Miksi puoli miljardia Bitcoinia tulvii markkinoille, kun Celsius kohtaa petossyytöksiä?

Ohi:
päälle heinä 11, 2022
  • Celsius maksanut lainan Makerille ja lähettänyt puoli miljardia dollaria WBTC:tä FTX-kryptopörssiin
  • Petossyytös ja oikeudenkäynti, joka väittää, että se on toiminut maaliskuusta lähtien Ponzina
  • Data-analyytikko Dan Ashmore tarkastelee kyseisiä liikkeitä ja sitä selviääkö Celsius

Vaikeuksiin joutunut kryptoluotonantaja Celsius, joka on maksukyvyttömyyden edessä krypton leviämisen aiheuttamien kerrannaisvaikutusten vuoksi, josta kirjoitin syvällisen analyysin täällä viime kuussa, saattaa saada uuden iskun kryptomarkkinoilla.

24 000 käärittyä bitcoinia, puolen miljardin dollarin arvosta, on siirretty heidän tililtään kryptovaluuttapörssi FTX:ään, alla olevien Nansenin paljastamien lohkoketjutietojen mukaan.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Kääritty bitcoin (WBTC) on Bitcoinin tokenisoitu versio, joka on yhteensopiva Ethereumin kanssa ja jota voidaan siksi käyttää monissa hajautetuissa rahoitusprotokollissa. Tämä puoli miljardia käärittyä bitcoinia todellakin tulee näistä hajautetuista alustoista – Makerista.

Celsiuksen valmistajalaina

Celsius oli luvannut WBTC:n lainojen vakuudeksi. Bitcoinin taantuessa kriisin aikana viime kuussa, Celsius lisäsi asemaansa toistuvasti, jotta se ei joutuisi selvitystilaan. Osittain juuri tämä aiheutti pelkoa ja paniikkimyyntiä, kun ajateltiin, että Celsiuksen laina olisi voitu realisoida ja että kaikki tarjonta olisi tulvinut markkinoille.

Tuo Maker-laina on nyt maksettu – lompakkoosoitteen löydät täältä, jos haluat sukeltaa heidän historiaansa, mutta alla olevassa kuvakaappauksessa näkyy, että WBTC:n vakuuksia lisättiin toistuvasti 11. ja 13. kesäkuuta (aikaleimat oikealla), kun Celsius kamppaili myyntiaaltoa vastaan.

Todennäköisesti tämä myydään likvideillä varoilla, koska Celsius jatkaa kampelaa selviytyäkseen. Puoli miljardia on raskas palanen muutosta, mutta mahdollinen tarjonnan tulva ei kauhistuta markkinoita niin paljon kuin se olisi hylätty viime kuun romahduksen aikana. Pelko synnyttää paniikkia ja paniikki pelkoa, joten toinen pullo bensiiniä, joka kaadettiin raivoavaan tuleen viime kuussa, olisi ollut paljon vaikuttavampi kuin tällä hetkellä, jossa Bitcoin on vakiintunut ainakin lyhyellä aikavälillä.

Mielenkiintoista on, että WBTC:n hinta ei ole siirtynyt pois BTC:stä, vaan käy kauppaa 21 800 dollarissa verrattuna Bitcoinin 21 800 dollariin kirjoitushetkellä, ja näin ollen se on säilyttänyt ”kiinnityksensä” (kirjoittaessani tuota lausetta sain ikäviä muistoja Terrasta).

Lohkoketju

Yksi asia on selvä: kriisineuvottelut jatkuvat Celsiuksella, kun johto taistelee kynsin ja hampain yrityksen pelastamiseksi. Kerroin syvällä sukelluksessani viime kuussa, kuinka skeptinen olin, että tämä oli mahdollista, mutta luulen, että saamme Eilen tuli uusi uutinen, että yritystä vastaan on nostettu kanne Ponzi-huijausjärjestelmänä toimimisesta. Syytteen jätti panostusohjelmisto- ja sijoitusyritys KeyFi, ja syytökset ovat peräisin jo maaliskuulta 2021.

Se kuitenkin osoittaa, miten kiehtova lohkoketju voi olla. On todella siistiä seurata, miten puoli miljardia euroa varoja liikkuu, kun yritys etsii likviditeettiä pelastaakseen itsensä, ja nähdä tämä kaikki livenä julkisella Internet-sivulla.

Celsiuksen talous ei sen sijaan ole siistiä.

Sijoita kryptoon, osakkeisiin, ETF:iin ja muihin muutamassa minuutissa suosittelemamme välittäjän avulla., eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money