Dow Jones, S&P 500 ja Nasdaq -hintaennusteet viime viikon laskun jälkeen

Ohi:
päälle syys 18, 2022
  • Viikon aikana Dow Jones heikkeni -4,4%, S&P 500 -4,8%, kun taas Nasdaq -5,5%
  • Pääpaino on edelleen Yhdysvaltain keskuspankin politiikkakokouksessa
  • Wall Streetin kolmen pääindeksin nousupotentiaali on edelleen rajallinen

Wall Streetin kolme pääindeksiä heikkenivät viime viikolla tasolle, joka ei koskenut heinäkuun puolivälin jälkeen, koska huolet lähestyvästä globaalista hidastumisesta ja kiihtyvästä inflaatiosta pitävät sijoittajat edelleen negatiivisella tuulella.

Loppukesän osakemarkkinoiden optimismista huolimatta todellisuus on jälleen asettumassa. Viimeaikaiset inflaatioluvut viittaavatkin siihen, että keskuspankin on oltava aggressiivisempi taistellakseen inflaatiota vastaan.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Odotettua kuumempi elokuun inflaatioraportti lähettää selkeästi haukkamaisen viestin, sillä merkit heinäkuun hintapaineiden hidastumisesta osoittautuivat lyhytaikaisiksi.

Kuluttajahintaindeksi nousi elokuussa 0,1 % – odotettua 0,1 % laskua vastaan – ja vuositasolla kuluttajahintaindeksi nousi 8,3 %, kun analyytikot odottivat 8,1 % nousua.

On suuri mahdollisuus, että Yhdysvaltain keskuspankki nostaa korkoa vähintään 75 peruspistettä ensi viikon rahapoliittisessa kokouksessaan, kun taas CME:n FedWatchin mukaan on 14 prosentin mahdollisuus superkokoiseen, 100 peruspisteen korotukseen. New Yorkissa toimivan JPMorganin toimitusjohtaja, David Carter, sanoi:

Edessämme on korkean inflaation, korkeiden korkojen ja alhaisen kasvun myrkyllinen sekoitus, mikä ei ole hyväksi osake- tai joukkovelkakirjamarkkinoille. Vaikka markkinat odottavatkin suurta nousua korkoihin Yhdysvaltojen keskuspankin toimesta ensi viikolla, on valtava epävarmuus ja huoli tulevista koronkorotuksista.

Wall Streetin kolmen pääindeksin nousupotentiaali on edelleen rajallinen, varsinkin jos Yhdysvaltain keskuspankki päättää nostaa korkoja 75 peruspisteellä tai enemmän 20.-21.9 pitämässä kokouksessaan.

Korkeiden korkojen dynamiikka, hitaampi kasvu ja menojen heikkeneminen vaikuttavat negatiivisesti yritysten voittoihin ja aiheuttavat lisää tuskaa tulevina viikkoina.

S&P 500 on edelleen paineen alla

S&P 500 (SPX) teki huonoimman viikoittaisen tuloksensa sitten kesäkuun puolivälin, pudoten 4,8 % viiden päivän aikana ja päättäen viikon alle 3 900 pisteen. Hinta on myös siirtynyt alle 10 päivän liukuvan keskiarvon, mikä osoittaa, että pohjaa ei ole vieläkään saavutettu.

Tietolähde: tradingview.com

S&P 500 on edelleen paineen alla, ja jos hinta putoaa alle 3 500 pisteen, seuraava tavoite voi olla 3 000 pistettä, mikä edustaa vahvaa tukitasoa.

DJIA:lla käydään kauppaa lähes 30 000 pisteessä

Dow Jones Industrial Average (DJIA) heikkeni – 4,4 % viime kaupankäyntiviikolla ja päätti viikon alle 31 000 pisteen ensimmäistä kertaa kesäkuun puolivälin jälkeen. Dow myös siirtyi alle 10 päivän liukuvan keskiarvon, mikä pitää indeksin ulkonäön matalampana.

Tietolähde: tradingview.com

Tärkeä tukitaso on 30 000 pistettä, ja jos hinta putoaa tämän tason alapuolelle, seuraava tavoite voi olla 29 000 pistettä. Jos hinta hyppää yli 31 500 pisteen, seuraava tavoite voi olla vastus 32 000 pisteessä.

Nasdaq Composite laski -5,5 % viime viikolla

Nasdaq Composite (COMP) menetti – 5,5 % viime kaupankäyntiviikolla ja päätti sen 11 448 pisteessä. Mahdollisuus aggressiivisemmasta rahapolitiikasta pitää sijoittajat negatiivisella tuulella, ja Nasdaq Compositen nousupotentiaali on edelleen rajallinen.

Tietolähde: tradingview.com

Nasdaq Compositen nykyinen tukitaso on 11 000 pistettä, ja jos hinta putoaa tämän tason alapuolelle, seuraava tavoite voi olla 10 500 pistettä.

Yhteenveto

Wall Streetin kolme pääindeksiä heikkenivät viime viikolla tasolle, johon ei ole koskettu heinäkuun puolivälin jälkeen. Painopiste onkin edelleen Yhdysvaltain keskuspankin ensi viikon keskiviikkona tekemässä kokouksessa. Wall Streetin kolmen pääindeksin nousupotentiaali on edelleen rajallinen, varsinkin jos Yhdysvaltain keskuspankki päättää nostaa korkoja 75 peruspisteellä tai enemmän.

Sijoita kryptoon, osakkeisiin, ETF:iin ja muihin muutamassa minuutissa suosittelemamme välittäjän avulla. eToro

10/10
67% of retail CFD accounts lose money