Nämä yritykset auttoivat Saksan DAX-indeksiä saavuttamaan kaikkien aikojen ennätyksen

Ohi:
päälle Dec 6, 2023
Listen
  • Saksan DAX-indeksi on noussut ennätyskorkealle.
  • On merkkejä siitä, että EKP ja Federal Reserve alkavat laskea korkoja.
  • Yritykset kuten Adidas, SAP, Rheinmetall ja Heidelbergcement ovat nousseet eniten.

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Uutiset kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

DAX 40 -indeksi nousi tiistaina kaikkien aikojen huipulle jatkaen 23. lokakuuta alkanutta merkittävää rallia. Saksan 40 suurinta yritystä seuraava indeksi nousi huipulle 16 533 euroon. Se nousi hieman edellisen ennätyskorkeuden 16 520 euron yläpuolelle.

Etsitkö signaaleja ja hälytyksiä ammattimaisilta kauppiailta? Rekisteröidy Invezz Signals™ -palveluun ILMAISEKSI. Kestää 2 minuuttia.

Federal Reserve ja EKP alentavat korkoja

Copy link to section

Päätekijä DAX-indeksissä on Yhdysvaltain keskuspankin ja Euroopan keskuspankin (EKP) toimet. Useimmat taloustieteilijät uskovat, että nämä pankit alkavat laskea korkoja ensi vuoden ensimmäisellä puoliskolla.

Fedin futuurit osoittavat, että yli 99 % kaikista ekonomisteista odottaa, että Fed jättää korot ennalleen kokouksessaan ensi viikolla. Yli 51 % heistä uskoo sitten, että pankki laskee korkoja maaliskuussa 2024.

EKP:n odotetaan myös alkavan laskea korkoja, koska Euroopan inflaatio on hidastunut viime kuukausina. Tuoreimmat tiedot osoittivat, että kuluttajahintaindeksi (CPI) putosi marraskuussa 2,4 prosenttiin.

On merkkejä siitä, että blokin inflaatio siirtyy lähikuukausina 2 prosentin tavoitteeseen, koska raakaöljyn ja nesteytetyn maakaasun hinta on laskenut. Brent noteerasi keskiviikkona 77,30 dollarissa, kun taas West Texas Intermediate (WTI) nousi 72,31 dollariin.

Useimmissa tapauksissa DAX-indeksillä on tapana pärjätä hyvin, kun sekä Federal Reserve että EKP ovat ällöttävällä tuulella. Ensinnäkin alhaisemmat korot johtavat parantuneeseen likviditeettiin Euroopassa, joka on romahtanut voimakkaasti viime kuukausina.

Parhaat DAX-indeksin muuttajat

Copy link to section

TradingView:n DAX-kaavio

Suurin osa Saksan DAX:n yrityksistä on hypännyt tänä vuonna. Adidaksen osakekurssi on noussut yli 53 prosenttia, kun se siirtyi pois Kanye Westistä ja muista julkkiksista, kuten Beyoncesta. Yhtiö näkee vahvaa orgaanista kasvua urheilutapahtumien lisääntyessä. Se on myös päihittänyt Niken, joka on kasvanut vain 4 % viimeisen 12 kuukauden aikana.

Saksan DAX:n toiseksi paras on SAP, jättiläinen ohjelmistoyritys. Sen osake on noussut yli 52 % pilvipalvelun jatkuvan kysynnän myötä. Tuoreimmat tulokset osoittivat, että sen pilviliikevaihto kasvoi 23 % vakiovaluuttakurssilla laskettuna tilauskannan noustessa yli 12,3 miljardiin euroon.

Saksan DAX:n toinen huippusuoritus on Rheinmetall, jonka osakkeet ovat nousseet yli 50 %. Se on hyötynyt lisääntyneistä tilausvirroista globaalien geopoliittisten riskien kasvaessa. Viime viikolla se voitti 140 miljoonan euron sopimuksen Ukrainan sodasta.

Muita indeksin huippuyrityksiä ovat Heidelbergcement, Covestro, E.ON, Munich Re ja Commerzbank. Toisaalta DAX-indeksillä on ollut huonoja tuloksia tänä vuonna. Bayerin osakkeet ovat pudonneet yli 34 %, kun yhtiö on siirtynyt haasteesta toiseen. Viimeksi yhtiön verenohennuslääke epäonnistui kolmannessa vaiheessaan. Muita suuria jälkeenjääneitä indeksissä ovat Siemens Energy, Zalando, Sartorius ja Qiagen.

Tämä artikkeli on käännetty englannista tekoälytyökalujen avulla, minkä jälkeen paikallinen kääntäjä on oikolukenut ja muokannut sen.

Ad

Kaipaatko helposti seurattavia krypto-, forex- ja osakekauppaa koskevia signaaleja? Yksinkertaista treidaamista kopioimalla ammattitreidaaja-tiimiämme. Johdonmukaiset tulokset. Rekisteröidy tänään osoitteessa Invezz Signals™.

0/10
Learn more
Eurooppa Indeksit Maailman Osakkeet