Keski-Afrikan tasavallan krypto-kokeilu on holtiton

Ohi:
päälle heinä 22, 2022
  • Keski-Afrikan tasavalta ottaa Bitcoinin lailliseksi maksuvälineeksi, mutta vain 10 prosentilla Internet-yhteys
  • Uusi "Sango Coin" -kolikko tuli myyntiin 21.7., tavoitteenaan symboloida maan rikkaat luonnonvarat
  • Tämä on holtitonta ja vaarallista talouspolitiikkaa sodan runtelemassa maassa, kirjoittaa Dan Ashmore

En ole täysin varma mitä Keski-Afrikan tasavallassa (CAR) tapahtuu. Vielä tärkeämpää on, että maan kansalaiset eivät myöskään.

Mikä Keski-Afrikan tasavalta on?

Huolimatta valtavista luonnonvaroista – kulta, öljy, timantit, uraani – Afrikan kansakunta on yksi maailman köyhimmistä maista. Tämä johtuu useista tekijöistä, joista suurin osa johtuu sen siirtomaahistoriasta. Ranskasta itsenäistymisen jälkeen vuonna 1960 eri uskonnollisten, sosiaalisten ja etnisten ryhmien välillä on ollut äärimmäistä epävakautta, mikä yhdistettynä erilaisiin poliittisiin ideologioihin on merkinnyt paljon väkivaltaa, syrjäytymistä ja vähäisiä kasvumahdollisuuksia.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Viimeisin väkivallan puhkeaminen tapahtui vuonna 2013. Malaria, HIV ja aliravitsemus myös rehottavat ja elinajanodote on yksi maailman alhaisimmista (53 vuotta). Äitiyskuolleisuus on 8,9 1000 syntymää kohti ja lukutaito on myös maailman huonoin (37 prosenttia).

Bitcoin on laillinen maksuväline Keski-Afrikan tasavallassa

On selvää, että tässä maassa on paljon ongelmia. Tätä taustaa vasten presidentti Faustin-Archange Touadéra on kuitenkin ottanut Bitcoinin käyttöön laillisena maksuvälineenä. Kaiken kaikkiaan tämä tuli yllätyksenä, kun presidentti ilmoitti joukossa salaperäisiä twiittejä, että maa oli menossa kohti kyseistä muutosta.

Resurssit puuttuvat

Vaikka liike on ideologisesti kiitettävä, se näyttää parhaimmillaan kuitenkin hurjan ennenaikaiselta. Bitcoin luottaa Internetiin ja vain 10 prosentilla väestöstä on säännöllinen verkkoyhteys.

Älä välitä turvallisuudesta, koulutuksesta ja juomaveden saatavuudesta – muista, että vuodesta 2013 lähtien maassa on ollut jatkuvaa konfliktia ja monia uskonnollisia verilöylyjä. Kansakunta on värvänyt venäläisen palkkasoturi-Wagner-ryhmän taistelemaan kapinallisia vastaan yhä verisemmässä sisällissodassa, ja nyt sitä pidetään Venäjän liittolaisena.

Resurssien tokenisointi

Viime viikolla kansakunta otti askeleen pidemmälle. Siirtyessään Bitcoinin ulkopuolelle ja syvemmälle kryptovaluutta-avaruuteen, presidentti ilmoitti lanseeraavansa oman kryptovaluutan nimeltä Sango Coin. ”Kansallinen digitaalinen valuutta” tuli myyntiin 21. heinäkuuta. Siihen vaaditaan vähintään 500 dollarin sijoitus, jonka summa maksetaan muissa kryptoissa.

Sivusto kertoo, se ”helpottaa Keski-Afrikan tasavallan resurssien tokenisointia maailmanlaajuisille sijoittajille”, vaikka kuinka tämä toimii on hyvin epäselvää – puhumattakaan keskiverto Keski-Afrikan kansalaisesta, jolla ei ole Internet-yhteyttä, puhumattakaan tietämystä kryptovaluutoista.

”Sango Coin tulee olemaan Keski-Afrikan tasavallan uuden sukupolven valuutta”, Touadera sanoi jälleen paljastamatta yksityiskohtia.

Johtopäätös

Tämä on äärimmäisen vastuuton ja vaarallinen taloudellinen toimenpide Keski-Afrikan tasavallan hallitukselta. Kaikenlaisia teorioita kiertää ”miksi”, koska se on niin utelias päätös. Jotkut jopa uskovat, että sillä on Venäjä-vaikutuksia, kun maa pyrkii kääntymään pois Ranskasta ja ottamaan suotuisamman aseman Venäjän kanssa. Toiset sanovat, että tämä mahdollistaa laitoksen mahdollisuuden osallistua korruptioon ja muuhun laittomaan taloudelliseen toimintaan.

Mutta olipa syy mikä tahansa, tämä on villin holtitonta ja valitettavaa. Keski-Afrikan tasavallalla on valtavia ongelmia – se ei tarvitse minkäänlaista valtion tukemaa kryptovaluuttaa, jossa on vain vähän selityksiä ja yksityiskohtia luonnonvarojensa ”tokenisoimiseksi”. Se tuntuu myös kiireiseltä ja spontaanilta pikemminkin kuin ennalta harkitulta ja suunnitellulta. Äärimmäiset kokeilut, kuten omien resurssien tokenisointi uusien kryptovaluuttojen avulla, eivät ole oikein, kun maa kamppailee lähes kaikissa muissa luokissa.

Rehellisesti sanottuna en ole varma, mitä monet Sango Coin -materiaalit edes tarkoittavat. Vielä huolestuttavampaa on, että tietääkö presidentti.

Sijoita kryptoon, osakkeisiin, ETF:iin ja muihin muutamassa minuutissa suosittelemamme välittäjän avulla., eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money