Mikä ihmeen asuntomarkkinoiden romahdus? Yhdysvaltain asuntojen hinnat nousivat tammikuussa 1 %

Ohi:
päälle Feb 28, 2023
Listen
  • Huolimatta huolista asuntojen hintojen korjauksesta, asuntojen hinnat nousussa Yhdysvalloissa
  • Asuntojen hinnat Yhdysvalloissa ovat nousseet 1 % vuodentakaiseen verrattuna
  • Asuntolainojen korkojen lasku ja uudet työpaikat johtavat asuntojen myynnin "tasaiseen kasvuun"

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Newsin kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Matalat korot yhdistettynä kasvavaan asuntopulaan ovat johtaneet asuntojen hintojen nousuun vuoden 2023 alussa, sanoo Lawrence Yun National Association of Realtorsista. Yun puhui CNBC:lle maanantaiaamuna ja huomautti, että vaikka asuntojen myyntitapahtumat ovat laskeneet koko vuoden 2022 aikana, keskimääräiset asuntojen hinnat tammikuussa 2023 ovat 1 % korkeammat kuin vuosi sitten.

Asuntojen hinnat ovat jonkin verran korkeammat tai alhaisemmat

Yun selitti, että vaikka suuret kaupungit, kuten San Francisco ja Seattle, kokevat asuntojen hintojen laskua, kiinteistömarkkinat “nopeasti työpaikkoja luovilla alueilla”, kuten Atlanta, ovat edelleen kuumat. Hän lisäsi, että puolessa maasta hintojen nousu on vaatimatonta, kun taas toisessa puolella hintojen lasku on vähäistä, lukuun ottamatta muutamia poikkeuksia, kuten San Francisco, jossa hinnat ovat laskeneet noin 10 prosenttia.

Asuntomarkkinoiden suunta riippuu ulkoisista tekijöistä ja trendeistä, Yun sanoi. “Pitkän korkea” inflaatio pitää asuntolainojen korot korkealla, mutta jos inflaatio hidastuu, asuntolainojen koroista tulee “paljon houkuttelevampia loppuvuodeksi”. Tämä puolestaan johtaa asuntojen myynnin “tasaiseen kasvuun”, kun ostajat ymmärtävät kotinsa pitkän aikavälin arvonnousun.

Amerikka “luo edelleen työpaikkoja”

Yun korosti, että asuntolainojen korot ovat tärkein muuttuja, joka määrää asuntomarkkinoiden suunnan, kun taas työpaikkojen luominen on toiseksi tärkein tekijä.

Kokonaisuutena Amerikka “luo edelleen työpaikkoja”, mikä tarkoittaa, että tukkeutunut asuntokysyntä “kasvua edelleen”. Kun asuntolainan korko laskee, Yun sanoi, että voimme odottaa asunnonostajien palaavan, vaikka se ei ole järisyttävä ehto 20 prosentin hinnannousulla. Vakaat 3 %, 4 % tai 5 % vuotuiset voitot ovat uskottavampia odotuksia tuleville vuosille.