Lululemon rapporteert £67,14 miljoen aan netto-inkomen in Q2

Geschreven door: Wajeeh Khan
september 9, 2020
  • Lululemon rapporteert £67,14 miljoen aan netto-inkomen.
  • Het boekte £698,42 miljoen aan inkomsten en 57,24 pence aan aangepaste WPA.
  • Lululemon gaf geen toekomstige richtlijnen vanwege onzekerheid over COVID-19.

Lululemon Athletica Inc. (NASDAQ: LULU) publiceerde dinsdag een sterker dan verwacht winstrapport voor het fiscale tweede kwartaal. Het bedrijf zag echter af van het geven van toekomstige financiële verwachtingen vanwege de onzekerheid over het Coronavirus. Maar de CEO Calvin McDonald sprak zijn vertrouwen uit dat het bedrijf in de tweede helft veerkracht zal tonen.

“We zijn voorzichtig optimistisch over de tweede helft van het jaar terwijl we door de onzekere omgeving blijven navigeren.”

Resultaten versus de schattingen van analisten

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De winkelier in atletiekkleding zei dat zijn netto-inkomen in het fiscale tweede kwartaal £ 67,14 miljoen bedroeg, wat zich vertaalt naar 51,05 pence per aandeel. In hetzelfde kwartaal vorig jaar had Lululemon een veel hoger nettoresultaat van £ 96,69 miljoen of 74,26 pence per aandeel genoteerd. In het eerste kwartaal rapporteerde Lululemon een omzetdaling van 17% , volgens het rapport dat in juni werd gepubliceerd.

Op een aangepaste basis verdiende het bedrijf 57,24 pence per aandeel in het afgelopen kwartaal. In termen van omzet registreerde Lululemon £ 698,42 miljoen in Q2 versus £ 683,34 miljoen in het vergelijkbare kwartaal van vorig jaar. Eerder dit jaar in juni gaf Lululemon £ 387 miljoen uit om MIRROR, een thuisfitnessbedrijf, over te nemen.

Deskundigen hadden daarentegen voorspeld dat het bedrijf in het tweede kwartaal een lagere £ 653,5 miljoen zou drukken op 43,32 pence van de winst per aandeel, volgens FactSet. Voor het fiscale derde kwartaal verwachten analisten dat het bedrijf 72,71 pence winst per aandeel zal boeken op £ 756,20 miljoen aan inkomsten.

De operationele marge van Lululemon daalt tot 13,8% in het tweede kwartaal

Lululemon wees dinsdag ook op een daling van 80 basispunten van de brutomarge op jaarbasis tot 54,2%. De bedrijfsmarge in het tweede kwartaal was 13,8%, wat neerkomt op een enorme daling van 520 basispunten op jaarbasis.

De aandelen van het bedrijf daalden dinsdag met 6,5% in uitgebreide handel. Inclusief de prijsactie wordt Lululemon Athletica nu verhandeld tegen £ 253,72 per aandeel. Ter vergelijking: het had in maart een dieptepunt bereikt van £ 107,52 per aandeel toen COVID-19 het ertoe dwong zijn winkels tijdelijk te sluiten. Lees meer over hoe u winnende aandelen kiest.

Lululemon was het jaar begonnen met £ 180,56 per aandeel op de aandelenmarkt. Op het moment van schrijven heeft de detailhandelaar in atletiekkleding met hoofdkantoor in Vancouver een marktkapitalisatie van £ 35,23 miljard en een koers-winstverhouding van 79,24.