Rivian (RIVN), Fisker (FSR) osakkeet: Huonoja uutisia Fordilta

Ohi:
päälle Oct 16, 2023
Listen
  • Rivianin ja Fisker Automotiven osakkeet ovat pudonneet kaksinumeroisella luvulla vuoden alusta.
  • On merkkejä siitä, että sähköautoteollisuus on hidastumassa.
  • Ford aikoo vähentää vuoroja Ford Lightning -tehtaassaan.

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Uutiset kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Rivianin (NASDAQ: RIVN) ja Fiskerin (NYSE: FSR) osakekurssit ovat olleet paineen alaisena viime kuukausina. RIVN:n osakkeet ovat pudonneet alle 20 dollarin ja ovat 31 % alle tämän vuoden korkeimman tason. Vastaavasti Fiskerin osakkeiden kurssi oli 6,23 dollaria, mikä on myös yli 28 % alempi vuoden alusta.

Etsitkö signaaleja ja hälytyksiä ammattimaisilta kauppiailta? Rekisteröidy Invezz Signals™ -palveluun ILMAISEKSI. Kestää 2 minuuttia.

Huonoja uutisia sähköautoille

Copy link to section

On olemassa kasvavia riskejä, että sähköautojen markkinat hidastuvat, vaikka Kiinan, Yhdysvaltojen ja Euroopan hallitukset jatkavat kannustimiaan. Yksi syy tähän on se, että kilpailu on lisääntynyt voimakkaasti viime vuosina.

Viime viikolla julkaistut tiedot osoittivat, että sähköautojen myynti Yhdysvalloissa nousi ennätyskorkealle 313 000:lle toisella neljänneksellä. Se oli voimakasta kasvua, mikä on 50 % nousua vuoden 2022 vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.

Raportin julkaissut KBB viittasi useampaan lajikkeeseen, korkeampiin varastotasoihin ja hinnoittelupaineeseen. Samaan aikaan Tesla on alkanut menettää markkinaosuuttaan Fordin, Hyundain ja Chevroletin kaltaisten yhtiöiden kasvaessa osuuttaan.

On kuitenkin merkkejä alan hidastumisesta. Useimmat yritykset, mukaan lukien Tesla, ovat ilmoittaneet valtavista hinnanalennuksista tänä vuonna. Vaikka näiden hinnanalennusten on tarkoitus kasvattaa sen markkinaosuutta, ne ovat myös merkkejä kysynnän heikkenemisestä.

Toinen merkki, joka edustaa huonoja uutisia sähköautoyrityksille, kuten Rivian ja Fisker, tulee Fordilta. WSJ:n mukaan Ford harkitsee työvuorojen leikkaamista F-150 Lightning -tehtaallaan.

WSJ lainasi Fordin ammattiliiton jäsentä sanoen, että sen Lightning-tuotteen myynti oli laskenut. Fordin sähköautojen myynti putosi yli 45 % kolmannella neljänneksellä. Tämän seurauksena yritys on leikannut tavoitteitaan rakentaa yli 2 miljoonaa sähköautoa vuoden 2026 loppuun mennessä.

Päätös sähköautojen tuotannon leikkaamisesta tulee aikaan, jolloin yritys lisää keskittymistään sisäpolttomoottoriajoneuvoihin (ICE), jotka menestyvät vaatimattomasti. WSJ huomautti, että yritys pyrkii lisäämään ICE-tuotantoaan.

Vaikutukset Rivianille ja Fiskerille

Copy link to section
Fisker vs Rivian

Fisker vs Rivian osakkeet

Fordin toimet ovat huonoja uutisia muille pienemmille sähköautoyhtiöille, kuten Rivianille ja Fiskerille. Vaikka Rivianin toimitukset nousivat kolmannella vuosineljänneksellä, se tarkoittaa, että sen liiketoiminta hidastuu lähitulevaisuudessa.

Ensinnäkin Rivian toimii samanlaisessa liiketoiminnassa Fordin kanssa. Sen Rivian R1T -kuorma-auto on yksi Fordin Lightningin lähimmistä kilpailijoista. Se on myös kalliimpi, mikä tarkoittaa, että sen hidastuminen voi olla jyrkempää kuin Fordin. Rivian R1T alkaa 79 000 dollarista ja Ford Lightning 52 000 dollarista.

Fordin vetäytyminen sähköautoissa tarkoittaa myös sitä, että Fisker näkee lopulta hitaamman kasvun siirtyessään hypernopeasta kasvustaan. Kuten olen aiemmin kirjoittanut, Fisker pyrkii rakentamaan tänä vuonna 20 000–23 000 ajoneuvoa. Suurin osa näistä ajoneuvoista menee täyttämään sen tilauskanta, joka oli yli 65 000 ajoneuvoa.

On myös syytä huomata, että muut sähköajoneuvoyritykset, kuten Nio, Xpeng ja Byrd, ovat myös saaneet aikaan hidasta kasvua, mikä viittaa laajempaan ongelmaan markkinoilla.

Tämä artikkeli on käännetty englannista tekoälytyökalujen avulla, minkä jälkeen paikallinen kääntäjä on oikolukenut ja muokannut sen.

Eurooppa Osakkeet Tuotanto