Äärimmäiset uutiset: Amazon saa viranomaisluvan laajentaa Yhdysvaltojen dronetoimituksia

Ohi:
päälle May 30, 2024
Listen
  • Amazon ilmoitti tänään merkittävästä kehityksestä toimitustoiminnassaan.
  • Yhdysvaltain ilmailuviranomainen FAA on antanut Amazonille luvan laajentaa dronetoimituksia merkittävästi.
  • Uutiset tarkoittavat todennäköisesti sen toimitustoiminnan merkittävää laajentamista, mikä on sen liiketoimintaa ratkaiseva osa.

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Uutiset kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Magnificent Seven -yhtiö Amazon ilmoitti tänään, että sen Amazon-drooni voi nyt lentää kauemmaksi ja toimittaa useammalle asiakkaille Federal Aviation Administrationin (FAA) hyväksynnän jälkeen.

Etsitkö signaaleja ja hälytyksiä ammattimaisilta kauppiailta? Rekisteröidy Invezz Signals™ -palveluun ILMAISEKSI. Kestää 2 minuuttia.

Hyväksyntä on varmasti merkittävä edistysaskel yhtiön drone-toimituksille Yhdysvalloissa – ratkaisevan tärkeä Amazonin tuloksen ja laajentumissuunnitelmien kannalta.

“Olemme innoissamme voidessamme kertoa, että FAA on antanut Prime Airille lisälupia, joiden avulla voimme käyttää dronejamme visuaalisen näkökentän ulkopuolella, jolloin voimme nyt palvella enemmän asiakkaita droneilla ja laajentaa ja skaalata droonien toimitustoimintojamme tehokkaasti”, Amazon sanoi verkkosivuillaan tänään.

Miten FAA:n hyväksyntä toimii

Copy link to section

FAA:n nyökkäyksen saaminen on kaukana yksinkertaisesta prosessista drone-lentopalveluille. Tämä johtuu siitä, että FAA edellyttää, että kaikki kaupalliset drone-operaattorit pystyvät ylläpitämään näköyhteyttä droneihinsa, kunnes se hyväksyy tekniikan, jonka avulla droonit voivat lentää turvallisesti visuaalisen näkökentän ulkopuolella.

Vaihtoehto, joka tunnetaan nimellä Beyond Visual Line of Sight (BVLOS), ei ole perinteisesti sallittu. Tällöin etäohjaaja ei voi nähdä ohjattavaa dronea suoraan omin silmin, vaan hän luottaa droonien valvontaan ja ohjaukseen instrumentteihin tai tekniikkaan.

Sääntelyn valvonta

Copy link to section

Ilmeisesti tämä aiheuttaa pienen ongelman megayrityksille, jotka haluavat toimittaa tuotteita massalla droneilla valtakunnallisesti sitomattomiin osavaltioihin.

Mitä tulee kaupallisiin droneihin, sääntelyviranomaiset ympäri maailmaa ovat työskennelleet luodakseen uusia sääntöjä ja valtuuttaakseen teknologioita, jotka mahdollistavat monimutkaisempien drone-toimintojen, kuten pakettien toimituksen, turvallisen skaalauksen ja toimimisen etälentäjän näkökentän ulkopuolella.

Hyväksyntäprosessi

Copy link to section

Ja Amazonin mukaan sillä on juuri tällainen tekniikka:

Tämän luvan saamiseksi kehitimme BVLOS-strategian, joka sisältää sisäisen havaitsemis- ja välttämistekniikan. Olemme viettäneet vuosia kehittämällä, testaamalla ja parantamalla sisäistä havaitsemis- ja välttämisjärjestelmäämme varmistaaksemme, että droonimme voivat havaita ja välttää esteitä ilmassa. Suoritimme sitten lento-esittelyjä FAA:n tarkastajien läsnäollessa näyttääksemme järjestelmämme toimivuuden – lensimme oikeiden lentokoneiden, helikopterien ja kuumailmapallon läsnäollessa osoittaaksemme, kuinka drooni navigoi turvallisesti pois kaikista niistä. Tarkasteltuaan tiedot ja tarkkailtuaan teknologiaa toiminnassa testipaikallamme FAA myönsi Amazon Prime Airille BVLOS-hyväksynnän.

Aiemmat FAA-hyväksynnät

Copy link to section

Amazon sai ensimmäisen kerran Federal Aviation Administrationilta luvan käyttää Prime Air -lentokoneita elokuussa 2020 pandemian sulkemisen ansiosta.

Siitä lähtien yritys on kuitenkin pyrkinyt laajentamaan droonien ulottuvuutta merkittävästi.

Tämä artikkeli on käännetty englannista tekoälytyökalujen avulla, minkä jälkeen paikallinen kääntäjä on oikolukenut ja muokannut sen.

Yhdysvallat Jälleenmyynti