Osakkeet nousevat samalla vanhalla tavalla, mutta mikään ei ole muuttunut edellisestä

Ohi:
päälle Oct 5, 2022
Päivitetty: Oct 8, 2022
Listen
  • Osakkeet ovat nousseet parhaaseen kahden päivän tuottoon sitten vuoden 2020
  • Työraportin ja Australian odotettua pienemmän koronnoston jälkeen uutta toivoa Fedin suunnanmuutoksesta
  • Olemme nähneet kyseisen kerta toisensa jälkeen tänä vuonna, kirjoittaa Dan Ashmore

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Newsin kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Haha. Mikä on uutta?

Taas yksi päivä, taas yksi suuri pörssiliike Yhdysvaltain keskuspankin käänteentekevää päätöstä koskevien toiveiden pohjalta.

Suunnilleen tuhannessa tällaisessa tapahtumassa tänä vuonna osakkeet ovat pomppineet jyrkästi siitä uudesta toivosta, että Yhdysvaltain keskuspankki bluffaa jossain määrin kovalla linjallaan koronnostoja vastaan.

Dow lisäsi 800 pistettä tiistaina Nasdaqin noustessa – kaiken kaikkiaan osakkeet ovat nousseet parhaaseen kahden päivän nousuun sitten vuoden 2020. Ei tietenkään aivan maata järisyttävä näyte, mutta tuntuu hyvältä kirjoittaa vaihteeksi positiivisista uutisista.

Miksi markkinat nousevat?

Sijoittajien uusi toivo siitä, että Yhdysvaltojen keskuspankki pehmenisi, johtui itse asiassa Down Under -uutisista.

Reserve Bank of Australi nosti korkojaan vain 25 peruspistettä, mikä yllätti markkinat, jotka olivat olettaneet 50 peruspisteen nousun olevan tulossa. Se on ensimmäinen keskuspankki, joka on varannut kurssin suuriin koronnostoihin, koska 25 bps:n nousu edustaa pienintä iteraatiota. Ja yhdysvaltalaiset sijoittajat eivät ole tuhlanneet aikaa kasaamalla osakkeita vastaavasti.

Yhdessä odotettua hitaamman työpaikkojen kasvun kanssa – tiedäthän, huonot uutiset ovat hyviä uutisia, koska se tarkoittaa, että Fed nostaa vähemmän – tarkoittaa, että markkinat saavat ansaittua helpotusta. Avoimet työpaikat vähenivät elokuussa 1,1 miljoonalla, mikä kuulostaa kamalalta, mutta työmarkkinoiden hidastuminen on tarpeen inflaatio-ongelmien helpottamiseksi.

Ja inflaation hiljentyessä koronnostot lakkaisivat – ja bingo, osakkeet nousevat hullun lailla.

Mitä Yhdysvaltojen keskuspankki aikoo tehdä?

Se on vain viimeisin muistutus siitä, että makroilmasto ohjaa show’ta. Osakkeet hyppäävät ja putoavat odotuksista siitä, mitä Fed tekee koroilla.

Minulle tämä pieni uutinen ei muuta mitään. Odotukset koronnousuista heikkenevät hieman ja osakkeet ovat sen mukaisesti liikkuneet ylöspäin. Ei sen vähempää, eikä enempää.

Ray Dalio, miljardöörisijoittaja ja vakituinen asukas LinkedInin “vaikuttajaosiossa”, kommentoi mielenkiintoisia kommentteja ja väitti, että hän oli siirtynyt pois aiemmista näkemyksistään, joiden mukaan “käteinen on roskaa”, ja uskoo nyt, että se on neutraali sijoitus, kun otetaan huomioon koronnousut ja Fedin taseen kutistuminen.

“Lyhyt korko on nyt oikea”, hän sanoi.

Se, onko iso Jerome Powell samaa mieltä Dalion kanssa, on toinen asia. Ja aivan nimenomaan se on se, joka muuttaa markkinoita. Jos tänään tulee lisää tietoja, jotka viittaavat siihen, että Fed ei käännä kurssiaan, voitot palautetaan välittömästi. Tällä hetkellä ei todellakaan ole mitään tärkeämpää kuin inflaatio ja Yhdysvaltojen keskuspankin aikeet.

Se on Jerome Powellin maailma, ja me kaikki satumme vain elämään siinä.