Albemarle Corporation ja litium: Päästätkö irti laskevasta oteesta?

Ohi:
päälle May 10, 2024
Listen
  • Albemarlen osake heijastaa litiummarkkinoiden epävakautta.
  • Tulojen romahtamisesta huolimatta Albemarle säästi 90 miljoonaa dollaria kustannustehokkuuden saavuttamiseksi.
  • Tekninen analyysi tukee yli 105 dollaria; lyhytaikaiset vaihteluvälipohjaiset kaupat.

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Uutiset kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Albemarle Corporationin (NYSE: ALB) äskettäinen matka osakemarkkinoilla heijastelee litiumteollisuuden vuoristorataa. Yli 300 dollarin osakemäärästä putoamisesta noin 110 dollariin marraskuun 2022 ja huhtikuun 2024 välisenä aikana yhtiön omaisuus on sidottu litiumin vaihteleviin hintoihin, jotka putosivat yli 80 dollarista alle 20 dollariin kilolta.

Etsitkö signaaleja ja hälytyksiä ammattimaisilta kauppiailta? Rekisteröidy Invezz Signals™ -palveluun ILMAISEKSI. Kestää 2 minuuttia.

Vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä Albemarle kohtasi taloudellisesti vaikean neljänneksen. Huolimatta siitä, että EPS-odotukset ylittivät 0,03 dollaria, sen liikevaihto putosi huikeat 47,26 % vuodentakaiseen verrattuna, ja arviot jäivät lähes 2 miljoonalla dollarilla. Tämä jyrkkä lasku johtui ensisijaisesti litiumin hintojen vapaasta pudotuksesta, joka osui voimakkaasti Albemarlen tulokseen.

Selvittääkseen myrskyn Albemarle toteutti kustannussäästötoimenpiteitä ja aloitteita tehokkuuden parantamiseksi, mikä tuotti yli 90 miljoonan dollarin säästöjä vuosineljänneksellä. He ryhtyivät myös toimiin lisätäkseen hinnoittelun läpinäkyvyyttä litiummarkkinoilla. Tulevaisuudessa yhtiö vihjasi mahdollisuudesta leikata pääomamenoja, jos litiumin hinnat pysyvät alhaisina.

Koska Albemarlen kohtalo on tiukasti sidoksissa litiumin hintoihin, sijoittajat ovat nyt kääntymässä tekniseen analyysiin selvittääkseen, mihin osakkeet voisivat olla seuraavaksi matkalla. Sukellaan kaavioihin nähdäksesi, mitä oivalluksia ne voivat tarjota Albemarlen tulevasta suorituksesta.

Tukitaso ei katkennut jatkuvasta laskusuhdanteesta huolimatta

Copy link to section

Albemarlen pitkän aikavälin kaaviosta nähdään, että litiumin hintojen nousun vauhdittaman COVID-rallin jälkeisen voimakkaan nousun jälkeen osake oli jatkuvassa laskutrendissä marraskuun 2022 ja marraskuun 2023 välisenä aikana. Voimme myös nähdä, että osake muodostui pään ja hartioiden kuvio tämän matkan aikana.

TradingView:n ALB-kaavio

Pään ja hartioiden kuvio viittaa yleensä edelleen alaspäin siirtymiseen, jos tukitaso on rikki. Osake ei kuitenkaan ole rikkonut tukitasoaan 105 dollarissa ja on käynyt kauppaa vaihteluvälillä marraskuusta 2023 lähtien.

Osake ei ole murtunut tämän 105 ja 145 dollarin välisen kaupankäyntialueen ala- tai yläpuolelle. Sijoittajat, jotka jo omistavat osakkeen, voivat jatkaa sen omistamista niin kauan kuin osake ei laske alle 105 dollaria. Osakkeen ostoa innokkaasti odottavien sijoittajien on odotettava, ennen kuin se ylittää 145 dollaria ja sulkeutuu sen yläpuolella 2-3 päivää.

Lyhyen aikavälin vaihteluvälipohjaiset kaupat voisivat toimia

Copy link to section

Albemarlen pitkän aikavälin kaaviosta otettaessa voimme nähdä, että jopa lyhyen aikavälin tuntikaaviossa osake on ollut vaihteluvälissä pitkään. Ei ole voimakasta vauhtia kumpaankaan suuntaan – ylös tai alas.

TradingView:n ALB-kaavio

Hyödyntääkseen tätä vaihteluväliin sidottua liikettä lyhytaikaisten kauppiaiden on odotettava, että osakkeet saavuttavat tämän vaihteluvälin ylä- tai alarajan. He voivat shorttaa osakkeen, kun se saavuttaa 145 dollarin tason ja pitää stop-loss-arvon 152 dollarissa. He voivat kirjata voittoa lähellä 105–110 dollarin tasoa.

Sitä vastoin osakkeita voi ostaa lähellä 110 dollaria pitäen samalla stop loss -arvon 103 dollarissa ja voiton kirjata lähellä 140-145 dollaria.

Tämä artikkeli on käännetty englannista tekoälytyökalujen avulla, minkä jälkeen paikallinen kääntäjä on oikolukenut ja muokannut sen.

Markkina-analyysi Osakkeet