Tästä syystä BT:n ja Vodafonen osakkeiden hinnat nousivat tulosten jälkeen

Ohi:
päälle May 16, 2024
Listen
  • Vodafone ja BT Group olivat FTSE 100 -indeksin parhaita menestyjiä.
  • BT Group korotti osinkoaan ja ilmoitti suunnitelmastaan leikata kustannuksia.
  • Vodafone sanoi, että sen Saksan liiketoiminta oli jälleen kasvussa.

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Uutiset kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

BT Groupin ( LON: BT.A ) ja Vodafonen ( LON: VOD ) osakekurssit hyppäsivät jyrkästi tällä viikolla sen jälkeen, kun yhtiöt julkaisivat taloudelliset tulokset. Vodafonen osake hyppäsi yli 5 % keskiviikkona ja jatkoi trendiä torstaina. Se hyppäsi korkeimmalle 77,50 p:lle, korkeimmalle tasolle sitten viime vuoden syyskuun. Se on noussut yli 23 prosenttia tämän vuoden alimmasta pisteestään.

Etsitkö signaaleja ja hälytyksiä ammattimaisilta kauppiailta? Rekisteröidy Invezz Signals™ -palveluun ILMAISEKSI. Kestää 2 minuuttia.

BT Group puolestaan nousi yli 12 % torstaina ja saavutti 128 p:n korkeimman tason sitten joulukuun 14. päivän. Se on noussut yli 25 prosenttia tämän vuoden alimmalta tasolta.

BT vs Vodafone

BT Group vs Vodafone osakkeet

Vodafone ja BT raportoivat suhteellisen rohkaisevista tuloksista, vaikka niiden liikevaihdon ja kannattavuuden kasvu jatkui paineen alla. Vodafonen liikevaihto laski 2,5 % 21. tilikaudella 36,7 miljardiin euroon.

Sen vuoden voitto oli 1,5 miljardia euroa, mikä on suuri pudotus edellisen vuoden 12,2 miljardista. Pudotus johtuu siitä, että yritys päätti myydä toimintansa Espanjassa ja Italiassa liiketoimintansa yksinkertaistamiseksi.

Suurin syy osakekannan hyppäämiseen on se, että yhtiön liiketoiminta Saksassa edistyy. Sen palveluliikevaihto kasvoi 0,2 % koko vuodelta ja 0,4 % tilikauden viimeisellä neljänneksellä.

Johto uskoo, että sen Saksan toiminta jatkuu hyvin kuluvalla tilikaudella. Saksa on keskeinen osa Vodafonen liiketoimintaa, ja sen osuus sen kokonaisliikevaihdosta on yli 30 prosenttia.

BT Group puolestaan julkaisi vaihtelevia taloudellisia tuloksia, jotka paljastivat sen voittojen heikkenevän vuoden aikana. Kokonaistulot kasvoivat vain 1 % 20,7 miljardiin dollariin, kun taas sen voitto verojen jälkeen laski 55 % 855 miljoonaan puntaa.

Kuten kirjoitin aiemmin tällä viikolla , BT Groupin keskeinen huolenaihe on, että sen liiketoiminta-alue on kovassa paineessa. Sen koko vuoden oikaistu liikevaihto laski 2 prosenttia 8,1 miljardiin puntaa, kun taas kuluttaja- ja Openreach kasvoivat 4 prosenttia ja 7 prosenttia.

Osake hyppäsi, kun yhtiö ilmoitti suunnitelmastaan kasvattaa osinkoaan ja säästää lisäkustannuksia lähivuosina. Toimitusjohtaja Allison Kirkby sanoi lausunnossaan:

”Tämän parantuneen kassavirran ansiosta voimme kasvattaa 24. tilikauden osinkoamme 3,9 % 8,0 penniin osakkeelta. Suunnittelemme myös 3 miljardin punnan vuotuiset bruttokustannussäästöt 29. tilikauden loppuun mennessä.

Tulojen lisäksi Vodafonen ja BT Groupin osakkeet nousivat, koska niitä pidetään edullisina, koska FTSE 100 -indeksi on noussut ennätyskorkealle. BT on käynyt kauppaa lähellä alhaisinta tasoaan sitten vuoden 2020, kun taas Vodafone leijui lähellä alin kohtaansa yli kymmeneen vuoteen.

Tämä artikkeli on käännetty englannista tekoälytyökalujen avulla, minkä jälkeen paikallinen kääntäjä on oikolukenut ja muokannut sen.

Ad

Kaipaatko helposti seurattavia krypto-, forex- ja osakekauppaa koskevia signaaleja? Yksinkertaista treidaamista kopioimalla ammattitreidaaja-tiimiämme. Johdonmukaiset tulokset. Rekisteröidy tänään osoitteessa Invezz Signals™.

0/10
Learn more
Markkina-analyysi Osakkeet