Tästä syystä iShares Russell 2000 (IWM) jäljittää IVV:n ja IYW:n ETF:t

Ohi:
päälle May 16, 2024
Listen
  • iShares Russell 2000 ETF on menestynyt huonommin kuin IVV ja IYW.
  • Pienet yhtiöt näkevät liikevaihdon hitaamman kasvun tänä vuonna.
  • Niiden erääntymisaika on myös yli 600 miljardia dollaria lähivuosina.

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Uutiset kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

iShares Russell 2000 ETF (IWM) on jäänyt jälkeen jatkuvassa nousussa. Sen kokonaistuotto vuonna 2024 on 4,35 %, mikä on pienempi kuin iShares Core S&P 500 (IVV) ja iShares US Technology (IYW) 11,45 % ja 13 %.

Etsitkö signaaleja ja hälytyksiä ammattimaisilta kauppiailta? Rekisteröidy Invezz Signals™ -palveluun ILMAISEKSI. Kestää 2 minuuttia.

Tämä suuntaus on jatkunut useita vuosia pienten osakkeiden kysynnän hiipuessa. Sen kokonaistuotto oli 44,8 % viimeisen viiden vuoden aikana, kun taas kaksi muuta ovat nousseet yli 101 % ja 193 %.

IWM vs IVV vs IYW

IWM vs IVV vs IYW ETF

Miksi Russell 2000 -indeksi on heikompi

Copy link to section

On useita syitä, miksi Russell 2000 -indeksi on menestynyt heikommin kuin laajemmilla markkinoilla. Ensinnäkin teknologiaosakkeet ovat ETF:n pienempi osa. Tiedot osoittavat, että sen tärkeimmät alat ovat teollisuus, rahoitus ja terveydenhuolto. Tietotekniikkayritysten osuus ETF:stä on 14,85 prosenttia.

Teknologiasektori on menestynyt hyvin viime vuosikymmeninä, kun Applen, Microsoftin, Googlen, Nvidian ja Amazonin kaltaiset yritykset ovat menestyneet. Kaikkien näiden yritysten markkina-arvot ovat kasvaneet yli 1 biljoonaan dollariin viime vuosina.

Toiseksi Russell 2000 -indeksi kamppailee kohonneiden korkojen vuoksi, jotka ovat korkeimmillaan yli kahteen vuosikymmeneen. Tällä on kaksi pääasiallista vaikutusta. Ensinnäkin nämä yritykset eivät hyödy korkeammista korkotuloista, koska niiden taseet ovat heikommat.

Sitä vastoin monet suuret yhtiöt ovat tehneet helppoa rahaa sijoittamalla ylimääräisen käteisensä valtion joukkovelkakirjoihin. Meta Platforms sai yli 2 miljardia dollaria korko- ja sijoitustuloja.

Toiseksi pienyhtiöt joutuvat maksamaan huomattavia summia korkoa. Tiedot osoittavat, että indeksin jäsenillä on yhteensä yli 832 miljardia dollaria velkaa. 75 % tästä velasta on jälleenrahoitettu seuraavan viiden vuoden aikana. Sitä vastoin 50 prosenttia S&P 500 -indeksin velasta on jälleenrahoitettu siihen mennessä.

Pienyhtiöiden kasvuvauhti hidastuu

Copy link to section

Lisäksi IWM:n osatekijät kasvavat hitaammin kuin S&P 500:n ja Nasdaq 100:n osatekijät. FactSetin tiedot osoittivat, että S&P 500 -indeksiyhtiöiden keskimääräinen liikevaihdon kasvuvauhti oli 5,2 % ensimmäisellä neljänneksellä.

Sitä vastoin Refinitivin tiedot osoittavat, että niistä 1 287 yrityksestä, jotka ovat julkaisseet tulokset, niiden yhdistetty liikevaihdon kasvu oli miinus 1 %. Indeksin parhaiten menestyneet yritykset ovat toimialoilla, kuten terveydenhuolto, kiinteistöala, teollisuus ja yleishyödylliset palvelut.

Toinen syy on se, että IWM-yritykset ovat pääosin kotimaisia ja siksi maan talouskasvu vaikuttaa niihin. Vaikka Yhdysvallat on menestynyt paremmin kuin muut maat, on merkkejä talouden hidastumisesta. Kuluttajien luottamus on romahtanut, kun taas valmistus- ja palvelupäällikköindeksit ovat pudonneet alle 50:n.

IWM ETF -analyysi

Copy link to section
IWM ETFs

TradingView:n IWM-kaavio

Viikkokaaviossa näemme, että iShares Russell 2000 ETF on elpynyt takaisin muutaman viime viikon aikana. Se on hypännyt tämän vuoden alimmasta 161,15 dollarista 210 dollariin. Osake on noussut ratkaisevan vastustason yläpuolelle 196,62 dollariin, korkeimmalle heilahtelunsa elokuussa 2022, tammikuussa 2023 ja heinäkuussa 2023.

ETF on hypännyt Fibonacci Retracementin 23,6 %:n yläpuolelle, kun taas 100 viikon ja 50 viikon liukuvat keskiarvot ovat tehneet nousujohteesta. Siksi ETF:n näkymät ovat kohtalaisen nousujohteiset, ja seuraavaksi katsottava on sen kaikkien aikojen korkein 236,10 dollaria.

Tämä artikkeli on käännetty englannista tekoälytyökalujen avulla, minkä jälkeen paikallinen kääntäjä on oikolukenut ja muokannut sen.

Ad

Kaipaatko helposti seurattavia krypto-, forex- ja osakekauppaa koskevia signaaleja? Yksinkertaista treidaamista kopioimalla ammattitreidaaja-tiimiämme. Johdonmukaiset tulokset. Rekisteröidy tänään osoitteessa Invezz Signals™.

0/10
Learn more
Markkina-analyysi Osakkeet