Oliko Fitch Ratings oikein alentaessaan Yhdysvaltain kolminkertaista A-luokitusta?

Ohi:
päälle Aug 2, 2023
Listen
  • Fitch Ratings alensi Amerikan kolminkertaista A-luokitusta tiistaina.
  • Virasto mainitsi maan huiman velkataakan ja kasvavan alijäämän.
  • Julkisen velan odotetaan nousevan 50 biljoonaan dollariin lähivuosina.

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Uutiset kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Hearstin omistama luokituslaitos Fitch teki tärkeän ilmoituksen, jolla on suuri vaikutus rahoitukseen. Yhtiö, yksi kolmesta suuresta, päätti alentaa Amerikan luottoluokitusta AAA:sta AA+:aan. Muut virastot, kuten Moody’s ja S&P Global, ovat säilyttäneet vahvat luokituksensa.

Etsitkö signaaleja ja hälytyksiä ammattimaisilta kauppiailta? Rekisteröidy Invezz Signals™ -palveluun ILMAISEKSI. Kestää 2 minuuttia.

Fitch alentaa Yhdysvaltain luokittelua

Copy link to section

Fitch Ratings varoitti lausunnossaan, että Yhdysvaltain talous oli vaarassa, kun julkinen velka ja alijäämät hyppäsivät ennätyskorkeaksi. Luokituksen lasku tapahtui alle kaksi kuukautta sen jälkeen, kun Yhdysvallat välttyi niukasti maksukyvyttömyydestä, kun hallituksesta loppui käteisvaroja.

Yhdysvallat välttyi maksukyvyttömyydestä sen jälkeen, kun lainsäätäjät hyväksyivät sopimuksen velkakaton keskeyttämisestä kahdeksi vuodeksi. Sen jälkeen kun sopimus hyväksyttiin, Yhdysvallat on jo lainannut yli biljoonaa, mikä on nostanut velan yli 32 biljoonaan dollariin.

Päätös alentaa Yhdysvaltojen luokittelua herätti ristiriitaisia reaktioita, ja ministeri Janet Yellen kiisti tätä. Samoin Larry Summers, joka johti valtiovarainministeriötä Obaman aikana ja ennusti tarkasti inflaation pandemian aikana, sanoi:

”Yhdysvalloilla on edessään vakavia pitkän aikavälin finanssihaasteita. Mutta luottoluokituslaitoksen päätös tänään, kun talous näyttää odotettua vahvemmalta, alentaa Yhdysvaltojen luottoluokitusta on outo ja voimaton,

Oliko Fitch oikeassa alentaessaan Yhdysvaltain luokitusta?

Copy link to section

Uskon, että Fitch teki oikein alentaessaan Yhdysvaltojen luottoluokitusta, mikä johtaa korkeampiin lainakustannuksiin luottomarkkinoilla.

Ensinnäkin, kuten täällä kirjoitin , maan julkinen velka kasvaa ennennäkemättömällä vauhdilla. Tiedot osoittavat, että Yhdysvalloilla on yli 32 biljoonaa dollaria velkaa, mikä on merkittävä kasvu muutaman vuoden takaisesta. Maalla oli esimerkiksi 13 biljoonaa dollaria velkaa vuonna 2010. Tämä tarkoittaa, että se on lainannut yli 20 biljoonaa dollaria kolmessa vuodessa.

Tässä tilanteessa olisi järkevää, jos Yhdysvallat keventäisi velkataakkaa. Valitettavasti kaikki merkit viittaavat siihen, että budjettialijäämä jatkuu tulevina vuosina. Fitch arvioi, että alijäämä on 6,6 prosenttia suhteessa BKT:hen vuonna 2024 ja 6,9 prosenttia vuonna 2025. Siksi, kuten kirjoitin kultaa käsittelevässä artikkelissani , Yhdysvaltain velka nousee yli 52 biljoonaan dollariin vuoteen 2033 mennessä.

Toiseksi Yhdysvaltojen on vaikea maksaa takaisin velkansa, jos korot pysyvät näin korkealla. Yhdysvaltojen odotetaan käyttävän yli biljoona dollaria velkojen takaisinmaksuun tänä vuonna. Tämä on merkittävä summa, koska hallitus kerää alle 5 biljoonaa dollaria veroja. Muista, että sosiaaliturvarahastojen odotetaan loppuvan vuoteen 2034 mennessä. Fitch sanoi raportissaan:

“Seuraavan vuosikymmenen aikana korkeammat korot ja kasvava velkakanta lisäävät korkopalvelutaakkaa, kun taas väestön ikääntyminen ja terveydenhuoltokustannusten nousu lisäävät vanhusten menoja ilman finanssipolitiikan uudistuksia.”

Lopuksi, Yhdysvallat ei ole halukas tekemään oikein vähentääkseen julkista velkaa. Tässä tapauksessa oikein olisi vähentää menoja ja kasvattaa tuloja korottamalla veroja. Sekä republikaanien että demokraattien hallitus ei ole halukas leikkaamaan menoja.

Esimerkiksi sotilasmenot, joiden auditoinnit ovat epäonnistuneet vuosien mittaan, ylittävät biljoonan dollarin seuraavan vuosikymmenen aikana. Se on nyt yli 800 miljardia dollaria.

Siksi uskon, että Fitch teki oikein alentaessaan Yhdysvaltojen luokituksen Triple A:sta Double A+:aan maan verotuksellisen vastuuttomuuden vuoksi.

Tämä artikkeli on käännetty englannista tekoälytyökalujen avulla, minkä jälkeen paikallinen kääntäjä on oikolukenut ja muokannut sen.

Ad

Kaipaatko helposti seurattavia krypto-, forex- ja osakekauppaa koskevia signaaleja? Yksinkertaista treidaamista kopioimalla ammattitreidaaja-tiimiämme. Johdonmukaiset tulokset. Rekisteröidy tänään osoitteessa Invezz Signals™.

0/10
Learn more
USD Yhdysvallat Pohjois-Amerikka