FTSE 100 -indeksi: 4 syytä, miksi Footsie nousi ennätyskorkealle

Ohi:
päälle Apr 26, 2024
Listen
  • FTSE 100 -indeksi on noussut kaikkien aikojen huipulle.
  • Iso-Britannian osakkeille, kuten Anglo American ja Darktrace, on kysyntää.
  • Analyytikot odottavat Englannin keskuspankin alkavan laskea korkoja.

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Uutiset kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

FTSE 100 -indeksi jatkoi vahvaa nousuaan tällä viikolla, kun se siirtyi syvemmälle kaikkien aikojen huippuunsa. Blue-chip-indeksi nousi perjantaina huipulle, 8 110 puntaa, kun yritysten tuloskausi kiihtyi.

Etsitkö signaaleja ja hälytyksiä ammattimaisilta kauppiailta? Rekisteröidy Invezz Signals™ -palveluun ILMAISEKSI. Kestää 2 minuuttia.

Miksi Footsie nousee huimaan

Copy link to section

On kolme pääsyytä, miksi FTSE 100 -indeksi on vahvassa nousussa. Ensinnäkin brittiyrityksillä näyttää olevan suurta kysyntää, joiden uskotaan olevan vakavasti aliarvostettuja globaaleihin yrityksiinsä verrattuna.

BHP, maailman suurin kaivosyhtiö, ilmoitti olevansa kiinnostunut Anglo Americanista yli 31 miljardin punnan arvoisessa kaupassa. Vaikka Anglo American on hylännyt tarjouksen, analyytikot uskovat, että se haluaa vain korkeamman hinnan.

Perjantaina yhdysvaltalainen pääomasijoitusyhtiö Thoma Bravo ilmoitti ostavansa Darktracen 5 miljardin punnan kaupalla. Aiemmin tässä kuussa DS Smith suostui 5,8 miljardin punnan ostoon amerikkalaiselta kilpailijalta International Paperilta.

Useimmat analyytikot uskovat, että yhä useammat brittiyritykset ovat kypsiä yritysostoille halvempien arvostuksensa vuoksi. FTSE 10O:n hinta-tulossuhde on 18, mikä on pienempi kuin S&P 500:n keskiarvo 24.

Toiseksi indeksi on hypännyt meneillään olevan tuloskauden vuoksi. Jotkut sen tärkeimmistä osatekijöistä ovat julkaisseet vahvoja taloudellisia tuloksia. Perjantaina NatWestin osakekurssi nousi jyrkästi sen jälkeen, kun sen liikevaihto- ja tulosluvut olivat odotettua vahvempia.

Myös muut brittiläiset pankit, kuten Barclays ja Barclays, julkaisivat vahvat taloudelliset tulokset, mikä on auttanut niitä säilyttämään härkäjuoksunsa. HSBC ja Standard Chartered julkaisevat tulokset ensi viikolla.

Kolmanneksi FTSE 100 -indeksi on hypännyt, koska yleinen näkemys Englannin keskuspankin (BoE) alkavan pian laskea korkoja. Yleinen näkemys on, että maan inflaatioluvut putoavat pian BoE:n 2,0 prosentin tavoitteeseen, mikä johtaa leikkauksiin.

Tämä selittää, miksi Ison-Britannian punta on jatkanut laskuaan. Se on pudonnut 1,2500:aan Yhdysvaltain dollaria vastaan, kun se on vuoden 1,2892:sta. FTSE 100 -indeksi toimii hyvin, kun BoE on omaksunut dovish-äänen.

Lisäksi FTSE 100 -indeksi on noussut jyrkästi nousevan teollisuusmetallin vuoksi hinnat kuten kupari , rautamalmi ja hopea. Tämä suorituskyky on tärkeä, koska indeksi koostuu suurimmista kaivosyhtiöistä, kuten Rio Tinto, Anglo American, Antofagasta ja Glencore.

FTSE 100 -indeksin ennuste

Copy link to section
FTSE 100

TradingView:n FTSE-kaavio

Päiväkaavio osoittaa, että FTSE-indeksi on ollut vahvassa nousussa viime kuukausina. Se on nyt ylittänyt ratkaisevan vastuspisteen 8 047 punnassa, korkeimmillaan helmikuussa 2023.

Osake on noussut yli 50 päivän ja 200 päivän eksponentiaalisen liikkuvan keskiarvon (EMA), kun taas suhteellinen voimaindeksi (RSI) ja MACD ovat osoittaneet ylöspäin. On merkkejä siitä, että varastossa on muodostunut kuppi ja kahvakuvio.

Siksi indeksin näkymät ovat toistaiseksi erittäin nousujohteiset, ja seuraava tavoite on 4 500 puntaa.

Tämä artikkeli on käännetty englannista tekoälytyökalujen avulla, minkä jälkeen paikallinen kääntäjä on oikolukenut ja muokannut sen.

Iso-Britannia Eurooppa Indeksit Maailman Markkina-analyysi Osakkeet