Ystävällinen muistutus siitä, että DeFi toimii edelleen

Ohi:
päälle heinä 29, 2022
  • Keskitetyt yritykset Celsius, Voyager Digital ja Three Arrows Capital johtavat toimialan selvitystiloja
  • Krypto on joutunut umpikujaan, mutta kaikilla toimialoilla on huonoja tekijöitä
  • Hajautetut protokollat ovat toimineet sujuvasti, ja DeFin taistelutestaukset ovat lisänneet luottamusta

Likvidoitu. Maksukyvytön. Chapter 11. Konkurssi.

Kaikki sanat, jotka ovat pyörineet parin viime kuukauden aikana, ovat muuttuneet rumiksi kryptoalalla, kun tautiaalto on tulvinut markkinoille (josta olen aiemmin kirjoittanut täällä).

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Keskitetyt kryptoyritykset hakeutuvat konkurssiin

Olemme nähneet ylivelkaisten toimijoiden, kuten Celsiuksen kaatuvan alkuperäisen kriisin jälkeen (niitä on ollut nyt todellakin yksi hieman liikaa), kun Terra opetti kaikille mitä termi ”kuolemankierre” tarkoittaa.

Mutta kun konkurssit kasaantuvat – Celsius, Three Arrows Capital, Voyager Digital ja niin edelleen – todiste siitä, että kryptotekniikka oli ajanhukkaa, puhutaan yhä enemmän.

Mutta tämä on mielestäni tietämättömyyttä ja pilkantekoa. Kukaan ei julistanut, että ”maksujenkäsittely on kuollut”, kun suuri yritys Wirecard meni konkurssiin kirjanpitopetoksen seurauksena. Enron ei tuhonnut energia-alaa. Lehman meni konkurssiin, mutta pankkitoiminta on yhä olemassa.

Totuus on, että kryptovaluutan kaltaisella alalla on aina ollut muutama huono omena. Kun otetaan huomioon, että tämä ala on kasvanut vauhdilla, jonka kanssa vain Internet on pystynyt kilpailla – muista, että Satoshi lanseerasi Bitcoinin vasta tammikuussa 2009 – on odotettavissa, että ympärillä on esiintynyt kuohuntaa ja holtittomuutta.

Miksi pitää koko toimiala epäonnistuneena muutaman holtittoman toimijan takia?

DeFi on toiminut suunnitellusti

Vielä tärkeämpää on tarkastella tätä houkuttelevasti nimettyä hajautettua rahoitusta (DeFi). Kun tämä tuskainen tsunami on valunut markkinoille, DeFi ei ole tehnyt… mitään. Suuria romahduksia ei ole tapahtunut. Protokollat toimivat niin kuin niiden piti toimia, niin kuin ne oli koodattu, niin kuin kaikki tiesivät niiden toimivan. Ja ennen kuin mainitsette – en laske Terraa hajautetuksi rahoitusprotokollaksi – se oli ainutlaatuinen tilanne, joka perustui tuhoon tuomittuun konseptiin, joka perustui algoritmiseen stablecoiniin, joka ei ollut täysin kontrolloitu. Puhumattakaan siitä, että sitä johti hyvin pitkälti keskitetty rahasto (LFG), joka toimi hyvin vaikeaselkoisesti.

Lainat realisoitiin, jos vakuusvaatimuksia ei voitu täyttää. Vakuus myytiin ja lainanantajat maksoivat takaisin. Kun kaikki on ketjussa ja läpinäkyvää, kaikki on tapahtunut juuri niin kuin oli odotettu.

En ole nähnyt viime kuukausina mitään, mikä saa uskoni DeFiin horjumaan. Päinvastoin – se on purjehtinut tämän turbulenssin läpi ilman huolta. Karhumarkkinat ovat rakentamista varten, niin ainakin sanotaan. Katsotaan mihin DeFi pystyy – eihän se ole vielä edes nähnyt kolmatta syntymäpäiväänsä.

Jos tästä on jotain positiivista, niin se on se, että DeFi-protokollien kautta tapahtuvan ylivakuutetun lainaamisen turvallisuus ja sen tarjoama läpinäkyvyys ja ennustettavuus ovat pysyneet vankkana. Joskus tylsyys on hyvää, ja DeFi on ollut tylsää. Suuri innovaatio ja vallankumous vie aikaa. Jos DeFi haluaa lunastaa lupauksensa, se on testattava taistelussa. Nämä viimeiset kuukaudet eivät ole aiheuttaneet mitään, mitä se ei olisi voinut käsitellä.

Sijoita kryptoon, osakkeisiin, ETF:iin ja muihin muutamassa minuutissa suosittelemamme välittäjän avulla., eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money