Kuinka Unicreditin osakekurssi ylitti eurooppalaisia pankkeja

Ohi:
päälle Nov 30, 2023
Listen
  • Unicredit-osake on ollut tänä vuonna Euroopan parhaiten tuottava osake.
  • Yhtiön liikevaihto ja kannattavuus ovat kasvaneet voimakkaasti viime vuosina.
  • Se on myös palkinnut osakkeenomistajiaan osinkoilla ja takaisinostoilla.

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Newsin kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Unicreditin (MIL: UCG) osakekurssi on menestynyt hyvin vuonna 2023, sillä se ylitti kaikki eurooppalaiset pankit, kuten Deutsche Bank, BNP Paribas ja Societe Generale. Osake on noussut tänä vuonna yli 80 %, kun taas muut pankit ovat nousseet alle 30 %.

Unicreditillä on pidempi suorituskyky, sillä sen osake on kasvanut yli 160 % viimeisen viiden vuoden aikana. Vain UBS, joka on noussut yli 120 %, on päässyt lähelle samalla ajanjaksolla.

Unicredit vs BNP Paribas vs Julius Baer vs UBS

Vahva liikevaihdon ja kannattavuuden kasvu

Copy link to section

Unicreditin kasvun on suunnitellut Andrea Orcel, josta tuli toimitusjohtaja vuonna 2021. Hänen aikanaan yritys on leikannut kustannuksia eliminoimalla yli 10 000 työpaikkaa, mikä vastaa 12 prosenttia koko työvoimasta.

Unicredit on myös ollut antelias osakkeenomistajilleen sen voittojen noustessa. Se on kasvattanut takaisinostojaan ja osinkojaan jyrkästi viime vuosina. Vuonna 2023 se ilmoitti palkitsevansa osakkeenomistajiaan yli 6,5 miljardilla eurolla käteisellä.

Featured Broker

Looking to invest?

Invest globally in stocks, options, futures, currencies, bonds and funds from a single unified platform, with our highest-rated broker.

Ad

Yrityksestä on tullut myös kassavirtakone. Sillä on nyt yli 10 miljardia euroa, jonka se aikoo käyttää fuusioihin ja yritysostoihin erityisesti Euroopassa. Orcel uskoo, että yrityskaupat voivat auttaa pankkia saavuttamaan 100 miljardin dollarin markkina-arvo. Äskettäisessä lausunnossaan hän kertoi Bloombergille :

Are you looking for fast-news, hot-tips and market analysis? Sign-up for the Invezz newsletter, today.

“Eurooppa tarvitsee pankkeja, joiden markkina-arvo on yli 100 miljardia dollaria, jos haluamme tämän taloudellisen blokin pitävän kiinni Yhdysvaltoihin tai Kiinaan nähden.”

Unicredit-osakkeen hinta ja kannattavuuden kasvu tapahtuivat aikana, jolloin pankki on luonut linnoitustaseen. Sen CET-1-suhde on 16,6 %, mikä on yksi Euroopan korkeimmista. JPMorganin, jota pidetään myös Yhdysvaltain turvallisimpana pankkina, CET-1-suhde on noin 13,2 %.

Tuoreimmat tulokset osoittivat, että yhtiön liikevaihto nousi kolmannella neljänneksellä yli 6 miljardiin euroon, mikä on ennätystaso. Tämä 25 prosentin liikevaihdon kasvu tapahtui, kun yhtiö hyötyi korkeammista koroista Euroopassa. Euroopan keskuspankki (EKP) on nostanut korot ennätyskorkealle, mikä on kasvattanut korkokatetasoaan.

Haasteena Unicreditille on, pystyykö se jatkamaan tulosten kasvattamista, kun korot alkavat laskea vuonna 2024. Lisäksi sen haasteena on hidastuva Euroopan talous, jonka päämarkkinoiden odotetaan hidastuvan tänä vuonna. Toimitusjohtaja uskoo sen tilikauden tuloksen olevan yli 7,5 miljardia euroa.

https://www.youtube.com/watch?v=a8FCNK54wOQ&pp=ygUNdW5pY3JlZGl0IGNlbw%3D%3D

Unicredit osakekurssiennuste

Copy link to section
Unicredit share price

TradingView:n Unicredit-kaavio

Päiväkaavio näyttää, että Unicredit-osakkeen hinta on ollut vahvassa nousutrendissä viime kuukausina. Se on muodostanut nousevan kanavan, joka näkyy sinisenä. Osake on pysynyt 50 päivän ja 100 päivän eksponentiaalisen liikkuvan keskiarvon (EMA) yläpuolella.

Myös suhteellinen voimaindeksi (RSI) on ollut nousutrendissä. Se on muodostanut nousevan kiilakuvion, joka on laskeva merkki. Siksi on todennäköistä, että RSI:ssä on laskeva purkaus. Tämä on merkki siitä, että osakkeet voivat vetäytyä tulevina viikkoina tai kuukausina. Jos näin tapahtuu, katsottava tuki on 22 €.

Tämä artikkeli on käännetty englannista tekoälytyökalujen avulla, minkä jälkeen paikallinen kääntäjä on oikolukenut ja muokannut sen.

Ad

Kopioi asiantuntijatreidaajia helposti eToro :n avulla. Sijoita osakkeisiin kuten Tesla & Apple. Käy välittömästi kauppaa ETF-rahastoilla, kuten FTSE 100 & S&P 500. Rekisteröidy muutamassa minuutissa.

10/10
eToro on monien hyödykkeiden alusta, joka tarjoaa CFD- ja muita tuotteita. 68% vähittäissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa CFD: llä tämän palveluntarjoajan kanssa. Sinun tulisi harkita, onko sinulla varaa ottaa suuri riski menettää rahasi.
Get demo account
Markkina-analyysi Osakkeet Talous ja pankki