Prada’s verkoop in China steeg sinds maart meer dan 60%

Geschreven door: Wajeeh Khan
september 11, 2020
  • Prada zegt dat de verkoop in China sinds maart met meer dan 60% is gestegen.
  • Het modehuis zegt dat de wereldwijde verkoop in H1 40% lager was.
  • De omzet van het Italiaanse bedrijf steeg in juni met 60% in China.

CEO Patrizio Bertelli van Prada (HKG: 1913) zei vrijdag dat de verkoop in China sterk was hersteld sinds maart, toen de winkels weer open gingen voor het publiek. Dankzij de opgekropte vraag, voegde de CEO toe, is de omzet in China nu aanzienlijk hoger op jaarbasis.

De aandelen van het bedrijf stegen vrijdag ongeveer 3% in de premarket-handel. Maar het verloor de volledige winst op de open markt, aangezien het aandeel de komende uren net onder de 5% daalde. Prada wordt nu verhandeld tegen £ 3,16 per aandeel, wat zich vertaalt in een herstel van ongeveer 60% sinds maart, toen de pandemie van het Coronavirus op de verkoop woog. Dit is wat u moet weten over de volatiliteit van de aandelenmarkt.

De wereldwijde verkoop van Prada kwam in H1 40% lager uit

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Volgens de experts zal de mode-industrie dit jaar waarschijnlijk een omzetdaling tot 35% zien. Een sterk herstel in de grootste Aziatische economie, waar COVID-19 voor het eerst opkwam in het laatste kwartaal van 2019, zal deze daling gedeeltelijk helpen compenseren.

Volgens Bertelli was de verkoop van Prada in China sinds maart tot dusverre met meer dan 60% gestegen. De CEO sprak vrijdag ook het vertrouwen uit dat de vraag de rest van het jaar sterk zal blijven. In apart nieuws uit de VS ontving Tiffany & Co vrijdag goedkeuring van Mexico en Japan voor een verstoorde LVMH-deal.

Op 25 augustus dat gemarkeerd word als China’s Valentijnsdag dit jaar, werd een recordhoge omzet gedrukt, volgens het Italiaanse luxe modehuis. Prada benadrukte vrijdag ook dat haar wereldwijde verkoop in de eerste helft 40% lager uitkwam bij constante wisselkoersen.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

De verkoop van Prada in juni steeg met 60% in China

Daarentegen kende de detailhandelsverkopen in juni een groei van 60% in China, terwijl de verkoop in juli met 66% toenam. In de zes maanden die eindigden in juni, zag Prada’s totale wereldwijde verkoop een enorme bijdrage van 44% vanuit de regio Azië-Pacific.

Volgens het Amerikaanse adviesbureau Bain & Company waren Chinese shoppers in 2019 goed voor 37% van de totale verkoop van luxegoederen over de hele wereld. Het grootste deel hiervan waren shoppers die naar het buitenland reisden.

Op het moment van schrijven heeft Prada een waarde van £ 8,08 miljard en een koers-winstverhouding van 34,36.