Tästä syystä Ryanairin osakkeet voittivat IAG:n, Lufthansan ja KLM:n

Ohi:
päälle May 15, 2024
Listen
  • Ryanairin osakkeet ovat menestyneet paremmin kuin muut vanhat lentoyhtiöt.
  • Se on hypännyt yli 90 % viimeisen viiden vuoden aikana, kun taas sen kilpailijat ovat sukeltaneet.
  • Ryanairilla on yksinkertainen ja erittäin kannattava liiketoiminta.

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Uutiset kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Ryanairin (NASDAQ: RYAAY) osakekurssi on menestynyt hyvin vuosien varrella tehden siitä maailman suurimman lentoyhtiön Delta Air Linesin jälkeen. Se on noussut yli 4 300 % pörssitulon jälkeen, joten sen markkina-arvo on yli 23 miljardia dollaria.

Etsitkö signaaleja ja hälytyksiä ammattimaisilta kauppiailta? Rekisteröidy Invezz Signals™ -palveluun ILMAISEKSI. Kestää 2 minuuttia.

Ylittää vanhat lentoyhtiöt

Copy link to section

Ryanairin suorituskyky on huomattava, koska se on halpalentoyhtiö, joka veloittaa eräitä Euroopan alhaisimpia hintoja. Sillä on myös pienempi laivasto kuin joillakin suurimmilla eurooppalaisilla lentoyhtiöillä. Sen laivaston koko on 584 lentokonetta

British Airwaysin ja Aer Lingusin emoyhtiöllä IAG:lla ( LON: IAG ) on yli 650 konetta, kun taas Deltalla ja Unitedilla on yli 900 konetta. Lufthansalla on yli 700 konetta.

Ryanairin osake on ylittänyt vanhojen lentoyhtiöiden, kuten IAG:n, Lufthansan ja Air France KLM:n, vuosien ajan. Se on noussut yli 80 prosenttia viimeisen viiden vuoden aikana, kun taas kolme on romahtanut yli 40 prosenttia samana aikana.

Sama trendi on tapahtunut viimeisen 12 kuukauden aikana, kun se hyppäsi yli 30 %. IAG on noussut 20 prosenttia, kun taas KLM ja Lufthansa ovat pudonneet yli 20 prosenttia.

Tämä kehitys näkyy myös niiden arvostusmittareissa. Ryanairin hinta-tulosprosentti (PE) on korkeampi, 10,35, kun taas IAG:lla ja Lufthansalla on 4,0 ja 5,0.

Ryanair vs Lufthansa vs IAG

Miksi Ryanair voittaa suuret lentoyhtiöt?

Copy link to section

On muutamia syitä, miksi Ryanair päihittää muut eurooppalaiset ja amerikkalaiset lentoyhtiöt. Ensinnäkin, toisin kuin muut yritykset, se käyttää yhden mallin lentokonetta. Se käyttää pääasiassa Boeing 737 -lentokonetta, jonka maine on heikentynyt viime aikoina. Tämä selittää, miksi Ryanairin osakkeilla ei mene hyvin tänä vuonna.

Siitä huolimatta yhden mallin käyttämisen etuna on alhaisemmat käyttökustannukset, kuten ylläpito ja koulutus. Sillä on 25 000 työntekijää, kun taas IAG:lla on 63 000 ja Lufthansalla 98 000 työntekijää.

Lisäksi Ryanair suosii halvempia lentokenttiä. Esimerkiksi Lontoossa yhtiö on välttänyt Heathrow’n lentokentän käyttöä. Sen sijaan se käyttää pienempiä lentokenttiä, kuten Gatwick, jossa sillä on suuri markkinaosuus.

Tiedot osoittavat, että Ryanairin bruttokate on noin 30 prosenttia, kun taas IAG:lla, Lufthansalla 25 prosenttia, Lufthansalla 19 prosenttia ja KLM:llä 10 prosenttia. Sen käyttökateprosentti on 24 %, kun taas muiden yhtiöiden osuus on alle 15 %.

Toiseksi Ryanair kasvaa nopeammin kuin nämä muut yhtiöt. Sen liikevaihto kasvaa lähes 30 prosenttia, kun taas kolme muuta kasvavaa alle 17 prosenttia. CAGR-liikevaihdon kasvu viimeisen viiden vuoden aikana oli 11,13 % verrattuna IAG:n, Lufthansan ja KLM:n 3,95 %:iin, 0,02 %:iin ja 2,05 %:iin.

Lisäksi Ryanair käyttää yksinkertaista liiketoimintamallia, kun taas muut yritykset toimivat ryhmittyminä. IAG omistaa useita tuotemerkkejä, kuten British Airways, Iberia ja Aer Lingus, kun taas Lufthansa omistaa Eurowingsin, Discoverin, Austrianin ja Lufthansa Cargon ja muut. Konglomeraatit houkuttelevat aina halvempia arvostuksia kuin yksinkertaisemmat organisaatiot.

Tulevaisuudessa on mahdollista, että Ryanairin osakkeilla menee todennäköisesti jatkossakin paremmin kuin muilla jättiläislentoyhtiöillä.

Tämä artikkeli on käännetty englannista tekoälytyökalujen avulla, minkä jälkeen paikallinen kääntäjä on oikolukenut ja muokannut sen.

Ad

Kaipaatko helposti seurattavia krypto-, forex- ja osakekauppaa koskevia signaaleja? Yksinkertaista treidaamista kopioimalla ammattitreidaaja-tiimiämme. Johdonmukaiset tulokset. Rekisteröidy tänään osoitteessa Invezz Signals™.

0/10
Learn more
Markkina-analyysi Osakkeet