Tästä syystä Biohaven Pharmaceuticals nousi 70 %

By: Ruchi Gupta
Ruchi Gupta
Ruchi ottaa kuntoilun ja terveiden elämäntapojen ylläpitämisen erittäin vakavasti. Vapaa-ajallaan hän nauttii uimisesta, juoksemisesta ja ravitsevien aterioiden valmistamisesta paikallisista… lue lisää.
on touko 13, 2022
  • Biohaven hyppäsi julkistettuaan 11,6 miljardin dollarin hankintasopimuksen
  • Pfizer maksaa 148,5 dollaria osakkeelta Biohavenin omistamattomista osakkeista
  • Pfizer ja Biohaven tekivät yhteistyötä zavegepantin ja rimegepantin kaupallistamisessa

Biohaven Pharmaceuticals Holding Company Ltd. (NYSE: BHVN) nousi 70 % sen jälkeen, kun yhtiö ja Pfizer Inc. (NYSE: PFE) tekivät lopullisen sopimuksen, jonka mukaan Pfizer ostaa NURTEC ODT -valmistajan. NURTEC ODT on uusi kaksivaikutteinen migreenilääke, joka on lisensoitu aikuisten akuutin ja episodisen migreenin hoitoon.

Pfizer maksaa 148,5 dollaria osakkeelta Biohavenin omistamattomista osakkeista

Pfizer Internal Medicinen kansainvälinen puheenjohtaja Nick Lagunowich sanoi:

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Tämänpäiväinen ilmoitus perustuu perintöömme, joka tarjoaa läpimurtoja potilaille, joilla on monimutkaisia kipuhäiriöitä ja sairauksia, jotka vaikuttavat suhteettomasti naisiin. NURTEC® ODT, joka on jo luokkansa suosituin migreenilääke Yhdysvalloissa, yhdistettynä Biohavenin CGRP-putkeen, tarjoaa toivoa migreenistä kärsiville potilaille maailmanlaajuisesti.

Pfizer maksaa 148,50 dollaria osakkeelta käteisenä kaikista ulkona olevista Biohavenin osakkeista, jotka eivät vielä ole Pfizerin hallussa sopimusehtojen mukaisesti. Jokaisesta Biohavenin kantaosakkeesta, kuten Pfizer, Biohavenin kantaosakkeenomistajat saavat 0,5 kutakin New Biohavenin osaketta. Tämä uusi pörssiyhtiö säilyttäisi Biohavenin ei-CGRP-kehitysvaiheen lääkkeet. Sekä Biohaven että Pfizerin hallitukset ovat yksimielisesti hyväksyneet kaupan.

Pfizer aikoo maksaa 11,6 miljardia dollaria käteisenä osana kauppahintaa. Lisäksi Pfizer kattaa Biohavenin kolmannen osapuolen velat ja lunastaa kaikki Biohavenin vaihtokelpoiset etuoikeutetut osakkeet sulkemisen yhteydessä. Osakekohtainen 148,50 dollarin käteisvastike heijastaa 33 prosentin palkkiota Biohavenin kolmen kuukauden volyymilla painotettuun keskimääräiseen myyntihintaan, joka oli 111,70 dollaria ennen kaupasta ilmoittamista.

Pfizer ja Biohaven tekivät yhteistyötä zavegepantin ja rimegepantin kaupallistamisessa

Pfizer sijoitti 350 miljoonaa dollaria Biohavenin kantaosakkeisiin hintaan 173 dollaria osakkeelta osana marraskuussa 2021 julkistettua kumppanuutta zavegepantin ja rimegepantin markkinoimiseksi Yhdysvaltojen ulkopuolella. Biohavenin toimitusjohtaja Vlad Coric sanoi:

Olemme iloisia voidessamme ilmoittaa Pfizerin suunnittelemasta Biohavenin ostosta. Tunnustamme NURTEC® ODT:n markkinajohtajuuden, läpimurtomme kaiken kattavassa migreenihoidossa ja CGRP-franchisingimme hyödyntämättömän potentiaalin. Pfizerin valmiudet nopeuttavat tehtäväämme toimittaa migreenilääkkeemme entistä useammalle potilaille, kun taas uudella T&K-yhtiöllä on hyvät mahdollisuudet tuoda lisäarvoa potilaille ja osakkeenomistajille keskittymällä innovatiiviseen neurologisten ja muiden häiriöiden hoitoon.

Sijoita kryptoon, osakkeisiin, ETF:iin ja muihin muutamassa minuutissa suosittelemamme välittäjän avulla., eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money