ExxonMobilin tulos: Suuret öljyosakkeet raportoivat pettymyksen Q1:n taloudellisesta tuloksesta

Ohi:
päälle Apr 26, 2024
Listen
  • ExxonMobil jätti paljon toivomisen varaa tulosraportissaan tänään, 26. huhtikuuta.
  • Yhtiö kärsi tuloksen ja osakekohtaisen tuloksen laskusta.
  • Tämä tapahtuu huolimatta jo negatiivisesta Q4:n tuloksesta aiemmin tänä vuonna.

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Uutiset kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Energiayhtiö ExxonMobil (NYSE: XOM) raportoi tänään 26. huhtikuuta vuoden 2024 ensimmäisen neljänneksen taloudelliset tulokset ennen Yhdysvaltain markkinoiden avautumista.

Etsitkö signaaleja ja hälytyksiä ammattimaisilta kauppiailta? Rekisteröidy Invezz Signals™ -palveluun ILMAISEKSI. Kestää 2 minuuttia.

Exxon seuraa muita suuria öljyosakkeita TotalEnergiesia, joka raportoi tuloksestaan aiemmin tänä aamuna, ja sitä seuraavat pian Chevron Corp ja Philips 66, mikä on helposti tämän tuloskauden suurin öljypäivä.

Yhtiö raportoi 8,2 miljardin dollarin liikevaihdon ensimmäisellä vuosineljänneksellä, mikä on enemmän kuin neljännen neljänneksen pettymys, mutta kuitenkin pienempi kuin vuoden 2023 ensimmäisen neljänneksen 11,4 miljardia dollaria.

Osakekohtainen tulos

Copy link to section

Kantaosaketta kohden tulos oli 2,06 dollaria, mikä on jälleen pienempi kuin edellisen vuosineljänneksen 2,79 dollarin osakekohtainen tulos.

Ne olivat kuitenkin 1,91 dollarin parannus Q4:n EPS:ään.

Yhtiö raportoi myös 14,7 miljardin dollarin liiketoiminnan kassavirran ja 10,1 miljardin dollarin vapaan kassavirran ensimmäisellä neljänneksellä.

Osingot

Copy link to section

ExxonMobil julisti myös toisen vuosineljänneksen osingon 0,95 dollaria osakkeelta, ja se maksetaan 10.6.2024 Common Stock -osakkeenomistajille.

Tämä maksetaan 15.5.2024 aukioloajan päätyttyä.

Vastatuuli vaikuttaa tulokseen

Copy link to section

Tuloksia julkistamassa lehdistötiedotteessa yhtiöllä oli tuloksista seuraavaa :

Tulos heikkeni, kun teollisuuden jalostusmarginaalit ja maakaasun hinnat putosivat viime vuoden huipuista kymmenen vuoden historiallisen vaihteluvälin sisällä. Tulosten heikkenemiseen vaikuttivat selvittämättömien johdannaisten markkina-arvojen vaikutusten ajoitus sekä muut verojen ja varastojen oikaisujen sekä myyntien pääosin ei-rahalliset vaikutukset. Voimakas volyymin kasvu etupäässä Guyanan ja Beaumontin jalostamon laajennuksesta, ja rakenteelliset kustannussäästöt auttoivat kompensoimaan pienempiä perusvolyymeja divestoinneista, epäsuotuisista oikeuksista ja hallituksen määräämistä supistuksista sekä suunnitelluista huolloista aiheutuvia korkeampia kustannuksia.”

Odotukset ennen tulosta

Copy link to section

Invezzin analyytikko Ritesh A oli varovainen ennen Exxonin tänään julkistamassa taloudellisia tuloksiaan ja sanoi seuraavaa:

Analyytikot ovat arvioineet, että Exxon Mobil tuo noin 81 miljardia dollaria liikevaihtoa tammi-maaliskuussa. Tämä arvio kuitenkin viittaa yli 5 prosentin pudotukseen viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Aiempi suorituskyky voi usein antaa meille vihjeitä siitä, mitä odottaa. Viimeisten 12 vuosineljänneksen aikana Exxon Mobil on ylittänyt tuloarviot kahdeksan kertaa. Mutta ensimmäisellä vuosineljänneksellä konsensusarvio osakekohtaiseksi tulokseksi on 2,17 dollaria, mikä merkitsee merkittävää 23 prosentin laskua viime vuoden lukuihin verrattuna.

Lue Ritesh A:n koko ExxonMobil-analyysi

Aiemmat tulot

Copy link to section

ExxonMobilin neljännen vuosineljänneksen taloudellinen tulos oli negatiivinen, ja tulos heikkeni huomattavasti edellisvuodesta ja putosi yli 5 miljardista dollarista 7,63 miljardiin dollariin vuoden 2023 viimeisellä neljänneksellä.

Myös osakekohtainen osakekohtainen tulos laski dramaattisesti, lähes puolittuen 3,09 dollarista vuoden 2022 viimeisellä neljänneksellä 1,91 dollariin osakkeelta vuoden 2023 viimeisellä neljänneksellä.

Tämä artikkeli on käännetty englannista tekoälytyökalujen avulla, minkä jälkeen paikallinen kääntäjä on oikolukenut ja muokannut sen.

Energia Raakaöljy Yhdysvallat Energia Osakkeet