Yum China zal £1,68 miljard ophalen uit nieuwe notering

Geschreven door: Wajeeh Khan
september 5, 2020
  • Yum China zal £1,68 miljard ophalen uit zijn secundaire notering in Hong Kong.
  • De exploitant van fastfoodrestaurants zal zijn aandelen waarderen op £40,33.
  • Yum China bracht eerder dit jaar in augustus Taco Bell naar Peking.

Anonieme bronnen hebben vrijdag bevestigd dat Yum China (NYSE: YUMC) geïnteresseerd is in een notering aan de Hong Kong Stock Exchange. Volgens de bronnen zal het bedrijf zijn aandelen koersen op £ 40,33 en verwacht het in totaal £ 1,68 miljard op te halen uit zijn secundaire notering in Hong Kong.

Volgens bronnen is het fastfoodbedrijf van plan om in totaal 41,91 miljoen aandelen in Hong Kong te verkopen. De prijs per aandeel die ze naar voren brachten, vertegenwoordigt een korting van 4,8% op de prijs waartegen de Amerikaanse beursgenoteerde aandelen Yum donderdag de reguliere sessie sloten.

Yum China bracht Taco Bell in augustus naar Peking

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Yum China exploiteert prominente fastfoodketens in China, waaronder KFC en Pizza Hut. Het bracht in augustus ook Taco Bell naar Peking. Het bedrijf heeft in dit stadium afgezien van het afleggen van een officiële verklaring.

In de ranglijst van secundaire noteringen is Yum’s £ 1,68 miljard notering in Hong Kong de derde grootste voor de stad in 2020.

In het licht van de oplopende spanningen tussen Washington en Peking hebben een aantal vooraanstaande Chinese bedrijven de afgelopen maanden hun toevlucht genomen tot een notering dicht bij huis. JD.com werd in juni in Hong Kong genoteerd. Inclusief overtoewijzing haalde de technologiegigant in totaal £ 3,34 miljard op via zijn secundaire notering.

Netease werd in juni ook genoteerd aan de Hong Kong Stock Exchange; een secundaire notering die in totaal £ 2,35 miljard opbracht. China Bohai Bank lanceerde in juli haar beursintroductie in Hong Kong, waarmee £ 1,55 miljard werd opgehaald.

Volgens Refinitiv werd de activiteit op de aandelenkapitaalmarkt die rekening houdt met secundaire noteringen en IPO’s in Hong Kong tot dusver gewaardeerd op £ 15,43 miljard vóór de notering van Yum in 2020. In de vergelijkbare periode van vorig jaar werd de activiteit gewaardeerd op een veel lagere £ 8,21 miljard.

Yum China’s prestatie op de New York Stock Exchange

De op de NYSE genoteerde aandelen van Yum China openden vrijdag meer dan 2,5% lager en het volgende uur nog eens 2,5%. Met inbegrip van de prijsactie, wisselt de exploitant van een fastfoodrestaurant nu van hand tegen £ 40,14 per aandeel.

Het bedrijf bereikte begin maart een dieptepunt van £ 30 per aandeel, toen de COVID-19 beperkingen zijn restaurants dwong tijdelijk te sluiten. Weet u niet zeker of u een effectenmakelaar moet kiezen om online te handelen? Hier is een lijst van een paar betrouwbare om de selectie voor u gemakkelijker te maken.

Op het moment van schrijven heeft het in Shanghai gevestigde bedrijf een marktkapitalisatie van £ 15,14 miljard en een koers-winstverhouding van 40,41.