Schrodersin osakekurssi on romahtanut: onko se edullinen vai arvoloukku?

Ohi:
päälle May 8, 2024
Listen
  • Schroderin osakekurssi on pudonnut yli 40 % vuoden 2021 huipultaan.
  • Yhtiön tulos on romahtanut voimakkaasti viime vuosina.
  • Siitä on tullut vakavasti aliarvostettu ja mahdollinen haltuunottokohde.

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Uutiset kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Schrodersin (LON: SDR) osakekurssi on ollut vapaassa pudotuksessa sen jälkeen, kun se oli huipussaan 586 p:ssä vuonna 2021. Se on pudonnut lähes 40 % nykyiseen 362 p:iin ja leijuu lähellä alinta tasoaan sitten viime vuoden lokakuun.

Etsitkö signaaleja ja hälytyksiä ammattimaisilta kauppiailta? Rekisteröidy Invezz Signals™ -palveluun ILMAISEKSI. Kestää 2 minuuttia.

Schrodersin voitot ovat haihtuneet

Copy link to section

Ison-Britannian suurin omaisuudenhoitoyhtiö Schroders on joutunut paineen alla, vaikka sen omaisuuden kasvu on kiihtynyt. Tuoreessa raportissa yhtiö sanoi, että sen hallinnoitavat varat (AUM) nousivat 31. joulukuuta 750 miljardista punnasta yli 760 miljardiin puntaa. Tämä on vahva tulos yritykselle, jonka omaisuus oli yli 574 miljardia puntaa vuonna 2020 ja yli 397 miljardia puntaa vuonna 2015.

Schrodersin haasteena on, että omaisuuden kasvu ei ole johtanut tuottojen kasvuun. Yrityksen voitto ennen veroja oli 216 miljoonaa puntaa vuonna 2016 ja 487 miljoonaa puntaa vuonna 2023. Sen vuotuinen PBT vuonna 2023 oli suuri pudotus edellisvuoden 586 miljoonasta punnasta. Se selitti laskun uudelleenjärjestelykuluilla, koska se irtisanoi työntekijöitä ja pienensi toimistojalanjälkeään.

Tämä suorituskyky voidaan johtua kahdesta pääasiallisesta syystä. Ensinnäkin on tapahtunut voimakas siirtyminen aktiivisesti hallinnoiduista rahastoista passiivisiin. Useimmat sijoittajat hyötyvät passiivisten rahastojen edullisesta lähestymistavasta.

Toiseksi yhtiö käsittelee Yhdistyneen kuningaskunnan kuluttajaverosäännöksiä, jotka ovat pakottaneet monet varainhoitajat leikkaamaan hintoja. Varainhoidon johtava kilpailija St. James Place on kärsinyt huomattavasti asiakasmaksujensa leikkaamisesta.

Yhtiö on kuitenkin tehnyt joitain muutoksia parantaakseen suorituskykyään. Se on uskaltanut uusille alueille, erityisesti yksityisille markkinoille. Sen merkittävin kauppa oli johtavan energiasijoittajan Greencoat Capitalin osto.

Se on myös rajannut strategisia alueitaan sellaisiin toimialoihin kuin varallisuudenhoito, yksityiset markkinat ja ratkaisut. Nämä alueet ovat johtaneet voimakkaisiin tulovirtoihin ja muodostavat nytlähes 50 % liiketoiminnan kokonaistuloista. Niiden osuus sen tuloista vuonna 2016 oli 31 prosenttia.

Schrodersin muutos

Schrodersilla on edelleen suuria haasteita. On kuitenkin merkkejä siitä, että yritys on aliarvostettu, kun sen markkina-arvo putosi 5,8 miljardiin puntaa. Tämä nostaa sen PE-suhteen noin 14:ään, mikä on pienempi kuin FTSE 100:n keskiarvo 18.

Tämä arvostuskerroin tarkoittaa, että siitä voi tulla ostokohde, kun kiinnostus brittiläisiä yrityksiä kohtaan kasvaa. Ostaja saisi laadukkaan brittiläisen tuotemerkin, jonka omaisuus on yli 760 miljardia puntaa. Mutta tehdäkseen niin yrityksen olisi vakuutettava Schrodersin perhe, joka hallitsee noin 54 prosenttia yrityksestä.

Toinen mahdollisuus on, että yhtiö etsii nyt uutta toimitusjohtajaa sen jälkeen, kun Peter Harrison ilmoitti aikovansa jäädä eläkkeelle. Kuten olemme nähneet Rolls-Roycen kohdalla , uudella toimitusjohtajalla voi olla merkittäviä seurauksia yrityksessä. Sen osake on noussut jyrkästi sen jälkeen, kun Tufan Erginbilgicistä tuli toimitusjohtaja vuonna 2023.

Schrodersin osakekurssiennuste

Copy link to section
Schroders share price

TradingView:n SDR-kaavio

Päiväkaaviossa näemme, että SDR-osakkeen hinta muodosti kaksinkertaisen 461 p:ssä viime vuoden helmi-maaliskuussa. Sen jälkeen se putosi alimmilleen 345 p:iin marraskuussa 2023. Nyt osake on muodostanut kaksoispohjakuvion 346 p:ssä, mikä on myönteinen liike.

Se jää kuitenkin alle 50 päivän ja 100 päivän liukuvan keskiarvon, mikä on osoitus siitä, että karhut ovat edelleen hallinnassa.

Siksi tässä vaiheessa epäilen, että osakkeen konsolidointi jatkuu, kun kauppiaat odottavat seuraavaa katalysaattoria, joka tapahtuu elokuussa, kun yhtiö julkaisee puolivuotistuloksensa.

Tauko 346p:n tuen alapuolella osoittaa enemmän haittapuolia, koska se mitätöi kaksoispohjakuvion muodostuksen. Jos näin tapahtuu, osake voi pudota 320p:iin, joka on sen alhaisin heilahdus vuonna 2022.

Tämä artikkeli on käännetty englannista tekoälytyökalujen avulla, minkä jälkeen paikallinen kääntäjä on oikolukenut ja muokannut sen.

Markkina-analyysi Osakkeet Talous ja pankki