Workday zwenkt naar £21,07 miljoen aan nettoverlies in Q2

Geschreven door: Wajeeh Khan
augustus 28, 2020
  • Workday zwenkt naar £21,07 miljoen aan nettoverlies in het fiscale tweede kwartaal.
  • Het rapporteerde £ 800 miljoen aan omzet en 63,21 pence aan aangepaste winst per aandeel.
  • Workday benoemt Chano Fernandez als de nieuwe co-CEO.

Workday Inc. (NASDAQ: WDAY) zei donderdag dat haar financiële prestaties in het afgelopen kwartaal sterker waren dan wat de experts hadden voorspeld. Het bedrijf sprak ook het vertrouwen uit dat het ook in de rest van het boekjaar veerkracht zal tonen. Workday benoemde donderdag Chano Fernandez tot de nieuwe co-CEO.

De kwartaalresultaten van Workday werden goed ontvangen door investeerders, die de aandelen donderdag 12% omhoog stuwden tijdens langdurige handel. Inclusief de prijsactie, worden de aandelen van het bedrijf nu verhandeld tegen £ 182,12 per aandeel, wat een recordhoogte betekent sinds de notering in 2012. Gezien vanaf het begin van het jaar staat Workday Inc. nu ongeveer 30% hoger op de aandelenmarkt.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

In maart, toen de impact van de aanhoudende Coronavirus pandemie op zijn hoogtepunt was, was het aandeel gedaald tot slechts £ 85,69 per aandeel. Lees meer over waarom prijzen stijgen en dalen op de aandelenmarkt.

Workday rapporteert een omzet van £ 800 miljoen in Q2

Workday zei dat het nettoverlies in het tweede fiscale kwartaal £ 21,07 miljoen bedroeg, wat zich vertaalt naar 9,03 pence per aandeel. Het financiële managementbedrijf rapporteerde £ 800 miljoen aan omzet in het tweede kwartaal, vergeleken met een lagere £ 668 miljoen in het vergelijkbare kwartaal van 2019.

Op gecorrigeerde basis verdiende Workday 63,21 pence per aandeel in het afgelopen kwartaal, vergeleken met 33,11 pence per aandeel een jaar geleden. Eerder in augustus werkte Workday samen met International Business Machines (IBM) om de terugkeer van klanten naar de werkplek te stroomlijnen.

Voor het volledige jaar voorspelt de leverancier van software voor human capital management nu zijn inkomsten uit abonnementen op ongeveer £ 2,81 miljard dit jaar. Zijn partner, IBM, publiceerde in juli zijn kwartaalresultatenrapport dat de schattingen van analisten voor inkomsten en omzet overtrof.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Voormalig co-CEO David Duffield neemt de rol van voorzitter over

Workday promoveerde Chano Fernandez tot co-CEO van het bedrijf om de rol te delen met Aneel Bhusri. De voormalige co-CEO, David Duffield, verliet de dagelijkse activiteiten en nam de rol van de voorzitter van het bedrijf over.

Fernandez was eerder bij Workday werkzaam als co-president; een functie die hij deelde met Robynne Sisco, die nu de Chief Financial Officer en de enige president van het bedrijf is. Tom Bogan, vicevoorzitter van Workday en medeoprichter Aneel Bhusri, zullen de komende maanden virtueel presenteren op twee investeerdersconferenties.

Op het moment van schrijven heeft de Amerikaanse on-demand softwareleverancier voor financieel management en human capital management een marktkapitalisatie van £ 38,31 miljard.