Erittäin huono uutinen Bumble and Match Groupin osakkeille

Ohi:
päälle May 26, 2024
Listen
  • Bumble and Match Groupin osakkeet ovat pudonneet kaksinumeroisia tänä vuonna.
  • On huolestuttavaa, että monet nuoret eivät enää ole kiinnostuneita treffisovelluksista.
  • Molemmat yhtiöt raportoivat heikosta liikevaihdon kasvusta tässä kuussa.

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Uutiset kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Treffisovellukset ovat vaikeuksissa. Bumblen ( NASDAQ: BBBL ) osakekurssi on romahtanut yli 22 % vuonna 2024 ja yli 86 % kaikkien aikojen ennätyksestään. Vastaavasti Match Groupin ( NASDAQ: MTCH ) osakekurssi on laskenut tänä vuonna lähes 20 % ja yli 80 % kaikkien aikojen ennätystasosta. Molemmat yhtiöt ovat menettäneet yli 18 miljardia dollaria ja 40 miljardia dollaria markkina-arvosta.

Etsitkö signaaleja ja hälytyksiä ammattimaisilta kauppiailta? Rekisteröidy Invezz Signals™ -palveluun ILMAISEKSI. Kestää 2 minuuttia.

Bumble vs Match

Match Group osake vs Bumble

Käyttäjien kasvu hidastuu

Copy link to section

Bumble and Match Group, nettitreffiteollisuuden suurimmat toimijat, kohtaavat ennennäkemättömiä haasteita niiden kasvun hidastuessa.

Tuoreimmat tulokset osoittivat, että Bumblen liikevaihto kasvoi vain 10 % ensimmäisellä neljänneksellä 268 miljoonaan dollariin. Maksavien käyttäjien määrä nousi 18 prosenttia 2,7 miljoonaan, kun taas sen käyttäjien kokonaismäärä ekosysteemissä oli kaikkien aikojen ensimmäinen neljännesvuosittainen pudotus.

Match Group puolestaan on vähentänyt käyttäjiä kuuden kvartaalin ajan. Viimeisen vuosineljänneksen lopussa sillä oli noin 10 miljoonaa maksavaa asiakasta. Sen kokonaistulot neljännesvuosittain kasvoivat noin 9 prosenttia 880 miljoonaan dollariin. Aiemmin nämä yritykset olivat tottuneet vahvaan kaksinumeroiseen kasvuun.

Osakkeet pysyvät todennäköisesti paineen alla sen jälkeen, kun äskettäin julkaistun raportin mukaan useimmat nuoret naiset pysyttelevät erossa treffisovelluksista. Mintelin tiedot paljastivat, että 47 % 18–34-vuotiaista miehistä käytti treffisovelluksia vuonna 2023. Samaan aikaan vain 25 % Yhdistyneen kuningaskunnan naisista käytti näitä alustoja.

Uskon myös, että näiden yritysten on vaikea kasvattaa tulojaan liiketoimintamallinsa vuoksi. Bumble and Match Group luottaa freemium-malliin, jossa ne tarjoavat sovelluksensa ilmaiseksi ja veloittavat sitten lisäominaisuuksista.

Bumblen premium-palvelun avulla käyttäjät voivat saada kehittyneitä suodattimia, matkatilan, paluuominaisuuden ja rajoittamattoman pyyhkäisyn. Paketti maksaa 19,99 dollaria viikossa, 39,99 dollaria kuukaudessa ja 76,99 dollaria kolmelta kuukaudelta. Elinikäinen tilaus maksaa 230 dollaria.

Match’s Tinderissä on kolme premium-pakettia: Tinder+, Tinder Gold ja Tinder Platinum, jotka maksavat 17,99 dollaria, 26,99 dollaria ja 35,99 dollaria kuukaudessa.

Jossain määrin on järkevää, että ihmiset maksavat nämä summat online-treffeillä, varsinkin kun he ovat sitoutuneet löytämään kumppanin. Uskon kuitenkin myös, että useimmat ihmiset peruuttavat tilauksensa joko löydettyään kumppanin tai kun he eivät löydä sitä.

Selvyyden vuoksi: Tinderillä ja Match Groupilla on etunsa. Ensinnäkin ne ovat suuria brändejä, jotka omistavat kymmeniä treffisovelluksia. Match omistaa Tinderin, Hingen, Matchin, OkCupidin ja Plenty of Fishin, kun taas Bumble Fruitzin ja Badoon. Tämä omistus tarkoittaa, että he jatkavat kasvuaan, vaikkakin hitaammin.

Onko Bumble and Match Groupin osakkeiden ostaminen turvallista?

Copy link to section

Match Groupin ja Bumblen romahdus on jättänyt merkittävästi aliarvostettuja yrityksiä. Match Groupin termiinipääomasuhde on 13,79, kun taas Bumblen termiinikerroin on 13,70. Nämä kertoimet ovat alhaisemmat kuin termiini S&P 500 PE -suhde, joka on yli 20.

Tämä aliarvostus on merkki siitä, että sijoittajat ovat huolissaan yritysten kasvusta ja liiketoimintamalleista. Siksi välttelisin sijoittamista MTCH:hen ja BMB:hen, kunnes ne palaavat kasvuun.

Tämä artikkeli on käännetty englannista tekoälytyökalujen avulla, minkä jälkeen paikallinen kääntäjä on oikolukenut ja muokannut sen.

Markkina-analyysi Osakkeet