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you can afford to take the high risk of losing your money.