Plug Power -osakekurssianalyysi: turbulenssia varten

Ohi:
päälle May 20, 2024
Listen
  • Plug Powerin osakkeet nousivat jyrkästi ehdollisen lainatakuun saatuaan.
  • Yhtiö saa nyt yli 1,66 miljardia dollaria hallitukselta.
  • Se allekirjoitti myös sopimuksen Australian Allied Green Ammonian kanssa.

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Uutiset kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Plug Powerin ( NASDAQ: PLUG ) osakekurssi nousi voimakkaasti viime viikolla sen jälkeen, kun energiaministeriö (DoE) hyväksyi yritykselle 1,66 dollarin lainatakuun. Se nousi myös huimasti sen jälkeen, kun yritys allekirjoitti sopimuksen Allied Green Ammonia kanssa elektrolyysiprojektistaan.

Etsitkö signaaleja ja hälytyksiä ammattimaisilta kauppiailta? Rekisteröidy Invezz Signals™ -palveluun ILMAISEKSI. Kestää 2 minuuttia.

PLUG:n osake nousi ylimmälle tasolle 4,87 dollariin tiistaina ja pyyhki sitten suurimman osan noista voitoista ja asettui alimmilleen 3,25 dollariin perjantaina. Tämä vetäytyminen on vetänyt sen markkina-arvon yli 2,4 miljardiin dollariin.

Plug Power edistyy

Copy link to section

Plug Power, vetyteollisuuden johtava yritys, on edistynyt paljon viime kuukausina. Kirsikka kakun päällä oli DoE:n päätös hyväksyä 1,6 miljardin dollarin lainatakaus osana IRA-lakia (Inflation Reduction Act).

Tämä varainkeruu vahvisti näkemyksen, että hallitus on sitoutunut tulemaan vetyenergiateollisuuden johtavaksi toimijaksi. Se myös auttaa yritystä jatkamaan infrastruktuurinsa kasvattamista viime vuosikymmenen miljardeja dollareita puhallettuaan.

Plug Power on myös ottanut käyttöön Georgian ja Tennesseen tehtaansa, jotka tuottavat noin 25 tonnia päivässä (TPD). Se työskentelee myös Louisianassa sijaitsevan tehtaansa parissa, joka otetaan käyttöön myöhemmin tänä vuonna. Tehdas lisää vielä 15 tonnia vetyä päivittäiseen tuotantoonsa.

Viimeaikaiset tiedot osoittavat, että vedyn hinta Yhdysvalloissa oli noin 4 830 dollaria tonnilta, mikä tarkoittaa, että yritys tienaa lähes 200 000 dollaria päivässä.

Lisäksi Plug Power on keskeyttänyt muut projektinsa New Yorkissa ja Texasissa etsiessään lisää rahoitusta. Aiemmin yritys on käyttänyt huomattavia summia rahaa ja kohtaanut pitkiä viiveitä hankkeidensa toteuttamisessa.

Silti Plug Powerin haasteena on skaalata liiketoimintaansa kannattavasti ilman lisäpääomaa. Tuoreimmat tulokset osoittivat, että Plug Powerin liikevaihto oli 120,3 miljoonaa dollaria, kun taas sen bruttomarginaalit kavenivat.

Se raportoi myös 295 miljoonan dollarin nettotappion, mikä nosti sen kokonaistappion viimeisen viiden kuukauden aikana yli 1,6 miljardiin dollariin. Kun tarkastellaan sen tasetta, sen kassavarat ja lyhytaikaiset sijoitukset laskivat 1,6 miljardista dollarista Q1’23:sta 172 miljoonaan dollariin viimeisellä neljänneksellä.

Siksi, vaikka yritys leikkaa kustannuksia, on mahdollista, että se joutuu nostamaan lisäkustannuksia vuosina 2026 ja 2027.

Plug Power -osakkeen hintaennuste

Copy link to section
Plug power stock

TradingView:n PLUG-kaavio

PLUG-osakkeen kurssi oli tänä vuonna alimmillaan 2,22 dollaria, jolloin se ei laskenut alle tammi- ja toukokuussa. Se sitten elpyi viime viikolla DoE:n lainatakauspäätöksen jälkeen. Kun se hyppäsi, osake siirtyi mustalla näkyvän laskevan trendiviivan yläpuolelle.

Se on myös konsolidoitumassa 50 päivän ja 100 päivän eksponentiaalisiin liukuvaan keskiarvoon (EMA). Osake on myös siirtynyt Woodien nivelpisteen toisen vastuspisteen alapuolelle.

Siksi sen näkymät ovat edelleen laskevat, ja seuraavaksi katsottava piste on 2,60 dollarin kääntöpiste. Tämä näkymä mitätöidään, jos osake hyppää toisen vastuspisteen yläpuolelle 3,85 dollariin.

Tämä artikkeli on käännetty englannista tekoälytyökalujen avulla, minkä jälkeen paikallinen kääntäjä on oikolukenut ja muokannut sen.

Energia Markkina-analyysi Osakkeet