Kuinka öljyllä on avain siihen, onko osakemarkkinat pohjassa

Ohi:
päälle Jun 10, 2022
Listen
  • Öljy toimii verona ja korreloi historiallisesti hyvin taantumien kanssa, mikä laskee mielialaa ja kulutusta
  • Gina Sanchez sanoi tänään, että Fedin nostot ja inflaatiotarinat on enimmäkseen hinnoiteltu osakkeissa
  • Olen aika samaa mieltä, mutta koska saudeilla ja Putinilla on avain öljyn hintaan, epäilykset säilyvät

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Newsin kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

He sanovat, että Troijan Helenalla on kasvot, jotka laskivat vesille tuhat alusta. No, kysymys “Olemmeko jo pohjassa?” on antanut aiheen tuhanteen artikkeliin. Tai siltä se ainakin tuntuu.

Joskus ihmisillä on tapana monimutkaista asioita liikaa, joten yritetään riisua tämä perusteisiin. Meillä on pelissä muutamia tekijöitä, jotka tekevät nykyisestä taloustilanteesta suhteellisen ainutlaatuisen (luovuin käyttämästä ilmausta “ennennäkemättömät ajat” sen jälkeen, kun jokainen uutisankkuri käytti sitä päivittäin pandemian aikana).

Are you looking for fast-news, hot-tips and market analysis? Sign-up for the Invezz newsletter, today.

  • Geopoliittinen tilanne (Venäjän sota, öljypakotteet jne.)
  • Fedin koronnostot
  • Inflaatio
  • Ajatus siitä, että meidän on “on tehtävä” korjaus yli vuosikymmenen historiallisen härkäjuoksun jälkeen

Geopolitiikka

Copy link to section

Pidetään tämä nopeana. Ukrainaan hyökkäävä Venäjä on edelleen asia, josta yritän päästä yli – sota Euroopassa vuonna 2022? Se on sydäntäsärkevää ja surullista, eikä sen pitäisi tapahtua, mutta se tekee myös mahdottomaksi ennustaa, mitä markkinoilla tapahtuu seuraavaksi.

Talouspakotteiden, Venäjän mahdollisen lisähyökkäyksen sekä hyödyke- ja öljymarkkinoiden ulkoisvaikutukset ovat vetäneet markkinoita alaspäin. Mutta miten kannettavalla tietokoneella olevan lapsen on tarkoitus ennustaa, mitä Putin tekee seuraavaksi?

Tosiasia on, että kukaan ei tiedä. Onko mahdollista, että hän vetäytyy odotettua nopeammin ja kaikki edellä mainitut tekijät “korjautuvat” maagisesti? Epätodennäköistä, mutta luulen sen olevan mahdollista. Sitten taas, olemme nyt yli 100 päivää tämän tragedian sisällä ilman hengähdystaukoa, ja se voi helposti mennä toiseen suuntaan. Markkinat ovat vastaavasti epävakaat ja hermostuneet, ja toistaiseksi toimin oletuksella, että mikään ei muutu täällä.

Featured Broker

Looking to invest?

Invest and trade CFD stocks, ETFs, digital assets & commodities in minutes with our highest-rated broker.

Ad

Fedin koronnostot ja inflaatio

Copy link to section

Se on Jerome Powellin maailma, ja me kaikki vain elämme siinä. Tai siltä se ainakin tuntuu. Paljon keskusteltu Fedin puheenjohtaja voi liikuttaa markkinoita yhdellä sanalla, ja tällä hetkellä ennakoitujen nousujen mittakaava on ruma, ja taantuma näyttää väistämättömältä.

Mutta se ei tarkoita, että emme välttämättä ole saavuttaneet pohjaa. Osakkeet ovat romahtaneet nopeammin kuin kunnioitukseni Kylian Mbabbéa kohtaan (vakavasti, pidät omaa seurasi panttivankina? Älä viitsi). Olemme nyt pisteessä, jossa S&P 500 on laskenut 14 % vuoden alusta ja Nasdaq 23 %.

Luulin, että Gina Sanchezilla, Chantico Globalin toimitusjohtajalla ja Lido Advisorsin markkinointijohtajalla, oli mielenkiintoisia ajatuksia tästä, kun hän meni CNBC:lle tänä aamuna.

Fed on suurelta osin hinnoiteltu, jos tarkastellaan, mihin S&P on mennyt. Kaikkien Fedin elvytystoimien ongelma viimeisen kahden vuosikymmenen aikana on, että se ei löytänyt tiensä inflaatioon vasta äskettäin; se löysi tiensä omaisuuserien hintainflaatioon

Gina Sanchez

Hän mainitsi myös, että keskimääräiset hinta-tuottoluvut ovat pudonneet 20:sta 18:aan. Tuntuu siis siltä, että meillä tämä on paisunut – varsinkin kun tarkastellaan historiallisesti, kuinka arvostukset ovat muuttuneet aiempina taantumana. Tässä vaiheessa tiedämme, että Fed nostaa, ja tämänaamuiset uutiset, että EKP vahvisti 25 peruspisteen korotuksen ensi kuun kokouksessa, vain vahvistavat sitä. Minulla on tapana kallistua tässä Sanchezin näkemykseen siinä mielessä, että voimme nyt pitää mahdolliset nousut laskevana tekijänä – markkinat ovat jo reagoineet vastaavasti.

Öljy

Copy link to section

Öljy sen sijaan ei ole niin varma – vie meidät takaisin yllä olevaan Putinin toiminnan ennustamiseen. Ja vaikka Venäjä jatkaa sotaa Ukrainaa vastaan, öljymaailman katseet siirtyvät sitten saudeihin, joilla on yhtäkkiä avain hallussaan Venäjää koskevien pakotteiden keskellä.

Joe Biden aikoo jopa vierailla Saudi-Arabiassa tänä kesänä kuiskallakseen mitään makeaa Saudi-prinssien korviin korostaen suohon, jossa olemme. Öljyn vaikutusta ei voi aliarvioida – sen hurja hinta on pohjimmiltaan muodoltaan vero, joka vetää rahaa taloudesta ja masentaa kuluttajien tunteita. Katso alla olevaa kaaviota, jos olet yksi niistä visuaalisista ihmisistä, etkä halua kuulla minun soittavan harppua.

Jos saudit ja OPEC+ hallitsevat tarjontaa juuri nyt, kysyntäpuoli on ollut kaikkialla Kiinan takia. Sen nolla-COVID-sulkupolitiikka ja voimakas riippuvuus ulkopuolisista toimittajista ovat saaneet markkinoiden kysyntäpuolen jojoilemaan alkuvuonna, koska heillä on paljon ihmisiä, jotka tarvitsevat paljon energiaa. Kiinan avaaminen uudelleen, kun öljyn hinta on jo yli 100 dollaria tynnyriltä, ei ollut oikein hyvä uutinen kenellekään, joka pitää autolla ajamisesta, kodin lämmittämisestä tai sähköstä nauttimisesta – mikä viimeksi tarkastettuani oli merkittävä osa maailmaa.

Joten tässä on pari muuttujaa, jotka tekevät öljymarkkinoiden ennustamisesta melko vaikeaa.

Näkymät (öljyn hinnan osalta) näyttävät kamalilta… öljyn hinta oli korkea ennen kuin Kiina aloitti uudelleen avaamisen. Sitten ne alkoivat avautua uudelleen ja se alkoi painostaa öljyä entistä enemmän. Teemme tämän aikana, jolloin toimitusketjut olivat jo rajoittuneet pandemian aiheuttaman työvoimapulan vuoksi… tämä oli todellinen haaste ja tarjonnan saattaminen verkkoon vie aikaa

Gina Sanchez

Johtopäätös

Copy link to section

Sanchez väittää edelleen, että vaikka osakemarkkinat ovat jo hinnoitelleet paljon negatiivisia uutisia ja että hän ei näe hinta-tuottoarvojen palaavan GFC:tä edeltävälle 16-kertaiselle tasolle (tällä hetkellä 18), saattaa olla vielä lisää volatiliteettia laskusuuntaan lyhyellä aikavälillä.

Minulla on tapana olla samaa mieltä. Mikä vie minut viimeiseen edellä olevaan tekijään, jonka olet ehkä huomannut, että jätin pois – tämä käsite, jonka mukaan meidän on “on tehtävä” korjaus. Näin on nyt tapahtunut – emme enää näe 1000X shitcoin-kuvakaappauksia kiertävän Twitterissä, eikä NFT:t käy enää kauppaa miljoonien dollarien arvosta päivittäin. Vaahto on puhallettu pois ja tunne on nyt äärimmäinen pelko, joka yleensä tapahtuu, kun osakemarkkinat putoavat 20%.

Omaan vatsaan tuntuu, että suurin osa hulluudesta on ohi, tai näin varmasti sanon itselleni itkien itseni uneen joka ilta portfolioni nykyisessä tilassa verrattuna kuuden kuukauden takaiseen tilanteeseen. Toki, olen Sanchezin kanssa siinä, että voimme nähdä lisää laskuja, kun markkinat ylittävät “todellisen” arvon, mutta niiden ennustaminen vie minut takaisin siihen, mitä sanoin aiemmin – ellei sinulla ole suoraa yhteyttä Putiniin, Saudi-Arabian toimistoihin tai Kiinan hallintoon, se on typerää peliä.

Suurin osa vahingoista saattaa tulla tehtyä, mutta toistaiseksi istun edelleen stablecoineissa ja matalariskisissä omaisuuserissä, ainakin vielä hetken, kunnes saamme hieman selvyyttä geopoliittisilta kenraalilta.

Markkinat nöyrtyvät. Se ei ole koskaan ollut niin totta. Vyötä tiukemmalle.

Ad

Sijoita hyödykkeisiin, kuten kultaan, vehnään, litiumiin, öljyyn ja vastaaviin muutamassa minuutissa parhaimmin luokitellun välittäjämme, eToro :n, kautta.

10/10
Vieraile sivustolla
Energia Raakaöljy Hyödykkeet Markkina-analyysi Osakkeet Pörssi