GameStop on vaikeuksissa, mutta GME-osakkeet voivat elpyä pian

Ohi:
päälle Apr 25, 2024
Listen
  • GameStopin osakekurssi on ollut vahvassa laskutrendissä vuodesta 2021 lähtien.
  • Yhtiön kasvun heikkenemisestä pelätään.
  • Useimmat analyytikot uskovat, että yritys ei selviä pitkällä aikavälillä.

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Uutiset kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

GameStopin (NYSE: GME) osakekurssi on ollut vapaassa pudotuksessa tänä vuonna, koska sijoittajat ovat edelleen huolissaan yrityksen tulevaisuudesta fyysisten pelien kysynnän hiipuessa. Osake on pudonnut tänä vuonna yli 37 %, mikä tekee siitä yhden Yhdysvaltojen huonoimmin menestyneistä vähittäiskaupoista.

Etsitkö signaaleja ja hälytyksiä ammattimaisilta kauppiailta? Rekisteröidy Invezz Signals™ -palveluun ILMAISEKSI. Kestää 2 minuuttia.

Sitä vastoin SPDR S&P Retail ETF (XRT) on tuskin liikkunut tänä vuonna ja on noussut yli 15,8 % viimeisen 12 kuukauden aikana, kun taas GME on laskenut yli 45 %.

Tase hyvä, mutta trendit huolestuttavat

Copy link to section

GameStopilla on yksi vähittäiskaupan parhaista taseista. Sen taseessa on valtavia rahasummia, eikä velkaa juuri ole. Se päätti viimeisen vuosineljänneksen yli 921 miljoonalla dollarilla käteisvaroilla ja yli 277 miljoonalla dollarilla lyhytaikaisilla sijoituksilla.

Taseen toiselta puolelta katsottuna yhtiöllä ei ole lyhytaikaista velkaa ja sillä on yli 17 miljoonaa dollaria pitkäaikaista velkaa.

GameStopin haasteena on, että se on alalla, jota uhkaa hidas kuolema, koska useimmat ihmiset ostavat nyt pelejä verkosta. On myös merkkejä siitä, että pelikonsolimarkkinat ovat menossa väärään suuntaan.

Toimiala, jonka arvo on noin 200 miljardia dollaria, käy läpi pahimman taantuman yli 30 vuoteen. Samanaikaisesti peliyhtiöt, kuten EA Sports ja Take Two, ovat julkaisseet huimia tuloksia muutaman viime vuosineljänneksen aikana.

Take Two Interactiven osake on pudonnut yli 16 % tämän vuoden korkeimmasta pisteestään, kun taas Electronic Arts on sukeltanut 11 %. On myös merkkejä siitä, että Microsoft on poistumassa konsoliliiketoiminnasta sen kasvun hidastuessa.

Paras todiste kaikesta tästä on GameStopin viimeisimmät tulot. Sen tuotto oli 6,4 miljardia dollaria vuonna 2020 ja nousi 5,2 miljardiin dollariin viime vuonna. Sen keskimääräinen arvio sen vuoden 2024 tuloista on 4,79 miljardia dollaria, jota seuraa 4,57 miljardia dollaria vuonna 2025. Tämä kehityssuunta todennäköisesti jatkuu.

Siksi useimmat analyytikot uskovat, että GameStopin kääntäminen on turhaa tekoa ja että yritys lopulta lopettaa toimintansa. Sellaisenaan tässä vaiheessa mielestäni olisi järkevää, että yhtiö käyttää kassasaldoaan osinkojen maksamiseen, velkaantumiseen ja myöhemmin konkurssiin.

Muista, että yhtiön viimeaikaiset toimet liiketoiminnan monipuolistamiseksi eivät ole toimineet hyvin. Se siirtyi NFT-teollisuudelle ei toiminut. Ja viimeisellä vuosineljänneksellä sen keräilydivisioonan liikevaihto oli 233 miljoonaa dollaria, kun vuotta aiemmin oli 313 miljoonaa dollaria.

Vuoden keräilyesineosaston liikevaihto laski 754 miljoonaan dollariin edellisvuoden 964 miljoonasta dollarista.

GameStopin osakekurssiennuste

Copy link to section
GameStop stock

TradingView:n GME-kaavio

Päiväkaavio osoittaa, että GME:n osakkeen kurssi on ollut vahvassa laskutrendissä viime vuosina. Se on pysynyt jatkuvasti alle 50 päivän ja 100 päivän eksponentiaalisen liikkuvan keskiarvon (EMA).

Varastossa on myös muodostunut putoava kiilakuvio, joka näkyy keltaisena. Useimmissa tapauksissa tämä kuvio on yleensä merkki nousevasta suunnasta.

Kun kiila on nyt lähellä yhtymätasoa, on todennäköistä, että osake palautuu lähiviikkoina. Tämä tapahtuu todennäköisesti 6. toukokuuta, kun yritys julkaisee taloudelliset tuloksensa.

Tämä artikkeli on käännetty englannista tekoälytyökalujen avulla, minkä jälkeen paikallinen kääntäjä on oikolukenut ja muokannut sen.

Yhdysvallat Jälleenmyynti Markkina-analyysi Osakkeet