Onko kulta hyvä osto tammikuussa 2023?

Ohi:
päälle Dec 26, 2022
Listen to this article
  • Kullan hinta on noussut viime viikkoina
  • Inflaatio on alkanut antaa merkkejä hiipumisesta Yhdysvalloissa
  • Ensimmäinen vastustaso on 1 850 dollaria

Kullan hinta on noussut 1 630 dollarista 1 824 dollariin marraskuun 2022 alusta, ja sen nykyinen hinta on 1 797 dollaria.

Inflaatio on alkanut antaa merkkejä hiipumisesta Yhdysvalloissa, ja tämän vuoksi sijoittajat toivovatkin, että Yhdysvaltain keskuspankki voisi vihjata koronnostojenhidastamisesta seuraavissa kokouksissaan.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

On tärkeää huomata, että merkittävin voima kullan hinnan laskun takana vuonna 2022 oli Yhdysvaltain keskuspankin aggressiivisen rahapolitiikan aiheuttama Yhdysvaltain dollarin vahvistuminen.

Korkeat korot vaikuttivat negatiivisesti kullan asemaan suojana kiihtyvää inflaatiota vastaan, koska ne johtivat korkeampiin vaihtoehtoiskustannuksiin tuotottoman omaisuuden säilyttämiseksi.

Jos Yhdysvaltain keskuspankki hidastaa koronnousuvauhtia seuraavassa kokouksessaan tammikuussa, Yhdysvaltain dollari heikkenee ja kullan hinta nousee nykyisten tasojen yläpuolelle. Kitco Metalsin vanhempi analyytikko Jim Wyckoff sanoi:

Tulemme näkemään paremman kullan kysyntäkuvan vuonna 2023. Inflaatio voi silti olla ongelmallinen, mutta keskuspankit alkavat vuoden puolivälissä päästää kaasusta, mikä tukee jalometallimarkkinoita.

Kullan skenaario on paranemassa, ja sijoittajien tulisi myös ottaa huomioon, että maailmantaloutta uhkaa taantuma, joka voi heikentää yritysten tulosta ja osakemarkkinoita. Kultaa pidetään turvasatamakohteena, ja markkinatoimijat yleensä siirtyvät kohti turvasatamaa taantuman aikana.

Tekninen analyysi

Kullan hinta on noussut yli 10 % marraskuun alusta ja päätti viikon 1 797 dollarissa. Hinta testaa jälleen 10 päivän liukuvaa keskiarvoa, mikä on varmasti positiivinen merkki ja osoitus siitä, että “härät” voisivat pysyä hinnan hallinnassa.

Tietolähde: tradingview.com

Ensimmäinen vastustaso on 1 850 dollaria, ja jos hinta hyppää tämän vastuksen yläpuolelle, se olisi vakaa “osta” -signaali. Seuraava hintatavoite voi olla vastustuskyky 1 900 dollarissa tai jopa sen yläpuolella.

Nykyinen tukitaso on 1 750 dollaria, ja jos hinta putoaa tämän tuen alapuolelle, seuraava hintatavoite voi olla noin 1 700 dollaria.

Yhteenveto

Kullan hinta on noussut viime viikkoina, ja voimme nähdä tulevina viikkoina vieläkin korkeampia hintoja, jos Yhdysvaltojen keskuspankki hidastaa koronnousua. Jos hinta hyppää yli 1 850 dollarin, se olisi signaali vaihtaa kultaa, ja avoin tapa vastustaa 1 900 dollaria.