IBM:n osakekurssiennuste ja tulos esikatselu: osta, myy, pidä?

Ohi:
päälle Apr 23, 2024
Listen
  • International Business Machinesin osakkeet ovat pudonneet lähes 10 % vuoden alusta.
  • Yhtiö julkistaa tuloksensa keskiviikkona.
  • Analyytikot odottavat sen vuosineljänneksen liikevaihdon olevan 14,5 miljardia dollaria.

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Uutiset kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

IBM:n (NYSE: IBM) osakekurssi on vetäytynyt jyrkästi viime viikkoina, kun viimeaikainen härkäjuoksu hiipuu. Se on vetäytynyt viimeisten neljän peräkkäisen viikon aikana ja siirtynyt alimmalle tasolle sitten helmikuun 20. päivän. Tämä tarkoittaa, että osake on pudonnut yli 8,75 % tämän vuoden korkeimmalta tasolta, mikä tarkoittaa, että se on lähestymässä korjausta.

Etsitkö signaaleja ja hälytyksiä ammattimaisilta kauppiailta? Rekisteröidy Invezz Signals™ -palveluun ILMAISEKSI. Kestää 2 minuuttia.

IBM:n tulosten esikatselu

Copy link to section

IBM valmistautuu erittäin tärkeään viikkoon, sillä yhtiön on määrä julkaista neljännesvuosittaiset taloudelliset tulokset keskiviikkona. Nämä tulokset antavat lisää tietoa siitä, kasvaako sen liiketoiminta samalla tavalla kuin vuonna 2023, jolloin sen kokonaistulot nousivat yli 61,1 miljardiin dollariin vuoden 2022 59,8 miljardista dollarista.

IBM:stä on myös tullut erittäin kannattava yritys. Sen kokonaisnettotulo nousi yli 7,5 miljardiin dollariin vuonna 2023, kun se vuotta aiemmin oli 1,6 miljardia dollaria. Sen nettovoitto vuonna 2021 oli yli 5,7 miljardia dollaria ja 5,59 miljardia dollaria vuonna 2020.

IBM on hyötynyt jatkuvasta myötätuulista, sillä sen konsultointi- ja ohjelmistoportfolio menestyy hyvin. Siitä on myös tullut merkittävä toimija tekoälyliiketoiminnassa watsonX:n lanseerauksen myötä, joka auttaa yrityksiä kouluttamaan, virittämään, validoimaan ja ottamaan käyttöön tekoälymalleja.

Viimeisimmät taloudelliset tulokset osoittivat, että sen kokonaistulot nousivat 17,4 miljardiin dollariin neljännellä vuosineljänneksellä, kun taas sen vapaa kassavirta kasvoi 6,1 miljardiin dollariin. Ohjelmisto-, konsultointi- ja infrastruktuurituotot kasvoivat yli 2 % vuosineljänneksen aikana.

Arvioiden mukaan IBM:n liikevaihto nousi 14,5 miljardiin dollariin, kun se oli 14,25 miljardia dollaria samalla vuosineljänneksellä vuonna 2023. He odottavat myös, että yhtiön liikevaihto on 15,83 miljardia dollaria toisella vuosineljänneksellä, mikä on 1,60 % kasvua vuoden 2023 vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.

IBM:n osakekohtaisen tuloksen (EPS) odotetaan olevan 1,59 dollaria, mikä on korkeampi kuin 1,36 dollaria vuotta aiemmin. Uskon, että yhtiö julkaisee odotettua vahvempia tuloksia yritysten jatkaessa investointien tehostamista.

IBM:n osakkeen hinnan tärkeimmät katalysaattorit ovat yhtiön tuleva ohjaus ja markkinaosuus pilvipalvelualalla. He keskittyvät myös sen tekoälyliiketoiminnan edistymiseen.

Analyytikot ovat yleensä optimistisia IBM-osakkeen suhteen, ja keskimääräinen tavoite on 188,24 dollaria, korkeampi kuin nykyinen 181 dollaria. UBS:n edustajat ovat kuitenkin äskettäin alentaneet osakkeen luokitusta myydäkseen vedoten sen arvoon ja hitaaseen kasvuun.

IBM:n osakekurssiennuste

Copy link to section
IBM stock

IBM-kaavio TradingView’sta

Päiväkaavio osoittaa, että IBM:n osakekurssi on ollut viime päivinä vahvassa laskutrendissä. Se on siirtynyt 23,6 %:n Fibonacci Retracement -tasolle ja pysynyt 50 päivän liukuvan keskiarvon alapuolella kiinteitä suoria päiviä.

IBM on myös muodostanut pienen pään ja hartioiden kuvion, joka on laskeva merkki. Suhteellinen voimaindeksi (RSI) on jatkanut laskusuuntaisen poikkeamakuvion muodostamista ja leijuu ylimyydyn tason yläpuolella.

Tästä syystä osakkeen näkymät ovat neutraalit ja laskusuuntainen. Heikko taloudellinen tulos johtaa enemmän laskuun, ja seuraava tavoite on 38,2 %:n palautuspiste 167,75 dollarissa. Vaihtoehtoinen skenaario on, että osake palautuu ja testaa uudelleen vuoden 199,25 dollarin huipputason.

Tämä artikkeli on käännetty englannista tekoälytyökalujen avulla, minkä jälkeen paikallinen kääntäjä on oikolukenut ja muokannut sen.

Ad

Kaipaatko helposti seurattavia krypto-, forex- ja osakekauppaa koskevia signaaleja? Yksinkertaista treidaamista kopioimalla ammattitreidaaja-tiimiämme. Johdonmukaiset tulokset. Rekisteröidy tänään osoitteessa Invezz Signals™.

0/10
Learn more
Yhdysvallat Markkina-analyysi Osakkeet Teknologia