Ad

Avoin kirje kryptolle: Mikä alaa vaivaa? Binance yhdistää asiakkaiden varoja vakuuksien kanssa

Ohi:
päälle Jan 25, 2023
Listen
  • Binance "erehdyksessä" yhdisti joidenkin kryptovarojen vakuudet asiakasvarojen kanssa, tiedottaja sanoi
  • Tapahtuma on jälleen yksi muistutus krypton läpinäkyvyyden ja tarkastusten puutteesta
  • Suuri ironia kryptovaluutoissa on, että läpinäkymättömiin instituutioihin täytyy luottaa sokeasti

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Uutiset kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Ärtymys. Ironia. Apatia. Tämän viikon tarina Binancesta ja sen huonosta varojen hallinnasta herättää monia tunteita.

Etsitkö signaaleja ja hälytyksiä ammattimaisilta kauppiailta? Rekisteröidy Invezz Signals™ -palveluun ILMAISEKSI. Kestää 2 minuuttia.

Jos jo unohdit, Bloomberg kertoi, että Binance yhdisti “vahingossa” vakuuksia joihinkin liikkeeseen laskemiinsa kryptovaroihin asiakkaiden varoilla. Raportissa viitattiin tuntemattomaan Binancen tiedottajaan.

Yhteenveto on seuraava. Binance laski liikkeeseen B-Tokeneja, joissa noin puolet näistä varoista säilytettiin offline-lompakossa. Hienoa – järkevää. Ainoa ongelma on, että offline-lompakossa on enemmän varoja kuin vaaditaan B-Tokenien tukemiseen. Koska omaisuuden on tarkoitus olla 1:1, näin ei pitäisi tapahtua. Se on ongelma, joka tarkoittaa, että vakuudet sekoitetaan asiakkaiden tokeneihin, Bloomberg raportoi.

“Vakuusvarat on aiemmin siirretty tähän lompakkoon vahingossa ja viitattu vastaavasti B-Token Proof of Collateral -sivulla”, tiedottaja kertoi Bloombergille. Hups.

“Binance on tietoinen tästä virheestä ja on parhaillaan siirtämässä näitä varoja erityisiin vakuuslompakoihin”, tiedottaja lisäsi.

Stressaavaa aikaa kryptosijoittajille

Copy link to section

Se, mikä tekee tästä koko asiasta niin tulenaran – ja harmillisen – on se, mitä on tapahtunut alalla viime kuukausina. FTX romahti pahamaineisesti marraskuussa sen jälkeen, kun paljastui, että perustaja Sam Bankman-Fried oli sekoittanut asiakasvarat kauppayhtiönsä Alameda Researchin kanssa, ennen kuin kärsi raskaita tappioita ja jätti lopulta taseeseen 8 miljardin dollarin aukon, jossa asiakkaiden varojen olisi pitänyt olla.

Bankman-Fried pidätettiin, luovutettiin Yhdysvaltoihin ja on tällä hetkellä kotiarestissa Kaliforniassa.

Tämä johti koko ala pyrkimään siihen, että pörssit julkaisisivat todisteet varannoista ja tulisivat täysin tarkastetuiksi. Ongelmana oli kuitenkin se, että raportit eivät selvittäneet mitään. Mazars, tilintarkastusyritys, joka palkattiin valvomaan Binance-raporttia, lopetti äkillisesti yhteistyön kaikkien kryptoyhtiöiden kanssa sen jälkeen, kun tämä epäkohta herätti voimakasta kritiikkiä.

Esiinnyin CNBC:ssä aiemmin tässä kuussa tuomiten, kuinka nämä raportit olivat kaukana “tilintarkastuksista”, joita ne väittivät olevansa, ja harmittelin sitä, että nämä pörssit ovat yhä uskomattoman läpinäkymättömiä. Mikään ei ole muuttunut sen jälkeen (alkaa kohdasta 5:37).

Läpinäkyvyyden puute jatkuu krypton osalta

Copy link to section

Tarina siitä, että että Binance yhdisti reservit vahingossa asiakkaiden varoihin, on jälleen muistutus siitä, kuinka haavoittuvia asiakkaat ovat näille suurille pörsseille. Selvyyden vuoksi ei ole olemassa todisteita siitä, että Binance tekisi mitään hämärää, mutta juttu on se, että ei myöskään voida varmistaa, että he eivät ole, koska tiedot eivät ole julkisia.

Emme tiedä mitään Binancen vastuista. Emme tiedä mitään siitä, käyttääkö se omaa tokenia,BNB:tä, vakuutena. Emme tiedä paljoakaan siitä, mitä kulissien ulkopuolella tapahtuu. Meidän on pakko luottaa toimitusjohtaja Changpeng Zhaoon.

Tämä ei taaskaan tarkoita, että olisi jotain, joka osoittaisi, ettei meidän pitäisi luottaa Zhaoon. Olen hänen suuri faninsa ja olen kirjoittanut hänestä myönteisesti aiemmin. Hän on ollut fantastinen johtaja Binancelle ja valtava persoona kryptotoiminnalle.

Ongelmani on, että kryptoteollisuuden ei pitäisi olla sellaisessa asemassa, että niiden vaaditaan sokeasti luottamaan henkilöön tai yritykseen. CZ sanoo, että varmistaaksemme, ettei Binance ole kenellekään velkaa, meidän pitäisi vain kysyä. No, CZ, niin päätinkin tehdä

Uusinta vuodesta 2008

Copy link to section

Mitä tapahtui sille, että krypto ei ollut luotettava? “Älä luota, tarkista” -periaatteesta on tullut jonkinlainen käyntikortti. Kerro minulle miten varmistat, että Binance on kelvollinen? Miten varmistat, että mikä tahansa näistä yrityksistä on? Et voikaan. Se on vain tapaus “Luota minuun, veli”.

Muista, että Bankman-Fried twiittasi surullisenkuuluisasti, että “FTX:llä on tarpeeksi varoja kattamaan kaikki asiakkaiden omistukset” ja että “emme sijoita asiakkaiden varoja (edes valtiovarainministeriöön)”. Hän twiittasi myös, että “FTX on kunnossa. Varat ovat kunnossa”. Kaksi päivää myöhemmin hän poisti twiitit, ja FTX hakeutui konkurssiin myöhemmin samalla viikolla.

Bankman-Fried ei ole läheskään ainoa perustaja, joka vetoaa siihen, että maailma ei välittäisi maksukyvyttömyyskysymyksiin liittyvästä typerästä “huijauksesta” ja että Bob Marley oli oikeassa, kun hän lauloi “Every little thing is gonna be all right”. FUD tarkoittaa oletettavasti “pelkoa, ahdistusta ja epäilyä”, mutta todellisuudessa krypton puolustajat käyttävät sitä usein kuvaamaan erittäin järkeviä kysymyksiä, joihin ei ole saatavilla julkisia vastauksia.

Alex Mashinsky, kryptoluotonantaja Celsiuksen entinen toimitusjohtaja, oli myös alla olevan twiitin helmi viime toukokuussa. Hänen yrityksensä keskeytti nostot muutamaa viikkoa myöhemmin ja hakeutui myöhemmin konkurssiin, ja oli velkaa asiakkaille 4,7 miljardia dollaria. Tapaus on edelleen käsittelyssä tuomioistuimessa.

Monia muitakin on olemassa, mutta miksi jatkaa?

Ironista tässä kaikessa on se, että kryptoteollisuus kasvoi niinkin paljon vuoden 2008 suuren finanssikriisin aiheuttamasta vastenmielisyydestä instituutioita kohtaan. Krypton oli tarkoitus olla uusi rahoitusjärjestelmä, ihmisten tapa rakentaa yli vakiintuneen järjestelmän stressipisteiden, jotka kaikki kaatuivat vuonna 2008.

Silti olemme tässä ja takerrumme sokeasti toimitusjohtajien Twitterissä esittämiin twiitteihin, joiden mukaan kaikki on hyvin. Se, että kryptoteollisuus ratsastaa jälleen tällä karusellilla, kun Binance ja kaikki nämä muut keskitetyt yritykset kieltäytyvät tekemästä yksinkertaista asiaa ja vain julkistamasta omistuksiaan, on uuvuttavaa.

Pörssin hallussa olevat varat “ovat olleet ja ovat edelleen 1:1 tuettuja”, Binancen tiedottaja lisäsi.

Toivottavasti hän on oikeassa. Mutta muuta ei voi tällä hetkellä tehdä: toivoa. Ehkäpä “Älä luota, tarkista” pitäisi muuttaa muotoon “Älä luota, toivo vain sokeasti parasta“.

Ad

Kaipaatko helposti seurattavia krypto-, forex- ja osakekauppaa koskevia signaaleja? Yksinkertaista treidaamista kopioimalla ammattitreidaaja-tiimiämme. Johdonmukaiset tulokset. Rekisteröidy tänään osoitteessa Invezz Signals™.

0/10
Learn more
Blockchain Kryptovaluutta Video