GBP/USD-ennuste: signaali Morgan Stanley, HSBC muuttaa viritystä BoE:llä

Ohi:
päälle May 24, 2024
Listen
  • Morgan Stanleyn ja HSBC:n analyytikot ovat muuttaneet linjaansa BoE:n suhteen.
  • Analyytikot odottavat BoE:n laskevan korkoja elokuussa.
  • Iso-Britannia julkaisi vaihtelevia talouslukuja, kuten inflaatiota ja vähittäismyyntiä.

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Uutiset kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Englannin punta on tällä viikolla noussut valokeilaan, kun kauppiaat muuttavat Englannin keskuspankin (BoE) koronlaskunäkymiään. GBP/USD -valuuttakurssi oli perjantaina 1,2692:ssa, kun viime perjantain huippu oli 1,2760.

Etsitkö signaaleja ja hälytyksiä ammattimaisilta kauppiailta? Rekisteröidy Invezz Signals™ -palveluun ILMAISEKSI. Kestää 2 minuuttia.

BoE alentaa vetoja

Copy link to section

GBP/USD-pari vetäytyi, vaikka Iso-Britannia julkaisi ristiriitaisia taloustietoja ja Rishi Sunak vaati ennenaikaisia vaaleja heinäkuussa.

Keskiviikkona julkistetut tiedot paljastivat, että maan inflaatio hidastui odotettua hitaammin. Otsikko kuluttajahintaindeksi putosi 2,4 prosenttiin, kun taas ydinluku, joka ei sisällä epävakaita elintarvikkeita ja energiatuotteita, laski 3,6 prosenttiin.

Useimmat analyytikot odottivat kuluttajahintaindeksin olevan BoE:n 2,0 prosentin tavoitteen tasolla tai sen alapuolella, koska energian hinnat ovat laskeneet. Itse asiassa energia-alan sääntelyviranomaisen raportti sanoi, että energialaskut putoavat 7 prosenttia heinäkuussa.

Laskevat inflaatioluvut ovat lisänneet kuluttajien luottamusta. Gfk:n tiedot osoittivat, että kuluttajien luottamus nousi toukokuussa toista kuukautta peräkkäin. Se siirtyi miinus 17:aan, mikä on parempi kuin odotettu miinus 18.

Toinen raportti kuitenkin osoitti, että vähittäismyynti jatkui paineen alla huhtikuussa. Kansallisen tilastotoimiston (ONS) mukaan vähittäiskaupan yleismyynti laski 2,3 % MoM ja 2,7 % vuotta aiemmasta, mikä on pahempaa kuin odotettu pudotus 0,5 % ja 0,2 %.

Perusinflaatio, joka ei sisällä epävakaita elintarvikkeita ja energiatuotteita, putosi 2,0 prosenttiin, kun taas kuluttajahintaindeksi putosi 3,0 prosenttia. Nämä luvut yhdessä flash-valmistuksen ja palveluiden heikkojen PMI-indeksien kanssa tarkoittavat, että talouskasvu ei ole odotettua vahvaa.

Analyytikot ovat alkaneet arvioida BoE:n kesäkuun koronlaskuamme. Morgan Stanleyn, Goldman Sachsin ja HSBC:n taloustieteilijät uskovat, että pankki ei laske korkoja kesäkuussa odotetusti. Sen sijaan he odottavat leikkauksen tapahtuvan elokuussa, kuukausi ennenaikaisten vaalien jälkeen. HSBC:n analyytikko sanoi:

“Kesäkuun MPC-kokous oli aina todennäköisesti tiivis, ja jyrkät inflaatiotiedot ovat saattaneet tyrmätä mahdollisen leikkauksen.”

GBP/USD tekninen analyysi

Copy link to section
GBP/USD

TradingView:n GBP/USD-kaavio

GBP:n ja USD:n vaihtokurssi on elpynyt takaisin muodostaessaan aamutähtikuvion 22. huhtikuuta. Kun se hyppäsi, 25 päivän ja 50 päivän eksponentiaaliset liukuvat keskiarvot (EMA) ovat muodostaneet nousevan risteyksen.

Se on siirtynyt Woodien nivelpisteen ensimmäiseen vastukseen, kun taas MACD-osoitin on siirtynyt neutraalin pisteen yläpuolelle. Relative Strength Index (RSI) on osoittanut alaspäin yliostetun tason lähestymisen jälkeen.

Siksi pari todennäköisesti jatkaa nousuaan, kun ostajat kohdistavat toisen vastuksen 1,2900:aan, joka osuu yhteen sen korkeimman pisteen kanssa 8. toukokuuta.

Tämä artikkeli on käännetty englannista tekoälytyökalujen avulla, minkä jälkeen paikallinen kääntäjä on oikolukenut ja muokannut sen.

GBP USD Forex Markkina-analyysi