Oracle en Walmart worden gezamenlijk eigenaar van TikTok

Geschreven door: Wajeeh Khan
september 21, 2020
  • Oracle en Walmart worden gezamenlijk eigenaar van TikTok Global.
  • Ze betalen samen 9,38 miljard pond voor de nieuwe deal.
  • ByteDance zal 25 duizend nieuwe banen creëren in de Verenigde Staten.

De president van de Verenigde Staten, Donald Trump, zei afgelopen weekend in een verklaring dat de voorgestelde deal die TikTok in staat zou stellen een verbod in de VS te vermijden, aangenaam was voor de regering. Oorspronkelijk had de president ByteDance (eigenaar van TikTok gevestigd in China) opdracht gegeven om het sociale netwerk voor het delen van video’s af te stoten.

Volgens de nieuwe deal zal TikTok Global een in de Verenigde Staten gevestigde entiteit zijn. Oracle Corporation (NYSE: ORCL) zal 12,5% van het nieuwe bedrijf bezitten. Oracle publiceerde eerder in september zijn winstrapport voor het fiscale eerste kwartaal, dat de schattingen van analisten voor inkomsten en winst overtrof.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Oracle opende maandag ongeveer 5% hoger op de aandelenmarkt, maar verloor de komende uren ongeveer 3%. Met £ 47,21 per aandeel is Oracle nu bijna 10% hoger op de aandelenmarkt sinds het begin van het jaar, na herstel van een dieptepunt van £ 31,10 per aandeel in maart. Geïnteresseerd om te investeren in de aandelenmarkt? Hier is een eenvoudige gids om u op weg te helpen.

De twee bedrijven betalen samen 9,38 miljard pond

Walmart Inc. (NYSE: WMT) zal ook een eigendomsbelang van 7,5% hebben in TikTok Global. De twee bedrijven zullen, volgens de bronnen, samen 9,38 miljard pond betalen, onder de voorwaarden van de voorgestelde overeenkomst.

Een rapport op maandag benadrukte ook dat ByteDance probeerde TikTok te waarderen op £ 46,89 miljard in de VS. TikTok Global zal mogelijk in 2021 een Amerikaanse notering zoeken.

Bronnen bevestigden ook dat het nieuwe bedrijf een bestuur zal hebben met in totaal vijf leden, waarbij CEO Doug McMillon van Walmart een van deze zetels veiligstelt. In gerelateerd nieuws, Walmart breidde zijn voetafdruk in de mode uit met de introductie van een nieuw eigen kledinglabel voor mannen en vrouwen op maandag.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

ByteDance om 25 duizend nieuwe banen te creëren in de VS.

ByteDance beloofde ook in de nieuwe overeenkomst dat het 25 duizend nieuwe banen zal creëren in de Verenigde Staten. Momenteel heeft het iets meer dan 1.000 banen in ’s werelds grootste economie.

Walmart sloot maandag bijna vlak op de aandelenmarkt. De aandelen van het bedrijf wisselen momenteel handen tegen £ 106,42 per aandeel. Ter vergelijking: Walmart handelde in maart tegen een dieptepunt van £ 81,30 per aandeel, toen de impact van COVID-19 op zijn hoogtepunt was.

Aan het begin van het jaar had de Amerikaanse multinationale detailhandel een prijs per aandeel van £ 93. Walmart wordt momenteel gewaardeerd op £ 301,58 miljard en heeft een koers-winstverhouding van 21,71.