VIDEO: Urheilu ja sijoittaminen – kuinka arvostaa urheilujoukkueita

Ohi:
päälle Jan 11, 2023
Listen to this article
  • Manchester United ja Liverpool tällä hetkellä myynnissä, mutta miten arvostamme näitä urheilujoukkueita?
  • Kansalliset osavaltiot ovat ostaneet Newcastlen, Manchester Cityn ja PSG:n, ja niihin liittyy lisää ostoja
  • Kyle Fox KRF Capitalista liittyi Invezz-podcastiin puhumaan urheilusta ja sijoittamisesta

Olen pitkään havainnut urheilun ja sijoittamisen melko kiehtovana sekoituksena.

Ei kauaakaan, kun urheilua tuskin edes harkittiin tässä kehyksessä, mutta nykyään useimmat kutsuisivat sitä omaksi markkinaraokseen kaikenkattavall termillä: “vaihtoehtoiset hyödykekohteet”. Keskustellakseni tästä kiehtovasta urheilun ja sijoittamisen maailmasta keskustelin Kyle Foxin kanssa KRF Capitalista, riippumattomasta neuvontayrityksestä, joka sijoittaa eri omaisuusluokkiin, mukaan lukien urheiluun.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Mitä tulee urheilumaailmaan, materiaalista ei ole pulaa. Englannin Valioliiga on ehkä mielenkiintoisin, ja olemme käsitelleet sitä laajasti. Juuri tänä aamuna ilmestyi raportteja, että Qatar aikoo ostaa osuuden Tottenham Hotspurista. Manchester United ja Liverpool ovat tällä hetkellä myynnissä. Newcastle myytiin hiljattain Saudi-Arabian valtion sijoitusrahastolle. Asiat ovat muuttuneet jalkapallossa, ja ne ovat muuttuneet nopeasti.

Monet näistä maista eivät harjoita sitä, mitä tavanomaiset sijoittajat kutsuisivat kurinalaiseksi arvostusprosessiksi, mutta näihin urheiluseuroihin sijoittamiseen on muita kuin taloudellisia syitä – mikä on räikeän ilmeistä, kun arvioidaan, miten joitakin seuroja johdetaan yritysoston jälkeen.

Puhumme mystisoivasta prosessista, joka on ammattilaisurheilujoukkueen arvostaminen, paradoksista jalkapalloseuran johtamisessa kuin yritystä (josta julkaisin syväluotauksen koskien Manchester Unitedia ja Glazersia täällä) ja vertailuarvosta, joka on Chelsean äskettäinen myynti.

Kyle ja minä keskustelimme myös erosta eurooppalaisen ja pohjoisamerikkalaisen urheilumallin välillä, kun jälkimmäisessä on franchising-sopimuksia, joissa on palkkakatot, ei putoamista ja pariteetin ajatuksen ympärille rakennetut liigat, jolloin huonoin joukkue saa parhaan luonnoksen seuraavana vuonna. Eurooppalainen urheilu on aivan erilainen peli, ja tällä on myös vaikutuksia kannattavuuteen ja arvostukseen.

Lopuksi keskustelemme myös metaversumien mahdollisista vaikutuksista urheiluun ja urheilun arvostuksiin sekä jatkuvasti muuttuvaan teknologian maisemaan ja siitä, mitä sivuvaikutuksia voi olla, ja onko tässä jotain huomionarvoista ympäröivään kryptovaluuttaan.

Jos olet kiinnostunut urheilusta ja sijoittamisesta, tämä jakso voi olla jotain, josta pidät.

Jatka keskustelua Twitterissä @InvezzPortalin ja @DanniiAshmoren kanssa. Tai käy osoitteessa https://krfcap.com/ saadaksesi lisätietoja KRF Capitalista.

Kiitos kuuntelusta, seuraa ja tilaa meidät täältä: