Leggett & Platt (LEG) -osake putoaa, koska se menettää osinkokuningas-statuksensa

Ohi:
päälle May 1, 2024
Listen
  • Leggett & Platt on leikannut osinkoaan ensimmäistä kertaa 52 vuoteen.
  • Yhtiön liikevaihto ja kannattavuus putosivat voimakkaasti ensimmäisellä neljänneksellä.
  • Sillä on suuria paineita, koska sen liiketoiminta hidastuu kautta linjan.

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Uutiset kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Leggett & Plattin (NYSE: LEG) osakekurssi putosi keskiviikkona yli 37 %, kun yhtiö menetti osinkokuningasasemansa. Se putosi alimmilleen 11,5 dollariin, alimmalle tasolle sitten lokakuun 11. päivän. Se on pudonnut yli 76 % vuoden 2021 korkeimmasta tasosta. Yritykseen sijoitettu 10 000 dollaria huippunsa aikana olisi noin 2 200 dollaria tänään.

Etsitkö signaaleja ja hälytyksiä ammattimaisilta kauppiailta? Rekisteröidy Invezz Signals™ -palveluun ILMAISEKSI. Kestää 2 minuuttia.

Osinkokuningas kompastuu

Copy link to section

Leggett & Platt, johtava vuodevaatekomponenttien, kodin ja työkalustetuotteiden sekä lattiapäällysteratkaisujen valmistaja, on menettänyt osinkokuningas-statuksensa.

Yhtiö, joka on korottanut osinkoaan 52 vuotta, ilmoitti leikkaavansa osinkonsa 245 miljoonasta dollarista 135 miljoonaan dollariin. Toimitusjohtaja sanoi lausunnossaan:

”Vähennämme osinkoa vapauttaaksemme pääomaa nopeuttaaksemme taseemme velkaantumisastetta ja vahvistaaksemme pitkäaikaista taloudellista vahvuuttamme. Pidemmällä aikavälillä odotamme kasvattavamme liiketoimintaamme sekä orgaanisesti että strategisten yritysostojen kautta.”

Tämä tapahtui sen jälkeen, kun yhtiön myynti putosi noin 10 % vuosineljänneksen aikana 1,08 miljardiin dollariin. Sen EBITDA putosi 28 prosenttia yli 97 miljoonaan dollariin vuosineljänneksen aikana.

Nyt se odottaa, että sen vuoden liikevaihto laskee noin 8 prosenttia 4,35–4,65 miljardiin dollariin. Tämä on jyrkkä lasku, kun otetaan huomioon, että yhtiöllä oli yli 4,7 miljardia dollaria vuonna 2018.

Legget & Plattin liiketoiminta on ollut kovien paineiden alaisena viime vuosina, erityisesti sen vuodevaatteet divisioonassa. Ensimmäisellä vuosineljänneksellä sen vuodevaatesegmentin liikevaihto laski 10 % Yhdysvaltojen ja Euroopan markkinoiden vaikeuden vuoksi.

Sama trendi on käynnissä muillakin segmenteillä. Erikoistuotteiden liikevaihto laski 1 %, kun taas sen huonekalu-, lattia- ja tekstiililiiketoiminta laski 1 % ja 9 %.

Leggett & Plattin osakekurssiennuste

Copy link to section
Leggett & Platt

TradingView:n LEG-kaavio

Viikoittainen kaavio osoittaa, että LEG:n osakkeen hinta on ollut voimakkaassa myytyssä sen jälkeen, kun se oli huipussaan 50,15 dollarissa vuonna 2021. Tämä myynti voimistui yhtiön päätettyä leikata osinkoaan. Se putosi alle tärkeän tukitason, 17,98 dollaria, mikä on alhaisin heilahdus maaliskuussa 2020 pandemian alkaessa.

Leggett & Platt on jatkuvasti pysynyt 50 päivän liukuvan keskiarvon alapuolella, kun taas keskimääräinen suuntaindeksi (ADX) on noussut yli 40:een. Tämä on merkki siitä, että osakkeen myynti on kiihtymässä.

LEG-osakkeen suhteellinen voimaindeksi (RSI) on pudonnut äärimmäiselle ylimyyty tasolle, mikä on toinen merkki siitä, että laskumomentti jatkuu. Siksi osakkeen näkymät ovat äärimmäisen laskusuunnassa, ja seuraava huomioitava on 10 dollarin psykologinen taso.

Tämä artikkeli on käännetty englannista tekoälytyökalujen avulla, minkä jälkeen paikallinen kääntäjä on oikolukenut ja muokannut sen.

Jälleenmyynti Markkina-analyysi Osakkeet Tuotanto